Nóż Santoku KIRITSUKE 18 cm, Dellinger

Kod: DNGRSXL9303
1 314 zł –20 % 1 051 zł
W magazynie (2 Szt)

Ten nóż to bezwzględny kuchenny wojownik, który jest gotowy na wszystkie Twoje życzenia. Japońskie słowo "santoku" jest z grubsza tłumaczone jako "trzy cnoty", co wskazuje na wszechstronność tego stylu noża i rodzaj cięć, w których jest doskonały (cięcie, krojenie i szlifowanie). Ostrze jest zazwyczaj krótsze niż nóż szefa kuchni, z wyraźnie inną geometrią. Nóż Santoku jest często uważany za połączenie noża szefa kuchni i nakiri, dając Ci korzyści z obu wymienionych. Wyższa powierzchnia zmniejsza tarcie, dzięki czemu krojenie jest bardziej precyzyjne. SANTOKU jest idealnym towarzyszem przy obróbce mięsa, ryb, warzyw i owoców. Niezrównane właściwości noża docenisz na przykład podczas krojenia cebuli.

Informacje szczegółowe

100 dni na zwrot
100 dni na zwrot Bezpłatny i bezproblemowy zwrot
99% zadowolonych osób
99% zadowolonych osób Opineo: 3000+ sprawdzonych opinii
Wysyłamy natychmiast
Wysyłamy natychmiastPrzy zamówieniu do godziny 12:00
50 000+ recenzji produktów
50 000+ recenzji produktówNapisanych przez naszych klientów

Opis szczegółowy produktu

Ten nóż to bezwzględny kuchenny wojownik, który jest gotowy na wszystkie Twoje życzenia. Japońskie słowo "santoku" jest z grubsza tłumaczone jako "trzy cnoty", co wskazuje na wszechstronność tego stylu noża i rodzaj cięć, w których jest doskonały (cięcie, krojenie i szlifowanie). Ostrze jest zazwyczaj krótsze niż nóż szefa kuchni, z wyraźnie inną geometrią. Nóż Santoku jest często uważany za połączenie noża szefa kuchni i nakiri, dając Ci korzyści z obu wymienionych. Wyższa powierzchnia zmniejsza tarcie, dzięki czemu krojenie jest bardziej precyzyjne. SANTOKU jest idealnym towarzyszem przy obróbce mięsa, ryb, warzyw i owoców. Niezrównane właściwości noża docenisz na przykład podczas krojenia cebuli.

Ponieważ czubek ostrza jest wzorowany na japońskim mieczu, nadaje się również do przygotowywania potraw wymagających użycia czubka, a także do dekoracyjnego rzeźbienia. Długie ostrze i japoński uchwyt z 7 krawędziami zapewniają najlepszą kontrolę podczas krojenia i plasterkowania. Japoński kunszt, precyzja i nowe technologie czynią ten nóż ze stali damasceńskiej wyjątkowym i niepowtarzalnym. Zuiun to specjalna edycja, która została wyprodukowana z okazji stulecia istnienia Kanetsugu.

Nóż KIRITSUKE / Santoku ZUIUN posiada ultra ostry rdzeń tnący wykonany z japońskiej stali proszkowej SPG2, która jest bardzo dobrze zabezpieczona przed korozją. Japońska stal proszkowa SPG2 charakteryzuje się długotrwałą ostrością przy twardości R63 +/- 1 Rockwella. Rdzeń z japońskiej stali proszkowej SPG2 jest umieszczony pomiędzy 62 warstwami 2 nierdzewnych stali damasceńskich, które zapewniają wyjątkową trwałość i wytrzymałość. Doskonale wyważone, precyzyjnie zwężające się ostrze o japońskim kształcie z mieniącym się wzorem damasceńskim minimalizuje tarcie podczas cięcia i zapobiega przywieraniu ciętego materiału do ostrza. Wzór przypominający fale na powierzchni wydm na pustyni jest wyjątkowy, niepowtarzalny i stanie się symbolem Twojej indywidualności.

Japoński uchwyt z 7 krawędziami zapewnia doskonałą kontrolę cięcia i skuteczne wsparcie podczas krojenia. Drewno hebanowe pakka jest naturalnie trwałe i stabilne wymiarowo dzięki wysokiemu usłojeniu. Ozdobna szpilka do klamki to subtelna azjatycka metoda dekoracyjna. Idealne wyważenie noża zapewnia komfort i zapobiega zmęczeniu dłoni. Noże Kanetsugu ZUIUN w pełni zaspokoją Twoje pragnienie posiadania precyzyjnego narzędzia japońskiego pochodzenia.

Główne zalety:

  • Solidny, bardzo ostry nóż japoński KIRITSUKE / Santoku
  • Z wydania specjalnego Zuiun
  • Wszechstronność - umożliwia cięcie, krojenie i szlifowanie
  • Końcówka ostrza wzorowana na mieczu japońskim
  • Uchwyt o 7 krawędziach zapewnia najlepszą kontrolę podczas krojenia i plasterkowania
  • Idealny do obróbki mięsa, ryb, warzyw i owoców
  • Sproszkowana stal damasceńska (stal damasceńska)
  • Proces Sub-Zero - specjalne chłodzenie ostrzy do temperatury -70°C lub niższej, zapewniające wysoką twardość i wytrzymałość
  • Jest częścią repertuaru wielu szefów kuchni
  • Długotrwała ostrość przy twardości R63 +/- 1 Rockwell
  • Damasceński wzór tego noża jest unikalny i niepowtarzalny
  • Idealne wyważenie noża
  • Trwałe i stabilne wymiarowo drewno hebanowe pakka
  • Ozdobna szpilka na uchwycie to subtelna azjatycka metoda dekoracyjna
  • Nie nadaje się do mycia w zmywarce

Specyfikacja produktu:

  • Długość uchwytu: 135 mm
  • Długość ostrza: 180 mm
  • Długość całkowita: 330 mm
  • Waga: 150 g
  • Materiał: stal damasceńska, drewno pakka

Ostrzeżenie:

Każdy nóż wykonany jest z naturalnych materiałów. Każdy kawałek ze stali damasceńskiej jest oryginalny i niepowtarzalny, dlatego Twój nóż może nie wyglądać dokładnie tak jak na zdjęciu. Nóż, który otrzymasz będzie miał taką samą jakość i szczegóły, ale może się nieznacznie różnić.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Kiritsuke japońskie noże
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.33 kg
EAN: 8594195882883
Kolor: Brązowy
Materiał: Stal damasceńska
Rozmiar: 18 cm
Długość ostrza: 18 cm
Liczba części: 1 ks
Rodzaj produktu: Nóż japoński i Santoku
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
Producent: Dellinger
Margin-category: B

Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.

Nie wypełniaj tego pola:

Kontrola bezpieczeństwa