Młynek do pieprzu z zapasami ZANZIBAR Peugeot

Kod: PG32814
Marka: Peugeot
379 zł –34 %
Młynek do pieprzu z zapasami ZANZIBAR Peugeot
379 zł –34 % 250 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

Młynek do pieprzu ZANZIBAR z zapasami zawiera:

  • 1x młynek mechaniczny z regulacją stopnia rozdrobnienia
  • 1x tacka do odkładania
  • 3x zapas pieprzu

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Młynek ZANZIBAR to unikalna koncepcja stworzona przez światowej sławy eksperta w dziedzinie pieprzu, Gérarda Vivesa. Jego misje to wyprawy w poszukiwaniu nowych odmian pieprzu i zaprezentowanie ich nie tylko szefom kuchni w restauracjach, ale również w zwykłych domach. Pojedyncze pojemniki na pieprz można łatwo zamontować na młynku i wybrać ulubiony pieprz bezpośrednio przy stole.

  • Oryginalny pomysł dla miłośników pieprzu
  • Młynek ręczny z 3 wkładami, które można łatwo uzupełniać
  • Specjalny mechanizm mielący opracowany wyłącznie do mielenia pieprzu
  • Regulowany wybór różnych grubości mielenia
  • Akrylan + tworzywo ABS i stal nierdzewna
  • Wyprodukowane w Francji
  • Opakowanie zawiera pieprz Kampot, pieprz Sikara i pieprz Voatsiperifery
  • Dostarczane w pudełku upominkowym
  • 5 lat przedłużonej gwarancji na korpus młynka
  • Dożywotnia gwarancja na mechanizm mielący
  • Możliwość zamówienia również innego rodzaju dzikiego pieprzu z propozycji Gérarda Vivesa

Czarny pieprz z Kambodży


Pieprz z kambodżańskiej prowincji Kampot zyskał doskonałą reputację jeszcze zanim Czerwoni Khmerzy przejęli władzę w Kambodży i handel w tym kraju został niemal wstrzymany. W 2004 r. pewien Francuz postanowił zjednoczyć rolników posiadających kilka plantacji pieprzu w ramach projektu Farmlink w celu ożywienia produkcji w tym regionie. Opierając się na zaleceniach Gérarda Vivesa, postanowił skupić się na wysokiej jakości zarządzaniu z kilkoma procesami sortowania: na roślinie, po zbiorach, przed suszeniem i po suszeniu. Idąc za radą ekspertów, zmienił metody pracy plantatorów, dzięki czemu niektóre plantacje w prowincji osiągnęły wyjątkowy poziom jakości. Plantatorzy nie stosują żadnych pestycydów ani nawozów chemicznych. Cały proces jest naturalny. Mieszanka odpadów z pól ryżowych i roślin jest używana jako nawóz. Nowa ziemia jest regularnie dosypywana i podlewana ręcznie.

Porady i zastosowanie

Nadaje się do czerwonego mięsa, dań wolno gotowanych, dań na zimno, tłustych ryb (makrela, sardynki, anchois, tuńczyk, węgorz itp.). Pieprz ten doskonale nadaje się również do przyprawiania ciemnych sosów, sosów pomidorowych, marynat czy pizzy. Polecany jest również do przyprawiania warzyw (czerwona kapusta, soczewica, ciecierzyca), delikatnych białych serów i niektórych owoców (truskawki, wiśnie, figi, melon). Można go również stosować w deserach czekoladowych.

O smaku

Pieprz o słodkich, upojnych i lekko kwiatowych nutach. W ustach sprawia wrażenie marshmallow, a smak stopniowo zyskuje na intensywności.

Biały pieprz Sikara z Madagaskaru

Pochodzenie i historia

Uprawa zielonego pieprzu jest bardziej typowa dla Madagaskaru. Przy uprawie pieprzu białego, aby uzyskać duże ziarna pieprzu, należy pozwolić mu dojrzeć. Gérard Vives stworzył system zbierania w różnych miejscach najlepszych ziaren, które są następnie moczone w słodkiej wodzie, myte, suszone na słońcu i wreszcie starannie sortowane. W wyniku tego procesu powstaje rzadki i wyjątkowy biały pieprz.

