produkt nie jest już w sprzedaży

Tytanowa patelnia indukcyjna do sauté Ø 28 cm Titanium Nowo

materiał 5-warstwowy, z tytanową powierzchnią nieprzywierającą i przymocowaną rękojeścią

Opis produktu

Bezkonkurencyjne, tytanowe patelnie nieprzywierająceTitanium Nowo niemieckiej marki WOLL w ciągu ostatnich 15 lat stały się klasyką na światowym rynku. Seria łączy ręczne wykonanie oraz pierwszorzędne materiały high-tech z nowoczesnymi metodami produkcji i przemyślanym designem, co skutkuje świetnymi wynikami w kuchni. Jej najwyższą jakość zweryfikuje zresztą czas. Nazwa serii Nowo jest ukłonem w stronę założyciela marki, Norberta Wolla.

Masywne patelnie Titanium Nowo idealnie nadają się do zdrowego i oszczędnego gotowania bez tłuszczu lub z jego minimalną ilością. Powierzchnia utwardzana tytanem chlubi się niesamowitymi, ponadstandardowymi właściwościami nieprzywierającymi, co więcej, jest odporna na zarysowania. Patelnie łatwo się czyści, bez problemu zniosą także mycie w zmywarce do naczyń lub używanie metalowych przyborów kuchennych.

Wygodne trzymanie zapewnia ergonomiczna rękojeść z materiału syntetycznego z elementem antypoślizgowym na kciuk i otworem umożliwiającym powieszenie. Część nośna rękojeści została odlana razem z patelnią. Tworzy w ten sposób jedną całość, co wpływa na bezpieczny uchwyt. Wielką przewagą naczyń Titanium Nowo jest doskonała dystrybucja i akumulacja ciepła. Patelnie są odpowiednie na wszystkie źródła ciepła, łącznie z indukcją, po zdjęciu rękojeści także do zapiekania w piekarniku do temperatury 250°C.

Seria Titanium Nowo

  • Bezkonkurencyjne tytanowe patelnie do codziennego użytku, opatentowany sposób produkcji
  • Ręczne odlewanie z jednego kawałka zapewnia wyższą odporność cieplną i mechaniczną
  • Łączy rzemieślnicze wykonanie z innowacyjnymi technologiami
  • Wytrzymała i odporna na zniekształcenia; niezwykle wysoka jakość sprawia, że jest odpowiednia także dla profesjonalnych kucharzy
  • Niezwykle wytrzymała powierzchnia nieprzywierająca przeznaczona do zdrowego gotowania bez użycia tłuszczu
  • Utwardzana, odporna na zarysowania, wykonana bez dodatku PFOA
  • Dzięki wysokiej odporności powierzchni, można używać metalowych przyborów kuchennych
  • Do przygotowywania delikatniejszych potraw, a także smażenia w wysokich temperaturach
  • Wytrzymałe dno o grubości ok. 9 mm i ferromagnetycznej stali produkowanej specjalnie dla marki WOLL
  • Szybkie rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni patelni
  • Oszczędza 1/3 energii w porównaniu do tradycyjnych naczyń nierdzewnych
  • Możliwość używania na wszystkich źródłach ciepła, świetna na płytę indukcyjną
  • Wzmocnione krawędzie dla lepszej odporności na wstrząsy
  • Zaprojektowana dla łatwiejszego wylewania bez rozchlapywania
  • Rękojeści wykonane z odpornego na ciepło materiału syntetycznego, odpowiednie do zapiekania w piekarniku
  • Naczynia bardzo łatwo się czyści, można myć w zmywarce do naczyń

Wykorzystane technologie i materiały

Profesjonalne odlewane produkty WOLL reprezentują naczynia "Made in Germany", gdzie priorytetem jest zagwarantowanie najwyższej możliwej jakości. Podczas procesu produkcji naczynia są bezustannie kontrolowane. Co więcej, technologie, po które sięga firma WOLL są przyjazne dla środowiska i charakteryzują się niską emisją dwutlenku węgla. Wszystkie naczynia WOLL wykonane z najbardziej zaawansowanego stopu aluminium odlewane ręcznie, co wyróżnia je na tle anonimowej produkcji fabrycznej. Powolne ręczne odlewanie zapobiega tworzeniu się pęcherzyków powietrza, które miałyby wpływ na obniżenie wysokiego standardu naczyń.

Na powstały aluminiowy odlew nanosi się dodatkowe kilka warstw, które zwiększają właściwości nieprzywierające i wytrzymałość naczynia. Przedtem jednak dochodzi do kilkakrotnego szlifowania powierzchni za pomocą piaskowania. Korpus patelni lub garnka jest w następnym kroku utwardzany cząsteczkami tytanu i strumieniem plazmy w temperaturze przekraczającej 20 000°C. Dzięki temu naczynia są odporne na zniekształcenia i uszkodzenia mechaniczne. Druga warstwa ochrania materiał przed korozją, zaś trzecia gwarantuje świetne właściwości antyadhezyjne. Ostatnia, utwardzana wierzchnia warstwa jest nieprzywierająca. Została wzmocniona za pomocą cząsteczek szafiru – drugiego najtwardszego minerału znajdującego się na naszej planecie. Z powodu swojego wyjątkowego charakteru, sposób produkcji jest chroniony tajemnicą. Unikalna metoda produkcji dna odpowiedniego do płyt indukcyjnych, razem ze stalą ferromagnetyczną, gwarantuje równe dno oraz szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła, co wpływa na obniżenie zużycia energii do gotowania.

Najwyższej jakości nieprzywierająca powierzchnia jest niezwykle odporna dzięki specjalnemu procesowi produkcji. Wytrzyma mycie w zmywarce do naczyń i używanie metalowych przyborów kuchennych (w celu jak najdłuższego zachowania świetnej kondycji naczyń, zalecamy jednak używanie delikatniejszych, drewnianych lub silikonowych przyborów). Specjalnie utwardzana powierzchnia nieprzywierająca WOLL jest idealna do zdrowego gotowania z małą ilością tłuszczu lub bez tłuszczu. Jest bezpieczna i nie zawiera PFOA. Posiłki przygotowane w naczyniach WOLL będą bogate w witaminy. Dzięki odporności na temperatury do 250°C są odpowiednie nie tylko do delikatnych potraw, ale i do smażenia w wysokich temperaturach. Naczyniom Titanium Nowo nie grozi szok termiczny, można je szybko rozgrzać bez użycia tłuszczu. Dzięki ponadstandardowym właściwościom nieprzywierającym naczynia bardzo łatwo się czyści.

KOD: WL728IL

Wyświetlić cały opis produktuSchować cały opis produktu