produkt nie jest już w sprzedaży

Tytanowa patelnia na indukcję Ø 32 cm Diamond Lite

materiał 6-warstwowy, z diamentową powierzchnią nieprzywierającą i przymocowaną rękojeścią

Kontaktuj nas pod telefonem 800 012 033 lub napisz, i chętnie pomożemy.

Opis produktu

Bezkonkurencyjne, nieprzywierające tytanowe patelnie Diamond Lite niemieckiej marki WOLL idealnie nadają się do zdrowego i oszczędnego smażeniabez tłuszczu lub z jego minimalną ilością. Powierzchnia dwukrotnie utwardzana diamentem charakteryzuje się niezwykłymi właściwościami nieprzywierającymi, co więcej, jest niesamowicie odporna na zarysowania. Patelnie łatwo się czyści, bez problemu zniosą mycie w zmywarce do naczyń i używanie metalowych przyborów kuchennych.

Oprócz wyjątkowo wytrzymałej powierzchni nieprzywierającej, docenią Państwo bardzo szybkie rozprowadzanie ciepła po całej powłoce patelni, które gwarantuje specjalny, 6-warstwowy materiał i najwyższej jakości dno. Patelnie idealnie sprawdzą się w parze z płytą indukcyjną, ich kolejną zaletą jest również możliwość zapiekania w piekarniku do temperatury 250°C.

Patelnie Diamond Lite są wyposażone w ergonomiczne rękojeści z wytrzymałego, syntetycznego materiału. Ich część nośna została odlana razem z patelnią. Tworzy w ten sposób jedną całość, co wpływa na bezpieczny uchwyt. Otwór umieszczony na końcu rękojeści umożliwia zawieszenie nad blatem kuchennym.

WOLL prezentuje profesjonalne odlewane produkty, które stają się synonimem pierwszorzędnej jakości. Chlubią się wytrzymałymi, nieprzywierającymi powierzchniami, eleganckim designem i najlepszymi możliwymi wynikami gotowania.

Seria Diamond Lite

  • Bezkonkurencyjne tytanowe naczynia do zdrowego gotowania bez tłuszczu, opatentowany sposób produkcji
  • Ręczne odlewanie z jednego kawałka zapewnia wyższą odporność cieplną i mechaniczną
  • Łączy rzemieślnicze wykonanie z innowacyjnymi technologiami
  • Wytrzymała i odporna na zniekształcenia; niezwykle wysoka jakość sprawia, że jest odpowiednia także dla profesjonalnych kucharzy
  • Stabilne i ergonomiczne rękojeści z materiału syntetycznego odpornego na ciepło
  • Możliwość zapiekania w piekarniku do temperatury 250°C
  • Niezwykle wytrzymała powierzchnia nieprzywierająca przeznaczona do zdrowego gotowania bez użycia tłuszczu
  • Dwukrotnie utwardzana powierzchnia, odporna na zarysowania, bez dodatku PFOA
  • Dzięki wysokiej odporności powierzchni, można używać metalowych przyborów kuchennych
  • Odpowiednia do przygotowania delikatniejszych potraw i do smażenia w wysokich temperaturach
  • Wytrzymałe ferromagnetyczne dno o grubości ok. 8 mm produkowanej specjalnie dla marki WOLL
  • Szybkie rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni
  • Odpowiednie na wszystkie źródła ciepła, idealne na indukcję
  • Oszczędza 1/3 energii w porównaniu do tradycyjnych naczyń nierdzewnych
  • Wzmocnione krawędzie dla lepszej odporności na wstrząsy
  • Zaprojektowana dla łatwiejszego wylewania bez rozchlapywania
  • Naczynia bardzo łatwo się czyści, można myć w zmywarce do naczyń

Wykorzystane technologie i materiały

Profesjonalne odlewane produkty WOLL reprezentują naczynia "Made in Germany", gdzie priorytetem jest zagwarantowanie najwyższej możliwej jakości. Podczas procesu produkcji naczynia są bezustannie kontrolowane. Co więcej, technologie, po które sięga firma WOLL są przyjazne dla środowiska i charakteryzują się niską emisją dwutlenku węgla. Wszystkie naczynia WOLL wykonane z najbardziej zaawansowanego stopu aluminium odlewane ręcznie, co wyróżnia je na tle anonimowej produkcji fabrycznej. Powolne ręczne odlewanie zapobiega tworzeniu się pęcherzyków powietrza, które miałyby wpływ na obniżenie wysokiego standardu naczyń.

Na powstały aluminiowy odlew nanosi się dodatkowe kilka warstw, które zwiększają właściwości nieprzywierające i wytrzymałość naczynia. Przedtem jednak dochodzi do kilkakrotnego szlifowania powierzchni za pomocą piaskowania. Korpus patelni lub garnka jest w następnym kroku utwardzany cząsteczkami tytanu i strumieniem plazmy w temperaturze przekraczającej 20 000°C. Dzięki temu naczynia są odporne na zniekształcenia i uszkodzenia mechaniczne. Druga warstwa ochrania materiał przed korozją, zaś trzecia gwarantuje świetne właściwości antyadhezyjne. Ostatnia, utwardzana wierzchnia warstwa jest nieprzywierająca. Została wzmocniona za pomocą cząsteczek szafiru – drugiego najtwardszego minerału znajdującego się na naszej planecie. Z powodu swojego wyjątkowego charakteru, sposób produkcji jest chroniony tajemnicą. Unikalna metoda produkcji dna odpowiedniego do płyt indukcyjnych, razem ze stalą ferromagnetyczną, gwarantuje równe dno oraz szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła, co wpływa na obniżenie zużycia energii do gotowania.

Najwyższej jakości nieprzywierająca powierzchnia jest niezwykle odporna dzięki specjalnemu procesowi produkcji. Wytrzyma mycie w zmywarce do naczyń i używanie metalowych przyborów kuchennych (w celu jak najdłuższego zachowania świetnej kondycji naczyń, zalecamy jednak używanie delikatniejszych, drewnianych lub silikonowych przyborów). Specjalnie utwardzana powierzchnia nieprzywierająca WOLL jest idealna do zdrowego gotowania z małą ilością tłuszczu lub bez tłuszczu. Jest bezpieczna i nie zawiera PFOA. Posiłki przygotowane w naczyniach WOLL będą bogate w witaminy. Dzięki odporności na temperatury do 250°C są odpowiednie nie tylko do delikatnych potraw, ale i do smażenia w wysokich temperaturach. Naczyniom Diamond Lite nie grozi szok termiczny, można je szybko rozgrzać bez użycia tłuszczu. Dzięki ponadstandardowym właściwościom nieprzywierającym naczynia bardzo łatwo się czyści.

KOD: WL532DPI

Wyświetlić cały opis produktuSchować cały opis produktu