produkt nie jest już w sprzedaży

Tytanowy garnek z silikonową wkładką Ø 24 cm Diamond Concept plus

materiał 6-warstwowy, z diamentową powierzchnią nieprzywierającą i pokrywką do odcedzania

Kontaktuj nas pod telefonem 800 012 033 lub napisz, i chętnie pomożemy.

Opis produktu

Innowacyjny system gotowania Diamond Concept plus niemieckiej marki WOLL umożliwia zdrowe przygotowanie posiłków w Państwa domach. Ta seria bezkonkurencyjnych, tytanowych naczyń została wykonana z wytrzymałego, wielowarstwowego materiału z niezwykle odporną powierzchnią nieprzywierającą. Specjalna powłoka utwardzana cząsteczkami diamentów sprawia, że naczynia są idealne do zdrowego i oszczędnego gotowania oraz smażenia bez tłuszczu lub z jego minimalną ilością.

Wykorzystana dwukrotnie utwardzana powierzchnia nieprzywierająca jest odporna na zarysowania, ma wspaniałe właściwości nieprzywierające, dzięki którym łatwo się czyści. Bez problemu zniesie mycie w zmywarce do naczyń lub używanie metalowych przyborów kuchennych. Silikonowa wkładka z niezwykle odpornego materiału ma wiele zastosowań: gotowanie na parze lub w wodzie, jako durszlak, ochrona przeciw pryskaniu podczas gotowania lub jako podkładka pod garnek.

Unikalna, wielofunkcyjna pokrywka z wytrzymałego szkła z silikonowym pierścieniem i wydatnym uchwytem umożliwia klasyczne duszenie i gotowanie potraw. Dzięki przezroczystej pokrywce możliwe jest kontrolowanie procesu gotowania bez jej zdejmowania. Pokrywkę można postawić na krawędzi naczynia, dzięki czemu para będzie z powrotem ściekać do garnka – nigdy na płytę grzewczą lub blat kuchenny. Kolejną zaletą naczyń Concept jest wygodna funkcja szybkiego odcedzaniabez konieczności używania durszlaka. Za pomocą pokrywki łatwo i szybko można odcedzić wodę z ugotowanego ryżu, makaronu lub ziemniaków. Oszczędzicie Państwo czas i nie ubrudzicie wielu naczyń.

Naczynia zostały wyposażone w nienagrzewające się ucha i rękojeści z materiału syntetycznego, które mocowane są za pomocą śrubek do wbudowanej mosiężnej wkładki. Kolejną zaletą naczyń jest bardzo szybkie rozprowadzanie ciepła od dna aż do górnej krawędzi naczynia, która gwarantuje 6 mm dno. Wytrzymały materiał długo utrzymuje pokarm ciepły. Naczynia Diamond Concept plus można użyć na wszystkich źródłach ciepła, oprócz indukcji i do zapiekania w piekarniku do temperatury 250°C.

System gotowania Diamond Concept plus

  • Bezkonkurencyjne tytanowe naczynia do zdrowego gotowania bez tłuszczu, opatentowany sposób produkcji
  • Ręczne odlewanie z jednego kawałka zapewnia wyższą odporność cieplną i mechaniczną
  • Łączy rzemieślnicze wykonanie z innowacyjnymi technologiami
  • Wytrzymała i odporna na zniekształcenia, przeznaczona do codziennego użycia
  • Szklana pokrywka z 3 pozycjami: gotowanie, odcedzanie i ustawienie na krawędzi garnka
  • Silikonowy pierścień pokrywki umożliwia bezpieczną manipulację
  • Wielofunkcyjna silikonowa wkładka do gotowania na parze, odcedzania lub jako podkładka na garnek
  • Niezwykle wytrzymała powierzchnia nieprzywierająca przeznaczona do zdrowego gotowania bez użycia tłuszczu
  • Dwukrotnie utwardzana powierzchnia, odporna na zarysowania, bez dodatku PFOA
  • Dzięki wysokiej odporności powierzchni, można używać metalowych przyborów kuchennych
  • Do przygotowywania delikatniejszych potraw, a także smażenia w wysokich temperaturach
  • Niezwykle szybkie rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni
  • Oszczędza 1/3 energii w porównaniu do tradycyjnych naczyń nierdzewnych
  • Wytrzymałe dono o grubości ok. 6 mm przeznaczone na wszystkie źródła ciepła, oprócz indukcji
  • Wzmocnione krawędzie dla lepszej odporności na wstrząsy
  • Zaprojektowana dla łatwiejszego wylewania bez rozchlapywania
  • Ucha i rękojeści z materiału syntetycznego, odpowiednie do zapiekania w piekarniku do temperatury 250°C
  • Uchwyty przymocowane za pomocą wbudowanej mosiężnej wkładki
  • Naczynia bardzo łatwo się czyści, można myć w zmywarce do naczyń

Wykorzystane technologie i materiały

Profesjonalne odlewane produkty WOLL reprezentują naczynia "Made in Germany", gdzie priorytetem jest zagwarantowanie najwyższej możliwej jakości. Podczas procesu produkcji naczynia są bezustannie kontrolowane. Co więcej, technologie, po które sięga firma WOLL są przyjazne dla środowiska i charakteryzują się niską emisją dwutlenku węgla. Wszystkie naczynia WOLL wykonane z najbardziej zaawansowanego stopu aluminium odlewane ręcznie, co wyróżnia je na tle anonimowej produkcji fabrycznej. Powolne ręczne odlewanie zapobiega tworzeniu się pęcherzyków powietrza, które miałyby wpływ na obniżenie wysokiego standardu naczyń.

Na powstały aluminiowy odlew nanosi się dodatkowe kilka warstw, które zwiększają właściwości nieprzywierające i wytrzymałość naczynia. Przedtem jednak dochodzi do kilkakrotnego szlifowania powierzchni za pomocą piaskowania. Korpus patelni lub garnka jest w następnym kroku utwardzany cząsteczkami tytanu i strumieniem plazmy w temperaturze przekraczającej 20 000°C. Dzięki temu naczynia są odporne na zniekształcenia i uszkodzenia mechaniczne. Druga warstwa ochrania materiał przed korozją, zaś trzecia gwarantuje świetne właściwości antyadhezyjne. Ostatnia, utwardzana wierzchnia warstwa jest nieprzywierająca. Została wzmocniona za pomocą cząsteczek szafiru – drugiego najtwardszego minerału znajdującego się na naszej planecie. Z powodu swojego wyjątkowego charakteru, sposób produkcji jest chroniony tajemnicą. Unikalna metoda produkcji dna odpowiedniego do płyt indukcyjnych, razem ze stalą ferromagnetyczną, gwarantuje równe dno oraz szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła, co wpływa na obniżenie zużycia energii do gotowania.

Najwyższej jakości nieprzywierająca powierzchnia jest niezwykle odporna dzięki specjalnemu procesowi produkcji. Wytrzyma mycie w zmywarce do naczyń i używanie metalowych przyborów kuchennych (w celu jak najdłuższego zachowania świetnej kondycji naczyń, zalecamy jednak używanie delikatniejszych, drewnianych lub silikonowych przyborów). Specjalnie utwardzana powierzchnia nieprzywierająca WOLL jest idealna do zdrowego gotowania z małą ilością tłuszczu lub bez tłuszczu. Jest bezpieczna i nie zawiera PFOA. Posiłki przygotowane w naczyniach WOLL będą bogate w witaminy. Dzięki odporności na temperatury do 250°C są odpowiednie nie tylko do delikatnych potraw, ale i do smażenia w wysokich temperaturach. Naczyniom Diamond Lite nie grozi szok termiczny, można je szybko rozgrzać bez użycia tłuszczu. Dzięki ponadstandardowym właściwościom nieprzywierającym naczynia bardzo łatwo się czyści.

KOD: WL1241CP

Wyświetlić cały opis produktuSchować cały opis produktu