Zatapialne kuchenka Sous Vide NS 1126 Profi Cook
Kod: PROFIPCSV1126Opis szczegółowy produktu
OPIS
Uniwersalna kuchenka zanurzeniowa SV 1126 firmy Profi Cook służy do gotowania Sous-Vide, czyli gotowania w niskiej stałej temperaturze, w której zachowuje się maksimum smaku, aromatu, soków i witamin. Ta kuchenka Sous Vide jest przenośna, można z nią gotować w każdym naczyniu żaroodpornym o wysokości około 18 cm. Kuchenka wyposażona jest w wielofunkcyjny wyświetlacz LED, który pokazuje wybraną temperaturę, aktualną temperaturę oraz timer. Elektroniczne pokrętło temperatury jest podświetlane na niebiesko i umożliwia ustawienie temperatury w zakresie od 25 do 100 °C (co 0,1 °C).
Kuchenka posiada funkcję podtrzymywania temperatury, funkcję automatycznego wyłączania, gdy poziom wody jest niski oraz może być używana jako jogurtownica. Stała temperatura jest utrzymywana dzięki precyzyjnej pompie cyrkulacyjnej , a cyrkulacja wody jest 7 - 8 l/min. Spodoba Ci się również 99-godzinny timer i regulowany klips mocujący. SV 1126 jest łatwy w obsłudze i czyszczeniu. Posiada dotykowy panel sterowania. Korpus wykonany jest ze stali nierdzewnej i posiada ergonomicznie ukształtowany uchwyt.
WSKAZÓWKA: Docelowe temperatury dla danego rodzaju mięsa, ryb, jaj lub warzyw oraz zalecane czasy gotowania w trybie Sous Vide można znaleźć w poniższych tabelach.
SPECYFIKACJA
Moc: 800 W
Napięcie: 230 V
Częstotliwość: 50 Hz
Typ kuchenki: zanurzeniowa
Zakres temperatur: 25 - 100 °C (co 0,1 °C)
Maks. odchylenie temperatury: +/- 0,5 °C
Cyrkulacja wody: 7 - 8 l/min
Timer: do 99 h
Materiał: korpus ze stali nierdzewnej, wytrzymały plastik (uchwyt)
Kolor: srebrny, czarny
I jak to właściwie działa?
Metoda Sous Vide jest sekretem najlepszych szefów kuchni od dziesięcioleci, ale teraz jest dostępna dla każdego użytkowanika. Jest to przygotowywanie żywności w niższych temperaturach w próżni.
|
Przygotować potrawę w woreczku próżniowym | Lekko podgotować | ||
Mięso przygotowane w próżni zachowuje wszystkie swoje naturalne walory smakowe. Ale jeśli dobrze je doprawisz, smak przypraw przeniknie całe mięso. |
Najważniejszy moment całej procedury - pakowanie próżniowe Na tym etapie odessiesz powietrze z woreczków foliowych, uszczelniając je i zapobiegając wydostawaniu się z nich smaków i aromatów podczas gotowania |
W tej metodzie składniki są gotowane dłużej, delikatniej i w niższej temperaturze. Jeśli na przykład chcesz, aby wołowina była średnio krwista, nie powinnieneś przekraczać temperatury 56,5°C. |
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Cyrkulatory Sous Vide |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 1.17 kg |
Rodzaj produktu: | Pakowanie próżniowe i Sousvide |
Margin: | E |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.