produkt nie jest już w sprzedaży

Patelnia grillowa 27 x 27 cm Durit Protect Plus

lite aluminium z powierzchnią nieprzywierającą

Kontaktuj nas pod telefonem 800 012 033 lub napisz, i chętnie pomożemy.

Opis produktu

Patelnię grillową Durit Protect Plus sprawdzonej niemieckiej firmy WMF doceni każdy miłośnik pysznych potraw z grilla, takich jak soczyste steki, chrupiące kiełbaski lub kolorowe kruche kawałki warzyw. Teraz możecie Państwo przygotowywać te pyszności przez cały rok, niezależnie od pogody i w zaciszu swojej kuchni!

Rdzeń patelni jest wykonany z aluminium, które jest materiałem niezwykle wytrzymałym, doskonale przewodzącym ciepło. Patelnia nagrzewa się nie tylko szybko, ale również równomiernie na całej powierzchni. Utrzymywanie i korygowanie temperatury podczas gotowania jest bardzo łatwe.

Plasterki wołowego rostbefu, piersi kaczki czy ziemniaki z rozmarynem będą idealnie przygotowane bez nieustannego mieszania i przewracania. Potrawy będą usmażone równomniernie i to w mgnieniu oka. Oszczędzą Państwo w ten sposób nie tylko czas i wysiłek, ale także cenną energię.

Kwadratowy kształt patelni pozwala na maksymalne wykorzystanie miejsca – kiełbaski, słupki cukinii i kawałki ryby, wszystko ułożycie Państwo zgrabnie obok siebie, oszczędzając miejsce.

Nieprzywierająca powłoka Durit Protect Plus jest niezwykle trwała i odporna na zarysowania.

  • Nieprzywierająca powłoka Durit Protect Plus
  • Idealna do przygotowywania delikatnych dań takich jak ryby
  • Wykonana z aluminium – lekkiego materiału o doskonałym przewodnictwie cieplnym
  • Szybko i równomiernie się nagrzewa, łatwość korygowania temperatury
  • Poprzeczne rowki pozostawią na potrawach upieczony wzór
  • Ergonomiczny kształt rękojeści wykonanej ze specjalnego żaroodpornego tworzywa sztucznego
  • Zdrowe gotowanie z użyciem minimalnej ilości tłuszczu
  • Nadmiar tłuszczu pozostanie w poprzecznych rowkach
  • Na obu bokach patelni praktyczne dziubki umożliwiające odlewanie
  • Patelnia nadaje się do wszystkich typów kuchenek oprócz indukcyjnych
  • Łatwe i szybkie czyszczenie, mycie ręczne

Porady dotyczące smażenia:

Oleje tłoczone na zimno nie są odpowiednie do smażenia na powierzchniach nieprzywierających, ze względu na fakt, że przy wyższych temperaturach są niestabilne a ich składniki mogłyby przylgnąć do powierzchni i ograniczyć jej nieprzywierające właściwości.

Masła i margaryny nie powinno się podgrzewać do temperatury wyższej niż 150°C (margaryna ok 170°C). Sprawdzą się na przykład do smażenia jajek, naleśników, dań panierowanych i ryb. Tłuszcz należy powoli rozgrzać, do momentu aż pojawią się małe pęcherzyki powietrza, zmniejszyć intensywność grzania, poczekać aż bąbelki znikną. Następnie można zacząć smażyć.

Miłośnikom gotowania polecamy do smażenia masło klarowane. Nie zawiera wody ani białka, nadaje się do delikatnego smażenia i podsmażania w wysokich temperaturach 190°C – 210°C. Ma specyficzny smak i różni się właściwościami od tradycyjnego masła.

Powszechnie używane oleje roślinne, np. rzepakowy, słonecznikowy czy mieszane oleje wytrzymują temperatury 190°C – 220°C. Nadają się do smażenia, (także w głębokim tłuszczu) większych produktów, najlepiej się sprawdzą do podsmażania mięsa. Używając tych olejów należy zwrócić uwagę, aby nie przypalać tłuszczu. Jeżeli olej zacznie się dymić oznacza to, że jest rozgrzany do zbyt wysokiej temperatury.

Utwardzone tłuszcze roślinne wytrzymują temperatury 190°C – 220°C. Zwykle są sprzedawane w blokach, łatwo dzielą się na porcje. Idealnie nadają do smażenia na złoty kolor. Odpowiednie do smażenia potraw mącznych (np. naleśników) oraz dań panierowanych (kotletów).

KOD: WM0589674291

Wyświetlić cały opis produktuSchować cały opis produktu