170 pozycji razem
Tłuczek do mięsa PROFI PLUS 34 cm, WMF
239 zł –24 %
180 zł
WM1873086040
Obieraczka do warzyw INGENIO, Tefal
54 zł
TEFK2071014
Pęseta kuchenna 21 cm, czarna, Dellinger
60 zł
DNGRSXLPPMX89
Wkład do gotowania na parze FUNCTION 4 20 cm, WMF
499 zł –5 %
474 zł
WM0766206380
Skrobaczka do skórki cytrynowej GOURMET 12 cm, WMF
40 zł –15 %
34 zł
WM1883016030
Obieraczka do warzyw PROFI PLUS, obrotowa, WMF
129 zł
WM1871556030
Szczypce kuchenne 24 cm, stal nierdzewna, de Buyer
42 zł –14 %
36 zł
DB478824N
Tłuczek do mięsa PROFI PLUS 25 cm, WMF
169 zł –18 %
137 zł
WM1872946030
Nożyczki kuchenne TOUCH, czarne, WMF
66 zł –18 %
54 zł
WM1879206100
Narzędzie do usuwania łodyg truskawek TOP TOOLS, WMF
86 zł –8 %
79 zł
WM1892626210
Szczypce kuchenne INGENIO, Tefal
138 zł
TEFK2060714
Wkład do gotowania na parze INGENIO K2071614, Tefal
95 zł –14 %
81 zł
TEFK2071614
Pęseta kuchenna 30 cm, de Buyer
139 zł –12 %
122 zł
DB423830
Obieraczka do pomidorów, różowa, Victorinox
40 zł
VN760755
Obieraczka do pomidorów, czerwony, Victorinox
32 zł
VN760751
Wkład do gotowania na parze BLOOM, Joseph Joseph
133 zł –10 %
119 zł
JS45033
Widelec do mięsa B BOIS, de Buyer
123 zł –30 %
86 zł
DB270110
Widelec do serwowania CHURRASCO 47 cm, Tramontina
88 zł –14 %
75 zł
TRAM26581100
Wkład do gotowania na parze BLOOM, zielony, Joseph Joseph
90 zł
JS45030
Obieraczka do warzyw MULTI-PEEL, zielona, Joseph Joseph
60 zł
JS10108
Nożyczki kuchenne POWERGRILL, Joseph Joseph
107 zł
JS10302
Akcesorium do gotowania jajek w koszulkach, pomarańczowe, Lékué
67 zł –10 %
LKE3402900N07U008
Wgórę
Inne produkty

Inne narzędzia kuchenne - gotuj jak profesjonalista

Czym są narzędzia kuchenne?

Narzędzia kuchenne, jak zapewne dobrze wiesz, to ręczne urządzenia używane głównie w kuchni do przygotowywania posiłków - znajdziesz je wszystkie na stronie Kulina, w kategorii sprzęt kuchenny, ale mamy też dodatkowe narzędzia kuchenne przedstawione w kategorii tutaj, aby ułatwić gotowanie, pieczenie, czyszczenie i przechowywanie. Nawet najprostsze czynności, takie jak odcedzanie makaronu lub odmierzanie suchych składników, mogą być trudne bez odpowiedniego sprzętu i przyborów kuchennych, więc upewnij się, że zebrałeś wszystkie niezbędne urządzenia. Możesz również przeczytać nasz przewodnik zakupowy na temat 10 niezbędnych artykułów kuchennych tutaj.

Nasza kolekcja narzędzi kuchennych obejmuje wszystko, od mezzalun po proste narzędzia, takie jak nożyczki. Na stronie Kulina można uzyskać wszystkie materiały potrzebne do wyposażenia kuchni od najlepszych marek, takich jak WMF, Zwilling, Eva Soloitp.

Jakie są rodzaje dostępnych narzędzi kuchennych i do czego służą?

Na stronie Kulina dostępny jest szeroki wybór narzędzi kuchennych, a niektóre z nich wymieniono poniżej:

  • Otwieracze do puszek: Przecinają wieczko puszki, aby ją otworzyć.
  • Obieraczki: Obieraczka to narzędzie kuchenne służące do łatwego usuwania zewnętrznej skórki z owoców i warzyw.
  • Nożyczki kuchenne: Te wielofunkcyjne narzędzia są używane w kuchni do różnych zadań, w tym do przycinania mięsa, krojenia ziół i otwierania opakowań.
  • Tłuczki do mięsa: Służą do spłaszczania lub ubijania mięsa, aby stało się bardziej miękkie.
  • Wałki do ciasta: Są to narzędzia do spłaszczania i rozwałkowywania ciasta do pieczenia lub smażenia.
  • Moździerze: Narzędzia te są używane do rozdrabniania i mielenia żywności, zwłaszcza przypraw i ziół.
  • Narzędzie do flambirowania: Są one używane w efektownej metodzie kulinarnej polegającej na spalaniu płynów na bazie alkoholu w żywności w celu nadania jej smaku i wyeksponowania.
  • Kosze do gotowania na parze: Służą do gotowania na parze warzyw, owoców morza lub innych potraw poprzez umieszczenie ich w koszyku nad wrzącą wodą.
  • Szczypce kuchenne są również wielofunkcyjnym narzędziem kulinarnym używanym do trzymania, obracania i serwowania różnych potraw.
  • Mezzaluny: Te dwuręczne, zakrzywione noże są używane do cięcia ziół, warzyw i innych przedmiotów.
  • Na koniec mamy szpikulce do szaszłyków to długie drewniane/metalowe patyczki, które są używane do nawlekania i gotowania potraw mięsnych lub warzywnych.