Garnek do sous vide SV 2, Steba
Kod: STEBASV2Opis szczegółowy produktu
Uniwersalna urządzenie do gotowania Sous Vide nowej generacji. Sous-Vide to technika powolnego gotowania, która pozwala zachować składniki odżywcze i soczystość potraw. Żywność jest przygotowywana przez kilka godzin w temperaturze poniżej punktu wrzenia. Gotowanie w próżni pozwala na zachowanie witamin, które są niszczone podczas innego sposobu przygotowywania żywności. Sousvide Steba całkowicie eliminuje dodatek tłuszczu, ponieważ sprawia, ze jedzenie jest świeże i chrupiące bez użycia tłuszczu. Twoje gotowanie będzie zdrowsze i smaczniejsze niż w pierwszorzędnej restauracji!
WSKAZÓWKA: Docelowe temperatury dla danego rodzaju mięsa, ryb, jaj lub warzyw oraz zalecane czasy gotowania w trybie Sous Vide można znaleźć w poniższych tabelach.
SPECYFIKACJA
Wymiary wewnętrzne (wys x szer x dł): 15 x 30 x 22 cm
Waga: 3,5 kg
Moc: 800 W
Pojemność: 10 l
Zakres pomiaru temperatury: 0,5 ˚C
ZALETY I WADY
Potrawy zachowają swój charakterystyczny aromat, większość składników odżywczych i soczystość. Jest to zdrowe gotowanie bez zbędnego tłuszczu. Sous Vide to oszczędność energii i brudnych naczyń w tym samym czasie. Precyzyjna elektroniczna kontrola temperatury. Cyrkulacja wody zapewniająca równomierną temperaturę. Gotowanie metodą Sous-Vide. Żywność zachowuje wszystkie swoje smaki, aromaty i witaminy. Mięso jest niezwykle delikatne i soczyste. Nie dochodzi do wysuszenia ani oksydacji żywności. Elektroniczne sterowanie garnkiem jest proste i intuicyjne. Czyszczenie jest również bardzo łatwe, ponieważ wszystkie potrawy przygotowywane są w próżni, więc garnek wystarczy tylko opłukać i wysuszyć. Może być stosowany z workami próżniowymi innych producentów. | |
W zmywarce można myć tylko plastikowe części naczynia. |
PRAKTYCZNE PORADY
Nadaje się na kuchenkę: NIE
Możliwość stosowania w piekarniku: NIE
Możliwość mycia w zmywarce: NIE
I jak to właściwie działa?
Metoda Sous Vide jest sekretem najlepszych szefów kuchni od dziesięcioleci, ale teraz jest dostępna dla każdego użytkowanika. Jest to przygotowywanie żywności w niższych temperaturach w próżni.
|
Przygotować potrawę w woreczku próżniowym | Lekko podgotować | ||
Mięso przygotowane w próżni zachowuje wszystkie swoje naturalne walory smakowe. Ale jeśli dobrze je doprawisz, smak przypraw przeniknie całe mięso. |
Najważniejszy moment całej procedury - pakowanie próżniowe Na tym etapie odessiesz powietrze z woreczków foliowych, uszczelniając je i zapobiegając wydostawaniu się z nich smaków i aromatów podczas gotowania |
W tej metodzie składniki są gotowane dłużej, delikatniej i w niższej temperaturze. Jeśli na przykład chcesz, aby wołowina była średnio krwista, nie powinnieneś przekraczać temperatury 56,5°C. |
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Cyrkulatory Sous Vide |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 4.5 kg |
Rodzaj produktu: | Pakowanie próżniowe i Sousvide |
Margin: | A |
K překladu: | CZ AUTO-PRO-title |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.