Zatapialne kuchenka Sous Vide NS 1126 Profi Cook

Kod: PROFIPCSV1126
Marka: Profi Cook
470 zł –15 %
Zatapialne kuchenka Sous Vide NS 1126 Profi Cook
470 zł –15 % 399 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

SV 1126 jest kuchenką zanurzeniową, która jest używana do gotowania sous-vide, czyli gotowania próżniowego w niskich temperaturach przy zachowaniu maksymalnego smaku, soków i witamin w żywności.

Garnek jest przenośny, można go używać w każdym pojemniku o głębokości około 18 cm. elektroniczna regulacja temperatury od 25 do 100 °C (co 0,1 °C) , funkcja podtrzymywania temperatury, cyrkulacja wody 7-8 l/min, wielofunkcyjny wyświetlacz LED, dotykowy panel sterowania, automatyczne wyłączenie w przypadku niskiego poziomu wody, 99-godzinny timer, łatwa obsługa i czyszczenie.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

OPIS

Uniwersalna kuchenka zanurzeniowa SV 1126 firmy Profi Cook służy do gotowania Sous-Vide, czyli gotowania w niskiej stałej temperaturze, w której zachowuje się maksimum smaku, aromatu, soków i witamin. Ta kuchenka Sous Vide jest przenośna, można z nią gotować w każdym naczyniu żaroodpornym o wysokości około 18 cm. Kuchenka wyposażona jest w wielofunkcyjny wyświetlacz LED, który pokazuje wybraną temperaturę, aktualną temperaturę oraz timer. Elektroniczne pokrętło temperatury jest podświetlane na niebiesko i umożliwia ustawienie temperatury w zakresie od 25 do 100 °C (co 0,1 °C).

Kuchenka posiada funkcję podtrzymywania temperatury, funkcję automatycznego wyłączania, gdy poziom wody jest niski oraz może być używana jako jogurtownica. Stała temperatura jest utrzymywana dzięki precyzyjnej pompie cyrkulacyjnej , a cyrkulacja wody jest 7 - 8 l/min. Spodoba Ci się również 99-godzinny timer i regulowany klips mocujący. SV 1126 jest łatwy w obsłudze i czyszczeniu. Posiada dotykowy panel sterowania. Korpus wykonany jest ze stali nierdzewnej i posiada ergonomicznie ukształtowany uchwyt.

WSKAZÓWKA: Docelowe temperatury dla danego rodzaju mięsa, ryb, jaj lub warzyw oraz zalecane czasy gotowania w trybie Sous Vide można znaleźć w poniższych tabelach.

SPECYFIKACJA

Moc: 800 W

Napięcie: 230 V

Częstotliwość: 50 Hz

Typ kuchenki: zanurzeniowa

Zakres temperatur: 25 - 100 °C (co 0,1 °C)

Maks. odchylenie temperatury: +/- 0,5 °C

Cyrkulacja wody: 7 - 8 l/min

Timer: do 99 h

Materiał: korpus ze stali nierdzewnej, wytrzymały plastik (uchwyt)

Kolor: srebrny, czarny

Bannery_sous_vide_1

I jak to właściwie działa?

Metoda Sous Vide jest sekretem najlepszych szefów kuchni od dziesięcioleci, ale teraz jest dostępna dla każdego użytkowanika. Jest to przygotowywanie żywności w niższych temperaturach w próżni.

season seal simmer


Doprawić

Przygotować potrawę w woreczku próżniowym Lekko podgotować

Mięso przygotowane w próżni zachowuje wszystkie swoje naturalne walory smakowe. Ale jeśli dobrze je doprawisz, smak przypraw przeniknie całe mięso.

Najważniejszy moment całej procedury - pakowanie próżniowe Na tym etapie odessiesz powietrze z woreczków foliowych, uszczelniając je i zapobiegając wydostawaniu się z nich smaków i aromatów podczas gotowania

W tej metodzie składniki są gotowane dłużej, delikatniej i w niższej temperaturze. Jeśli na przykład chcesz, aby wołowina była średnio krwista, nie powinnieneś przekraczać temperatury 56,5°C.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Cyrkulatory Sous Vide
Gwarancja: 2 lata
Waga: 1.17 kg
Rodzaj produktu: Pakowanie próżniowe i Sousvide
Margin: E
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: