patery na ciasto

2 pozycji razem
Etażerka BABELL BIG 53 cm, zieleń liści, Koziol
269 zł –8 %
245 zł
KOZ7185703
Etażerka BABELL L 34 cm, zieleń liści, Koziol
159 zł –7 %
147 zł
KOZ7180703

Stojaki na ciasta - idealne naczynia do eksponowania i serwowania ciast

patera na ciasto to wielofunkcyjne naczynie do serwowania, które może być używane do prezentowania i serwowania szerokiej gamy ciast i innych słodkich przysmaków. Na przykład ciasta, torty, ciasteczka i brownies należą do przysmaków, które można serwować na patera na ciasto.

W sklepie Kulina posiadamy szeroki asortyment stojaków na ciasta, pater i etażerek uznanych producentów m.in Seletti, Koziol, Philippi, w różnych rozmiarach, wzorach i materiałach. Niektóre z nich są wykonane z porcelany, inne z plastiku, niektóre są eleganckie, inne nieco szalone. Jesteśmy pewni, że znajdziesz idealny do uhonorowania swojego sernika!

Co jest lepsze - patera na ciasto czy etażerka?

Etapatery i talerze na ciasta to dwa przykłady naczyń używanych do prezentacji i serwowania słodyczy i innych smakołyków.

Talerze na ciasta to proste, płaskie półmiski lub talerze, które służą do serwowania i prezentowania ciast, tortów i innych deserów. Może mieć podstawę na nóżkach dla zwiększenia wysokości i elegancji lub lekko podniesioną krawędź, aby uniknąć rozlania.

Z drugiej strony, wielopoziomowy stojak zwany etażerkamoże być używany do eksponowania różnych smakołyków. Każda warstwa etażerka może zawierać inny deser, owoc lub smakołyk i może mieć dwa lub więcej poziomów. Są one często używane do prezentowania małych rzeczy, takich jak ciasteczka, babeczki, truskawki, makarony lub finger food.

Talerz na ciasto i etażerka to doskonały wybór, który może wzbogacić aranżację stołu. Wybór zależy od konkretnych preferencji i rodzaju deserów, które zamierzasz serwować.

Jakie są rodzaje stojaków na ciasta?

Kulina witryna oferuje różne modele patera na ciasto , z których każdy ma swoje własne charakterystyczne cechy i wygląd. Poniżej przedstawiono kilka najbardziej typowych stylów stojaków na ciasta:

  • patera na ciastona cokole: To prawdopodobnie najpopularniejszy rodzaj stojaków na ciasta, z podstawą na cokole, która dodaje wysokości i stylu do ekspozycji ciasta.
  • Etageres / Stojaki na torty z poziomami: Stojaki na ciasta z poziomami - etageres - pozwalają na wystawienie kilku ciast lub innych przysmaków jednocześnie, ponieważ mają kilka warstw. Można ich również używać do serwowania przekąsek (słodkich i kwaśnych) podczas przyjęć itp.
  • Patery na ciasta: Są to proste, płaskie talerze lub półmiski, które służą do prezentowania i serwowania ciast, tortów i innych deserów. Mogą mieć lekko podniesioną krawędź, aby uniknąć rozlania.

Możesz także kupować z naszej kolekcji serwerów do ciast, talerzy do ciast i patelni do pieczenia, aby uzyskać doskonałe wrażenia podczas pieczenia i serwowania.