Nóż do mięsa 20 cm TWIN® Four Star II ZWILLING
Kod: ZW30070201Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Nóż do mięsa TWIN® Four Star II to smukły nóż z mocnym ostrzem o długości 20 cm i delikatną krawędzią. Nadaje się do przygotowywania wszystkich rodzajów mięsa oraz do porcjowania pieczeni.
Seria TWIN® Four Star II
- Ergononomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego z aplikacją ze stali nierdzewnej
- Standardowa nasada rękojeści
- Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
- Specjalna stal produkowana dla ZWILLING J. I. Henckels
- Ostrze FRIODUR®, hartowane
- Nóż SIGMAFORGE® - wykuty z jednego kawałka stali
- Twardość ok. 57 HRC w skali Rockwella
- Szlifowaniy ręczne
- Laserowe sterowanie ostrzem
- Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
- Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne
Noże z serii TWIN® Four Star II niemieckiej firmy ZWILLING J. I. Henckels to odrodzenie legendy wśród noży wysokiej jakości, klasycznej serii noży Four Star, która po raz pierwszy pojawiła się na rynku w 1976 roku i stała się jednym z najlepiej sprzedających się noży na świecie. Innowacyjne, przyjazne dla konsumenta noże TWIN® Four Star II charakteryzują się nowoczesnym designem, doskonałym wyważeniem i ponadprzeciętną ostrością.
Są to noże dla domowych i profesjonalnych kucharzy wykonane z najwyższej jakości stali o optymalnym rozłożeniu ciężaru, bezpieczne i wygodne w użyciu. Kąt ostrza jest kontrolowany przez laser podczas produkcji każdego noża, aby zagwarantować jakość. Noże są wyjątkowo ostre i mają długą żywotność. Laserowo wycięte logo firmy na dolnej części rękojeści dodaje dodatkowego akcentu ekskluzywności.
Zastosowane technologie i materiały
Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokogatunkowej stali z optymalną ilością chromu i węgla, wyprodukowanej według wysokich wymagań specjalnie dla firmy ZWILLING J. I. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC , stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jej produkcji jest fakt, że wykonano z niej już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu stali.
Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.
Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.
Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność. Kształt ostrza pomaga intuicyjnie używać noża do łatwego i precyzyjnego cięcia.
Standardowa podstawa ostrza jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.
Ergononomiczna rekojeść wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.
W dolnej części rękojeści znajduje się aplikacja ze stali nierdzewnej z logo ZWILLING. Nadaje to nożowi widoczny znak ekskluzywności i niezawodności. Wyrafinowaną konstrukcję noży TWIN® Four Star II najwięcej docenisz wtedy, gdy przekonasz się, że aplikacja pomaga również doskonale wyważyć nóż.
Konserwacja noży ZWILLING
Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. W przypadku mycia w zmywarce producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C.
Ostrzenie noży ZWILLING
Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. Do ostrzenia noży z serii TWIN® Four Star II polecamy wszystkie ostrzałki i osełki ZWILLING z naszej oferty, można też użyć kamieni do ostrzenia. Oferujemy również oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - możemy zapewnić przesłanie noża do ZWILLING J. I. Henckels w Niemczech. W razie potrzeby możemy również polecić fachowca z doświadczeniem w ostrzeniu noży ZWILLING w Pradze.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Noże rzeźnika |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 0.24 kg |
Rozmiar: | 20 cm |
Długość ostrza: | 20 cm |
Właściwości: | Można myć w zmywarce |
Rodzaj produktu: | Nóż uniwersalny |
Seria: | ZWILLING TWIN® Four Star II |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.