Ostrzałka z chromowanej stali okrągła 26 cm Classic WÜSTHOF

Kod: WU4472
Outlet
Marka: WÜSTHOF
309 zł –32 %
Ostrzałka z chromowanej stali okrągła 26 cm Classic WÜSTHOF
309 zł –32 % 210 zł
W magazynie (2 Szt)

Nawet najlepszy nóż z czasem traci swoją pierwotną ostrość. Dlatego konieczne jest stałe ostrzenie lub utrzymywanie ostrości noży. Z właściwą techniką i odpowiednimi ostrzałkami lub szlifierkami niemieckiej marki WÜSTHOF zadanie to jest łatwe. Ostrzałka ze stali chromowanej WÜSTHOF umożliwia precyzyjne ostrzenie noży. Zaleca się konserwację ostrza przed lub po każdym użyciu noża.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nawet najlepszy nóż z czasem traci swoją pierwotną ostrość. Dlatego konieczne jest stałe ostrzenie lub utrzymywanie ostrości noży. Z właściwą techniką i odpowiednimi ostrzałkami lub szlifierkami niemieckiej marki WÜSTHOF zadanie to jest łatwe. Ostrzałka ze stali chromowanej WÜSTHOF umożliwia precyzyjne ostrzenie noży. Zaleca się konserwację ostrza przed lub po każdym użyciu noża.

Klasyczna chromowana ostrzałka

  • Rdzeń wykonany ze specjalnego stopu stali o twardości 65°HRC
  • Chromowana, twardsza niż noże WÜSTHOF
  • Uchwyt wykonany z wytrzymałego tworzywa sztucznego
  • Z trzema nitami i czerwonym logo marki
  • Ziarnistość J 100, używana do odświeżenia i wygładzenia ostrza

Jest łatwa w użyciu:

  1. Trzymaj ostrze noża pod ostrym kątem (ok. 15-20°) w stosunku do ostrzałki, ciągnij je na przemian z jednej i drugiej strony z równomierną siłą po ostrzałce.
  2. Czynność powtórz w zależności od ostrości ostrza (z obu stron 5-10 razy).
  3. Bardzo ważne jest, aby zachować ostry kąt i ostrzyć nóż na całej długości ostrza, od rękojeści do czubka noża.
  4. Prędkość ruchu nie odgrywa żadnej roli w procesie ostrzenia.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Szlifierki i ostrzałki
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.3 kg
Materiał: Chrom
Rodzaj produktu: Ostrzenie noży
Rozmiar: 26 cm
Seria: WÜSTHOF Classic
Margin: E

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: