Widelec do mięsa 4*18 cm, Zwilling

Kod: ZW31072188
Marka: ZWILLING
519 zł –26 %
Widelec do mięsa 4*18 cm, Zwilling
519 zł –26 % 379 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

Seria FOUR STAR® niemieckiej firmy ZWILLING J. I. Henckels jest już legendą wśród noży wysokiej jakości, często poszukiwaną przez mistrzów kuchni. Po raz pierwszy została wprowadzona na rynek w 1976 roku i dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów oraz rewolucyjnej technologii produkcji noży z bezszwową syntetyczną rękojeścią, stała się jedną z najlepiej sprzedających się serii noży na świecie. Są to bardzo ostre, wysokiej jakości noże wykonane ze specjalnej stali opatentowaną metodą kucia z jednego kawałka stali, co zapewnia wysoki komfort i bezpieczeństwo ich użytkowania. W skład serii wchodzi również praktyczny widelec do mięsa o długości roboczej 18 cm.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Seria FOUR STAR® niemieckiej firmy ZWILLING J. I. Henckels jest już legendą wśród noży wysokiej jakości, często poszukiwaną przez mistrzów kuchni. Po raz pierwszy została wprowadzona na rynek w 1976 roku i dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów oraz rewolucyjnej technologii produkcji noży z bezszwową syntetyczną rękojeścią, stała się jedną z najlepiej sprzedających się serii noży na świecie. Są to bardzo ostre, wysokiej jakości noże wykonane ze specjalnej stali opatentowaną metodą kucia z jednego kawałka stali, co zapewnia wysoki komfort i bezpieczeństwo ich użytkowania. W skład serii wchodzi również praktyczny widelec do mięsa o długości roboczej 18 cm.

Ostre noże, które zachowują ostrość przez długi czas, są niezbędne w kuchni nie tylko dla kucharzy hobbystów. W serii FOUR STAR® znajdziecie Państwo noże o różnych wielkościach i kształtach ostrza. Marka ZWILLING to znak jakości, gorąco polecamy!

Seria FOUR STAR®

  • Prosty design, bezpieczny i wygodny uchwyt
  • Światowa legenda wśród noży wysokiej jakości
  • Ergonomiczny, antypoślizgowy uchwyt z tworzywa sztucznego
  • Standardowa nasada rękojeści
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Specjalna stal produkowana dla ZWILLING J. I. Henckels
  • Ostrze FRIODUR®, hartowane
  • Nóż SIGMAFORGE® - wykuty z jednego kawałka stali
  • Twardość ok. 57 HRC w skali Rockwella
  • Szlifowaniy ręczne
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
  • Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne
  • Produkt zdobył prestiżowe nagrody za design: iF product design oraz Busse Longlife Design

Zastosowane technologie i materiały

Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokogatunkowej stali o optymalnej ilości chromu i węgla, wyprodukowanej według specjalnych wymagań wyłącznie dla ZWILLING J. I. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC, stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jej produkcji jest fakt, że wykonano z niej już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu stali.

Właściwości stali są dodatkowo ulepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C i zahartowaniu jest zamrażana do -70 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę krojenia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność. Kształt ostrza pomaga intuicyjnie używać noża do łatwego i precyzyjnego cięcia.

Standardowa osłona jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Ergonomiczna bezszwowa rękojeść wykonana jest z trwałego tworzywa sztucznego, które jest odporne na uderzenia, wstrząsy i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Widelce do mięsa
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.17 kg
Rozmiar: 18 cm
Rodzaj produktu: Przybory kuchenne
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: