Garnek do sous vide PROFESSIONAL SV 100, Steba

Kod: STEBASV100
Marka: Steba
1 722 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…
Sous Vide Steba SV 100 Professional to urządzenie cyrkulacyjne przystosowane do gotowania metodą Sous-Vide . Urządzenie utrzymuje stałą temperaturę w każdym naczyniu o głębokości 15 cm lub większym, które jest odporne na temperaturę. Posiada korpus ze stali nierdzewnej i może podgrzać 30 litrów wody do temperatury 56 °C z dokładnością do 0,1 °C w ciągu około 45 minut. Posiada podświetlany wyświetlacz LCD oraz timer.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Urządzenie Sous Vide firmy Steba nadaje się do przygotowywania potraw metodą Sous-Vide, czyli długiego, powolnego gotowania w stałej, niskiej temperaturze. Urządzenie utrzymuje stałą temperaturę w każdym naczyniu o głębokości 15 cm lub większym, które jest odporne na temperaturę. Posiada korpus ze stali nierdzewnej, który zapewni mu długą żywotność. Może podgrzać 30 litrów wody do temperatury 56 °C z dokładnością do 0,1 °C w ciągu około 45 minut.Zaletą urządzenia jest jego mobilność oraz podświetlany wyświetlacz LCD, który informuje o wybranej i aktualnej temperaturze, a także timer. Sous Vide zachowuje maksimum witamin w żywności i zapewnia maksymalną soczystość i kruchość przygotowywanych potraw.

SPECYFIKACJA

Wymiary zewnętrzne (wys. x szer. x dł): 32 x 14,5 x 13 cm

Waga: 2 kg

Moc: 1500 W

ZALETY I WADY

plus

Metoda gotowania Sousvide umożliwia powolne gotowanie w stałej niskiej temperaturze. Dzięki temu Twoje danie będzie miękkie, soczyste i zachowa maksimum smaku i aromatu.

Jest to zdrowe gotowanie bez zbędnego tłuszczu.

To urządzenie cyrkulacyjne utrzymuje temperaturę w każdym naczyniu odpornym na temperaturę o głębokości 15 cm lub głębszym. Nie musisz więc kupować garnka do Sous Vide.

Urządzenie podgrzewa 30 l wody do temperatury 56 °C z dokładnością do 0,1 °C w ciągu ok. 45 min.

Obieg wody 7,5 l /min, zastosowanie mobilne. Jednorazowo można przygotować do 120 porcji jedzenia.

Podświetlany wyświetlacz LCD dla wybranej temperatury, aktualnej temperatury, timera.

Korpus urządzenia wykonany ze stali nierdzewnej zapewnia długą żywotność.

Może być stosowany z workami próżniowymi innych producentów

minus

Wyższa cena zakupu

PRAKTYCZNE PORADY

Nadaje się na kuchenkę: NIE

Możliwość stosowania w piekarniku: NIE

Możliwość mycia w zmywarce: NIE

I jak to właściwie działa?

Metoda Sous Vide jest sekretem najlepszych szefów kuchni od dziesięcioleci, ale teraz jest dostępna dla każdego użytkowanika. Jest to przygotowywanie żywności w niższych temperaturach w próżni.

season seal simmer


Doprawić

Przygotować potrawę w woreczku próżniowym Lekko podgotować

Mięso przygotowane w próżni zachowuje wszystkie swoje naturalne walory smakowe. Ale jeśli dobrze je doprawisz, smak przypraw przeniknie całe mięso.

Najważniejszy moment całej procedury - pakowanie próżniowe Na tym etapie odessiesz powietrze z woreczków foliowych, uszczelniając je i zapobiegając wydostawaniu się z nich smaków i aromatów podczas gotowania

W tej metodzie składniki są gotowane dłużej, delikatniej i w niższej temperaturze. Jeśli na przykład chcesz, aby wołowina była średnio krwista, nie powinnieneś przekraczać temperatury 56,5°C.