Nóż kolczasty TWIN® Cuisine ZWIL LING

Kod: ZW30340101
489 zł –25 %
Nóż kolczasty TWIN® Cuisine ZWIL LING
489 zł –25 % 369 zł
W magazynie (2 Szt)

Nóż kuchenny TWIN® to mały, lekki i wszechstronny nóż z cienkim ostrzem i średnim czubkiem. Nadaje się do przyprawiania i przyrządzania mięsa, obierania, krojenia, czyszczenia lub dekorowania owoców i warzyw.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż kuchenny TWIN® to mały, lekki i wszechstronny nóż z cienkim ostrzem i średnim czubkiem. Nadaje się do przyprawiania i przyrządzania mięsa, obierania, krojenia, czyszczenia lub dekorowania owoców i warzyw.

Seria TWIN® Cuisine

  • Rewolucyjny design, ergonomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego z aplikacją ze stali nierdzewnej
  • Innowacyjna technologia produkcji - ekskluzywny pełny poziomy trzon bez nitów
  • Standard patronatu
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Stal specjalna produkowana dla ZWIL LING J. A. Henckels
  • Ostrze FRIODUR®, mrozoodporne
  • Nóż SIGMAFORGE® - wykuty z jednego kawałka
  • Twardość ok. 57 HRC w skali Rockwella
  • Precyzyjne gładzenie, ostrzenie ręczne - noże są ostre i pozostają ostre przez długi czas
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
  • Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne
  • Produkt zdobył prestiżowe nagrody za wzornictwo: Red Dot Design Award oraz GOOD DESIGN

Noże z serii TWIN® Cuisine niemieckiej firmy ZWIL LING J. A. Henckels to doskonała synteza nowoczesnej koncepcji noży z wytrzymałą rękojeścią z tworzywa sztucznego i sprawdzonym systemem full tang - ale w nowej odsłonie. Rewolucyjny poziomy trz onek tych noży stanowi bezkompromisowo doskonałe rozwiązanie konstrukcyjne, podczas gdy aplikacja ze stali nierdzewnej z logo marki na grzbiecie rękojeści również nadaje nożom widoczne piętno ekskluzywności i niezawodności. Noże TWIN® Cuisine dzięki swojej innowacyjnej konstrukcji spełniają najwyższe wymagania w zakresie komfortu użytkowania i precyzyjnej kontroli noża.

Zastosowane technologie i Materiały

Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokogatunkowej stali z optymalną ilością chromu i węgla , wyprodukowanej według specjalnych wymagań wyłącznie dla firmy ZWIL LING J. A. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC , stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jej produkcji jest fakt, że wykonano z niej już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu stali.

Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C i zahartowaniu do -70 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu penetruje żywność. Kształt podstawki pomaga intuicyjnie używać noża do łatwego i precyzyjnego cięcia.

Standardowa osłona jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Rewolucyjny, ergonomiczny uchwyt wykonany jest z wytrzymałego Materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych oraz nadaje się do mycia w zmywarce. Poziome połączenie trzonu z trzonkiem tworzy wyjątkowy design, który przyciąga wzrok już na pierwszy rzut oka. W komplecie znajduje się również aplikacja ze stali nierdzewnej z logo ZWIL LING na pięcie rękojeści. Nadaje to nożowi widoczny znak ekskluzywności i niezawodności. Wyrafinowanie projektu noża TWIN® Cuisine najlepiej docenić, gdy okaże się, że aplikacja pomaga również idealnie wyważyć nóż.

Poziomy trzonek jest produkowany przy użyciu nowej technologii kucia firmy ZWIL LING J. A. Henckels, pozwala na stworzenie noża o harmonijnie rozłożonym ciężarze. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega również gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

Konserwacja noży ZWIL LING

Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. Producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C dla ewentualnego użycia zmywarki.

Ostrzenie noży ZWIL LING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. Do ostrzenia noży z serii TWIN® Cuisine możemy polecić wszystkie ostrzałki i osełki ZWIL LING, które można znaleźć w naszej ofercie, można też użyć kamieni do ostrzenia. Oferujemy również oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - możemy zorganizować przesłanie noża do ZWIL LING J. A. Henckels w Keenmczech. W razie potrzeby możemy również polecić fachowca z doświadczeniem w ostrzeniu noży ZWIL LING w Pradze.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże specjalne
Gwarancja: 2 lata
Rodzaj produktu: Nóż specjalny
Seria: ZWILLING TWIN® Cuisine

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: