produkt nie jest już w sprzedaży
Zestaw noży 6 sztuk z bambusowym stojakiem Grand Class
5x nóż, 1x stojak
Opis produktu
Zestaw noży z bambusowym stojakiem Grand Class WMF zawiera:
- 1x Uniwersalny nóż Grand Class 11cm, nr ser.: WM1891626030
- 1x Nóż do warzyw Grand Class, nr ser.: WM1891616030
- 1x Nóż kuchenny Grand Class, nr ser.: WM1891666030
- 1x Nóż do chleba Grand Class z podwójnie ząbkowanym ostrzem 19 cm, nr ser.: WM1891696030
- 1x Nóż do mięsa Grand Class 20 cm, nr ser.: WM1891686030
- 1x Stojak bambusowy z włosiem nr ser.: WM1880509999
Seria noży WMF Grand Class łączy technikę wykonania rękojeści bez szczelin, znaną z noży Grand Gourmet, z efektownymi nitami z serii Spitzenklasse. Ostrze jest ręcznie kute na całej długości, bardzo ostre i wytrzymałe.
Uniwersalny nóż Grand Class do krojenia surowych warzyw, twardych owoców, wędlin i kiełbas.
Nóż do chleba Grand Class z długim, grubym, podwójnie ząbkowanym ostrzem. Delikatnie przecina twardą skórkę i precyzyjnie kroi równe kromki. Nóż do chleba kroi również owoce nie naruszając ich struktury. Ząbkowane ostrze sprawia, że nóż do chleba kroi w linii prostej i nie ześlizguje się z krojonej powierzchni. Ponadto ząbkowane ostrze nie wymaga ostrzenia.
Nóż do mięsa Grand Class 20 cm wyśmienicie nadaje się do krojenia i porcjowania surowego mięsa lub pieczeni. Ma duże ostrze, które z łatwością przecina włókna mięsa i zapobiegania wyciekaniu soku w trakcie porcjowania. Można nim kroić mięso na bardzo drobną kostkę lub w cienkie paski.
Nóż kuchenny Grand Class z podwójnie ząbkowanym ostrzem ma równy grzbiet klingi i wygięte ostrze. Taki kształt umożliwia jego wszechstronne wykorzystanie. Dzięki temu ostrze noża kuchennego ślizga się po desce do krojenia i umożliwia szybkie siekanie. Nóż kuchenny z cienkim ostrzem jest idealny do oczyszczania, krojenia i porcjowania. Nadaje się również do ziemniaków, warzyw, owoców, mięsa lub ryb.
Dzięki krótkiemu, elastycznemu ostrzu nóż do warzyw Grand Class ma wszechstronne zastosowanie i dobrze leży w dłoni. Nadaje się do oczyszczenia i przyrządzania warzyw, grzybów i sałatek.
KOD: WM1891749990