Garnek do sous vide SV 2, Steba

Kod: STEBASV2
Marka: Steba
1 385 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

Uniwersalna kuchenka Sous Vide Steba SV 2 umożliwia gotowanie w próżni, co pozwala zachować więcej witamin, smaku i koloru w potrawach. Pozwala na gotowanie całkowicie bez tłuszczu, więc gotowanie w tym naczyniu jest zdrowsze i smaczniejsze. Pojemność naczynia wynosi 10 litrów.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Uniwersalna urządzenie do gotowania Sous Vide nowej generacji. Sous-Vide to technika powolnego gotowania, która pozwala zachować składniki odżywcze i soczystość potraw. Żywność jest przygotowywana przez kilka godzin w temperaturze poniżej punktu wrzenia. Gotowanie w próżni pozwala na zachowanie witamin, które są niszczone podczas innego sposobu przygotowywania żywności. Sousvide Steba całkowicie eliminuje dodatek tłuszczu, ponieważ sprawia, ze jedzenie jest świeże i chrupiące bez użycia tłuszczu. Twoje gotowanie będzie zdrowsze i smaczniejsze niż w pierwszorzędnej restauracji!

WSKAZÓWKA: Docelowe temperatury dla danego rodzaju mięsa, ryb, jaj lub warzyw oraz zalecane czasy gotowania w trybie Sous Vide można znaleźć w poniższych tabelach.

SPECYFIKACJA

Wymiary wewnętrzne (wys x szer x dł): 15 x 30 x 22 cm

Waga: 3,5 kg

Moc: 800 W

Pojemność: 10 l

Zakres pomiaru temperatury: 0,5 ˚C

ZALETY I WADY

plus

Potrawy zachowają swój charakterystyczny aromat, większość składników odżywczych i soczystość.

Jest to zdrowe gotowanie bez zbędnego tłuszczu.

Sous Vide to oszczędność energii i brudnych naczyń w tym samym czasie.

Precyzyjna elektroniczna kontrola temperatury.

Cyrkulacja wody zapewniająca równomierną temperaturę.

Gotowanie metodą Sous-Vide. Żywność zachowuje wszystkie swoje smaki, aromaty i witaminy. Mięso jest niezwykle delikatne i soczyste.

Nie dochodzi do wysuszenia ani oksydacji żywności.

Elektroniczne sterowanie garnkiem jest proste i intuicyjne.

Czyszczenie jest również bardzo łatwe, ponieważ wszystkie potrawy przygotowywane są w próżni, więc garnek wystarczy tylko opłukać i wysuszyć.

Może być stosowany z workami próżniowymi innych producentów.

minus

W zmywarce można myć tylko plastikowe części naczynia.

PRAKTYCZNE PORADY

Nadaje się na kuchenkę: NIE

Możliwość stosowania w piekarniku: NIE

Możliwość mycia w zmywarce: NIE

I jak to właściwie działa?

Metoda Sous Vide jest sekretem najlepszych szefów kuchni od dziesięcioleci, ale teraz jest dostępna dla każdego użytkowanika. Jest to przygotowywanie żywności w niższych temperaturach w próżni.

season seal simmer


Doprawić

Przygotować potrawę w woreczku próżniowym Lekko podgotować

Mięso przygotowane w próżni zachowuje wszystkie swoje naturalne walory smakowe. Ale jeśli dobrze je doprawisz, smak przypraw przeniknie całe mięso.

Najważniejszy moment całej procedury - pakowanie próżniowe Na tym etapie odessiesz powietrze z woreczków foliowych, uszczelniając je i zapobiegając wydostawaniu się z nich smaków i aromatów podczas gotowania

W tej metodzie składniki są gotowane dłużej, delikatniej i w niższej temperaturze. Jeśli na przykład chcesz, aby wołowina była średnio krwista, nie powinnieneś przekraczać temperatury 56,5°C.