Porady i zastosowanie

Nadaje się do małży, ostryg, białego mięsa, drobiu, białych ryb, wieprzowiny i cielęciny oraz białych sosów. Doskonały dodatek smakowy do makaronów, ryżu, warzyw gotowanych na parze, warzyw z grilla, kabaczków, dyni, grzybów, szparagów, fasoli szkarłatnej lub zwykłej, pomidorów i sałatek. Polecamy również stosowanie go do deserów z dodatkiem pomarańczy i gruszek.

O smaku

Biały pieprz sikara ma bardzo świeży, roślinny aromat
i kwiatowy smak, z dominującą nutą mentolu,
a także nuty anyżu, cytryny i eukaliptusa

Dziki pieprz czarny Voatsiperifery z Madagaskaru

Pochodzenie i historia

Ten pieprz rośnie dziko i wytwarza małe jagody z ogonkiem liściowym. Występuje na ciepłych i wilgotnych obszarach u podnóża gór w południowo-wschodniej części Madagaskaru. Rośliny płożące wykorzystują drzewa lasów deszczowych jako podporę. Czasami osiągają wysokość do 20 metrów, co bardzo utrudnia zbieranie ziaren pieprzu. Przetwarzanie dzikiego pieprzu nie jest łatwym procesem, ponieważ ziarna pieprzu zawierają dużo wody i są bardzo delikatne. Do wyprodukowania jednego kilograma suchej przyprawy potrzeba 10 kilogramów świeżych ziaren pieprzu.
ziaren. Ten rodzaj pieprzu jest niezwykle rzadki.

Porady i zastosowanie

Można go używać w sezonowych sałatkach, dobrze komponuje się także z mięsem, zwłaszcza wieprzowiną i jagnięciną, ale także z białymi rybami. Doskonale komponuje się z foie gras. Najbardziej odpowiednimi warzywami do przyprawiania tym pieprzem są pomidory. Jest również idealnym uzupełnieniem miękkich białych serów. Nadaje się szczególnie do serów kozich i owczych. Doskonale sprawdza się w pasztetach, terrinach, kompotach, marynatach i kiszonych warzywach. Najbardziej zaskakujące zastosowanie znajduje w deserach zawierających owoce (melon, truskawki, czereśnie, jabłka, gruszki), a zwłaszcza czekoladę.

O smaku


Jego aromat jest klasycznie pieprzny, ale z niezwykłą nutą drzewną, żywiczną i ziemistą. Zawiera nutę cytrusów, owoców i kwiatów. Jego świeży smak utrzymuje się przez długi czas. Początek pikantnego smaku nie jest ostry, ale jest przenikliwy i utrzymuje się przez długi czas. Ten dziki pieprz nie jest tak silny jak pieprz czarny lub biały. Nie wspominając o bogatym profilu aromatycznym, jego jagody są bardzo łatwe w użyciu.

Szczegóły mechanizmu mielenia pieprzu Peugeot:

Mechanizm składa się z dwurzędowej spirali ząbkowanej, która doskonale prowadzi i utrzymuje poszczególne ziarna pieprzu. Stal, z której wykonany jest mechanizm, jest poddawana specjalnej obróbce z zastosowaniem opatentowanego procesu antykorozyjnego. Dzięki temu mechanizm zachowuje swoją ostrość i trwałość.

Jakiego pieprzu użyć?

Aby uzyskać idealne rezultaty, należy używać ziaren pieprzu o średnicy 5 mm lub mniejszej. Można użyć pieprzu czarnego, białego lub zielonego. Mieszanki kolorowego pieprzu nie powinny zawierać więcej niż 15% różowego (czerwonego) pieprzu. Suszona kolendra może być również mielona w młynkach do pieprzu Peugeot.

Peugeot, marka istniejąca na rynku od 1810 roku, jest symbolem francuskiej gastronomii i stylu życia. Korpusy i mechanizmy mielenia Peugeot są produkowane we Francji w naszych własnych zakładach. Młynki są montowane ręcznie, a następnie bardzo dokładnie sprawdzane. Bezbłędne działanie to dla marki Peugeot oczywistość. Na mechanizmy mielące udzielają dożywotniej gwarancji.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Młynki do przypraw
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.3 kg
Typ młynka: Ręczny
Rodzaj produktu: Młynek
Seria: Peugeot ZANZIBAR
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: