produkt nie jest już w sprzedaży

Tytanowa patelnia głęboka na indukcję Ø 32 cm Saphir Lite

materiał 5-warstwowy, z szafirową powierzchnią nieprzywierającą, do sauté

Kontaktuj nas pod telefonem 800 012 033 lub napisz, i chętnie pomożemy.

Opis produktu

Najwyższej jakości nieprzywierające, tytanowe patelnie Saphir Lite niemieckiej marki WOLL idealnie nadają się do zdrowego i oszczędnego gotowania bez tłuszczu lub z jego minimalną ilością. Zaletą serii Saphir Lite jest jej mniejsza masa, szybkie rozprowadzanie ciepła na całej płaszczyźnie patelni i wyjątkowo odporna, szafirowa powierzchnianieprzywierająca, która zniesie mycie w zmywarce do naczyń i używanie metalowych przyborów kuchennych.

Patelnie Saphir Lite są wyposażone w wytrzymałe rękojeści wykonane z odpornego na wysokie temperatury materiału syntetycznego. Ich zakrzywiony na spodzie, lekko wypukły kształt, został zaprojektowany zgodnie z zasadami ergonomii. Najwyższej jakości materiał umożliwia używanie patelni w piekarniku do temperatury 250°C. Co więcej, rękojeści wyposażone są w otwór umożliwiający zawieszenie.

WOLL prezentuje profesjonalne odlewane produkty, które stają się synonimem pierwszorzędnej jakości. Chlubią się wytrzymałymi, nieprzywierającymi powierzchniami, eleganckim designem i najlepszymi możliwymi wynikami gotowania.

Seria Saphir Lite

  • Najwyższej jakości tytanowe naczynia do codziennego użytku, opatentowany sposób produkcji
  • Ręczne odlewanie z jednego kawałka zapewnia wyższą odporność cieplną i mechaniczną
  • Łączy rzemieślnicze wykonanie z innowacyjnymi technologiami
  • Wytrzymała i odporna na zniekształcenia; niezwykle wysoka jakość sprawia, że jest odpowiednia także dla profesjonalnych kucharzy
  • Niezwykle wytrzymała powierzchnia nieprzywierająca utwardzana cząsteczkami szafiru
  • Odporna na zarysowania, wykonana bez dodatku PFOA, przeznaczona do zdrowego gotowania bez użycia tłuszczu
  • Dzięki wysokiej odporności powierzchni, można używać metalowych przyborów kuchennych
  • Odporna na temperatury do 250°C, odpowiednia do smażenia w wysokich temperaturach
  • Wytrzymałe dno wykonane z aluminium o grubości ok. 8 mm i ferromagnetycznej stali produkowanej specjalnie dla marki WOLL
  • Szybkie rozprowadzanie ciepła na całej powierzchni patelni
  • Możliwość używania na wszystkich źródłach ciepła, łącznie z indukcją
  • Oszczędza 1/3 energii w porównaniu do tradycyjnych naczyń nierdzewnych
  • Wzmocnione krawędzie dla lepszej odporności na wstrząsy
  • Zaprojektowana dla łatwiejszego wylewania bez rozchlapywania
  • Ergonomiczne rękojeści wykonane z syntetycznego materiału, odpowiednie do zapiekania w piekarniku
  • Otwór w rękojeści umożliwia zawieszenie nad blatem kuchennym
  • Naczynia bardzo łatwo się czyści, można myć w zmywarce do naczyń

Wykorzystane technologie i materiały

Profesjonalne odlewane produkty WOLL reprezentują naczynia "Made in Germany", gdzie priorytetem jest zagwarantowanie najwyższej możliwej jakości. Podczas procesu produkcji naczynia są bezustannie kontrolowane. Co więcej, technologie, po które sięga firma WOLL są przyjazne dla środowiska i charakteryzują się niską emisją dwutlenku węgla. Wszystkie naczynia WOLL wykonane z najbardziej zaawansowanego stopu aluminium odlewane ręcznie, co wyróżnia je na tle anonimowej produkcji fabrycznej. Powolne ręczne odlewanie zapobiega tworzeniu się pęcherzyków powietrza, które miałyby wpływ na obniżenie wysokiego standardu naczyń.

Na powstały aluminiowy odlew nanosi się dodatkowe kilka warstw, które zwiększają właściwości nieprzywierające i wytrzymałość naczynia. Przedtem jednak dochodzi do kilkakrotnego szlifowania powierzchni za pomocą piaskowania. Korpus patelni lub garnka jest w następnym kroku utwardzany cząsteczkami tytanu i strumieniem plazmy w temperaturze przekraczającej 20 000°C. Dzięki temu naczynia są odporne na zniekształcenia i uszkodzenia mechaniczne. Druga warstwa ochrania materiał przed korozją, zaś trzecia gwarantuje świetne właściwości antyadhezyjne. Ostatnia, utwardzana wierzchnia warstwa jest nieprzywierająca. Została wzmocniona za pomocą cząsteczek szafiru – drugiego najtwardszego minerału znajdującego się na naszej planecie. Z powodu swojego wyjątkowego charakteru, sposób produkcji jest chroniony tajemnicą. Unikalna metoda produkcji dna odpowiedniego do płyt indukcyjnych, razem ze stalą ferromagnetyczną, gwarantuje równe dno oraz szybkie i równomierne rozprowadzanie ciepła, co wpływa na obniżenie zużycia energii do gotowania.

Najwyższej jakości nieprzywierająca powierzchnia jest niezwykle odporna dzięki specjalnemu procesowi produkcji. Wytrzyma mycie w zmywarce do naczyń i używanie metalowych przyborów kuchennych (w celu jak najdłuższego zachowania świetnej kondycji naczyń, zalecamy jednak używanie delikatniejszych, drewnianych lub silikonowych przyborów). Specjalnie utwardzana powierzchnia nieprzywierająca WOLL jest idealna do zdrowego gotowania z małą ilością tłuszczu lub bez tłuszczu. Jest bezpieczna i nie zawiera PFOA. Posiłki przygotowane w naczyniach WOLL będą bogate w witaminy. Dzięki odporności na temperatury do 250°C są odpowiednie nie tylko do delikatnych potraw, ale i do smażenia w wysokich temperaturach. Naczyniom Saphir Lite nie grozi szok termiczny, można je szybko rozgrzać bez użycia tłuszczu. Dzięki ponadstandardowym właściwościom nieprzywierającym naczynia bardzo łatwo się czyści.

KOD: WL732SLI

Wyświetlić cały opis produktuSchować cały opis produktu