WMF Pans

Profi Resist
Wytrzymałe patelnie z nieprzywierającą powłoką
Naczynia hybrydowe – najlepsze z obu światów
Seria patelni Profi Resist łączy zalety patelni ze stali nierdzewnej i nieprzywierających, jednocześnie rozwiązując ich główne wady. Patelnia ze stali nierdzewnej oferuje doskonałe właściwości termiczne. Dzięki grubej stalowej podstawie równomiernie przewodzi ciepło i służy przez lata. Jednak bez odpowiedniej techniki jedzenie może łatwo przywierać. Z kolei patelnie nieprzywierające ułatwiają gotowanie, ale ich lekka konstrukcja często prowadzi do nierównomiernego rozkładu ciepła i odkształcania się patelni z czasem. Ponadto powierzchnia jest podatna na zarysowania. WMF Profi Resist to odpowiedź.

Warstwa ochronna
Powłoka nieprzywierająca jest chroniona przez podniesioną strukturę plastra miodu ze stali nierdzewnej. Zapewnia to nie tylko ochronę przed zarysowaniami, ale także idealny rozkład tłuszczu dla równomiernego, chrupiącego zarumienienia.

Powierzchnia nieprzywierająca
Seria Profi Resist: Wyposażona w opatentowaną powłokę Permadur — wyjątkowo trwała i wolna od PFOA.
Seria Profi Resist Ultimate: Wyposażona w powłokę ceramiczną — wolna od PFOA i PTFE.

Równomierne ogrzewanie
Patelnie wykonane są z trójwarstwowego materiału: rdzenia aluminiowego, wewnętrznej warstwy stali nierdzewnej Cromargan® i zewnętrznej warstwy wyjątkowo trwałej stali chromowanej. Materiał ten równomiernie rozprowadza ciepło po całej powierzchni.

Można używać w piekarniku i na indukcję
Czego nie potrafią zwykłe patelnie nieprzywierające? Nie potrafią odpowiednio "obsmażyć" jedzenia. Na patelni ze stali nierdzewnej lub stali węglowej mięso jest szybko zapieczętowane przez karmelizację naturalnych soków. Smaczna skórka tworzy się na powierzchni, podczas gdy soki pozostają w środku.
Patelnie WMF Profi Resist to numer jeden w naszej szkole gotowania. Mamy 10 000 uczestników rocznie, którzy przechodzą przez nasze kursy, i z pewnością nie oszczędzamy patelni."
Jan Křídlo, Szef Kuchni w szkole gotowania Chefparade