Nóż japoński KIRITSUKE 24 cm, czarny, Dellinger
Kod: DNGRSXL9309Opis szczegółowy produktu
Solidny, bardzo ostry nóż japoński KIRITSUKE / Sujihiki 240 mm wykonany z szybkotnącej stali proszkowej SPG2 o imponującym wzornictwie i najwyższej jakości. Zadbaj o to, aby każdy indyk, każda pieczeń i każda szynka były idealnie pokrojone, dzięki płynnym ruchom i łatwości manewrowania. Jeśli jesteś miłośnikiem carpaccio z wołowiny, ten nóż powinien stać się obowiązkowym elementem Twojej kuchni.
Ponieważ końcówka ostrza jest wzorowana na japońskim mieczu, nadaje się również do przygotowywania potraw wymagających użycia końcówki, a także do dekoracyjnego rzeźbienia. Długie ostrze i 7-krawędziowy uchwyt w japońskim stylu zapewniają najlepszą kontrolę podczas cięcia i krojenia. Japoński kunszt, precyzja i nowe technologie czynią ten nóż ze stali damasceńskiej wyjątkowym i niepowtarzalnym. Zuiun to specjalna edycja, która została wyprodukowana z okazji stulecia istnienia Kanetsugu.
KIRITSUKE / Sujihiki 240 mm posiada ultra ostry rdzeń tnący wykonany z japońskiej stali proszkowej SPG2, która jest bardzo dobrze zabezpieczona przed korozją. Japońska powłoka proszkowa stal SPG2 charakteryzuje się długotrwałą ostrością i twardością R63 +/- 1 Rockwell. Rdzeń z japońskiej stali proszkowej SPG2 jest umieszczony pomiędzy 62 warstwami 2 stali nierdzewnej damasceńskiej, które zapewniają wyjątkową trwałość i wytrzymałość. Doskonale wyważone, precyzyjnie zwężające się ostrze o japońskim kształcie z połyskującym wzorem damasceńskim minimalizuje tarcie podczas cięcia i zapobiega przywieraniu ciętego materiału do ostrza. Wzór przypominający fale na powierzchni wydm na pustyni jest wyjątkowy, niepowtarzalny i stanie się symbolem Twojej indywidualności.
7-stronna rękojeść w stylu japońskim wykonana jest z laminowanego drewna stabilizowanego. Jest ozdobiony nitami mozaikowymi i zawsze starannie ręcznie polerowany, ergonomicznie ukształtowany. Idealnie zaprojektowane do doskonałego kontrolowania w dłoni.
Główne zalety:
- Wytrzymały, bardzo ostry nóż japoński KIRITSUKE / Sujihiki
- Z wydania specjalnego Zuiun
- Idealny do perfekcyjnego krojenia szynki, pieczeni lub carpaccio
- Końcówka ostrza wzorowana na mieczu japońskim
- Uchwyt o 7 krawędziach zapewnia najlepszą kontrolę podczas krojenia i plasterkowania
- Wykonane z drewna laminowanego stabilizowanego
- Nit mozaikowy
- Proszek stal damasceńska (stal damasceńska)
- Proces Sub-Zero - specjalne chłodzenie ostrzy do temperatury -70°C lub niższej, zapewniające wysoką twardość i wytrzymałość
- Jest częścią repertuaru wielu szefów kuchni
- Długotrwała ostrość przy twardości R63 +/- 1 Rockwell
- Damasceński wzór tego noża jest unikalny i niepowtarzalny
- Idealne wyważenie noża
- Nie nadaje się do mycia w zmywarce
Dane techniczne:
- Długość uchwytu: 135 mm
- Długość ostrza: 240 mm
- Długość całkowita: 390 mm
- Waga: 160 g
- Materiał: stal damasceńska, laminat drewno
Parametry dodatkowe
| Kategoria: | Kiritsuke japońskie noże |
|---|---|
| Gwarancja: | 2 lata |
| Waga: | 0.53 kg |
| EAN: | 8594195882906 |
| Kolor: | Brązowy |
| Materiał: | Stal damasceńska |
| Rozmiar: | 24 cm |
| Długość ostrza: | 24 cm |
| Liczba części: | 1 ks |
| Rodzaj produktu: | Japoński nóż |
| Margin: | E |
| K překladu: | CZ AUTO |
| Producent: | Dellinger |
| Margin-category: | B |
Bądź pierwszą osobą, która napisze opinię do tego produktu.