Nóż Santoku FIVE STAR z prętem do ostrzenia noży, Zwilling

Kod: ZW30121000
Marka: ZWILLING
579 zł –22 %
Nóż Santoku FIVE STAR z prętem do ostrzenia noży, Zwilling
579 zł –22 % 449 zł
W magazynie (2 Szt)
Zwilling Five Star nóż santoku o długości ostrza 180 mm. Dzięki swojemu kształtowi idealnie nadaje się do przygotowywania dań kuchni azjatyckiej. Ergononomicznie ukształtowana, syntetyczna rękojeść.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Zwilling Five Star Santoku + ostrzałka

Nóż Santoku - z kolekcji Five Star firmy Zwilling J.I. Henckels. Ergononomicznie ukształtowana, syntetyczna rękojeść zapewnia wygodny i pewny chwyt. Ostre i gładkie ostrze jest idealne do krojenia i siekania ryb i warzyw, a ogólnie do łatwego przygotowywania dań kuchni azjatyckiej.

Ostrzałka - każdy nóż z czasem musi się odrodzić. Ostrzałka do noży Zwilling z chromowaną osłoną jest stworzona właśnie do tego celu, umożliwiając łatwe ostrzenie noży.

  • Długość noża Santoku: 18 cm
  • Długość ostrzałki: 23 cm

Ergononomiczna rękojeść płynnie podąża za głownią wykutą z jednego kawałka najwyższej jakości, hartowanej na zimno stali nierdzewnej. Połączenie wysokiej jakości materiałów i nowych procesów technologicznych zaowocowało powstaniem noża o trwałym, dobrze wyważonym, elastycznym ostrzu o długotrwałej ostrości.

Specjalna mieszanka najlepszej niemieckiej stali z optymalnym stosunkiem chromu i węgla gwarantuje najlepsze właściwości. Noże są wykuwane z jednego kawałka stali w technologii Sigmaforge® i hartowane w technologii Friodur®, która polega na hartowaniu mrozem, dzięki czemu noże są twardsze i bardziej odporne na korozję.

Konserwacja noży Zwilling

Mycie i czyszczenie

Noże Zwilling można myć w zmywarce ze względu na specjalną formułę wysokiej jakości stali, jednak nie powinny być wystawiane na działanie temperatury powyżej 55°C i nie powinny dotykać żadnych innych przedmiotów (garnków, sztućców, innych noży). Środki do mycia naczyń w zmywarkach często zawierają agresywne substancje chemiczne, które mogą uszkodzić powierzchnię stali i rękojeści, a także skrócić żywotność ostrzy i skrócić czas, w którym zachowują one swoją wysoką ostrość. Mycie ręczne jest delikatniejsze dla noży i dlatego jest zalecane. Umyj noże letnią wodą z dodatkiem łagodnego detergentu, używając miękkiej strony gąbki.

Mata do krojenia

Zalecamy używanie elastycznej deski do krojenia - drewnianej, silikonowej lub plastikowej. Zbyt twarde materiały, takie jak szkło, granit lub ceramika, mogą w pewnych okolicznościach uszkodzić ostrze i krawędź tnącą.

Ostrzenie

Każdy nóż, nawet najlepszy, prędzej czy później traci swoją pierwotną ostrość i wymaga ostrzenia. A ponieważ tępy nóż jest bardziej niebezpieczny niż ostry, zalecamy regularne ostrzenie noży. Jeśli na nożu pojawi się "ząb" lub deformacja, zalecamy jak najszybsze oddanie noża w ręce specjalisty.
Zalecamy używanie oryginalnych ostrzałek Zwilling, osełek i kamieni do ostrzenia.
Chętnie załatwimy ostrzenie noży bezpośrednio u producenta lub polecimy sprawdzony sklep z nożami. Pracownicy firmy Potten & Pannen - Staněk w każdej chwili chętnie zademonstrują prawidłowy sposób ostrzenia noży.

Bezpieczne przechowywanie

Przechowuj noże w bezpiecznym miejscu (poza zasięgiem dzieci), zawsze upewniając się, że rękojeść jest skierowana do Ciebie, a nie ostrze. Podczas przechowywania ostrza nie powinny się wzajemnie dotykać.
W drewnianym bloku na noże lub na listwie magnetycznej należy zawsze umieszczać tylko umyte i wysuszone noże.

Odpowiedni nóż

Zawsze używaj odpowiedniego noża - wielkość i tekstura składników, które przetwarzasz (mięso, warzywa, ryby, pieczywo) znacznie się różni, dlatego do każdego składnika używaj specyficznych technik krojenia, a więc i specyficznego noża.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Zestawy noży, Nóż japoński i Santoku Zwilling
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.55 kg
Kolor: Czarny
Materiał: Stal nierdzewna
Ze stojakiem: Nie
Rozmiar: 18 cm
Długość ostrza: 18 cm
Właściwości: Można myć w zmywarce
Rodzaj produktu: Nóż japoński i Santoku
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: