Ostrzałka z chromowanej stali 26 cm Classic Ikon crème WÜSTHOF

Kod: WU44680
479 zł –13 %
Ostrzałka z chromowanej stali 26 cm Classic Ikon crème WÜSTHOF
479 zł –13 % 418 zł
W magazynie (6 Szt)

Nawet najlepszy nóż z czasem traci swoją pierwotną ostrość. Dlatego konieczne jest ciągłe ostrzenie lub utrzymywanie ostrości noży . Z właściwą techniką i odpowiednimi ostrzarkami lub szlifierkami niemieckiej marki WÜSTHOF zadanie to jest łatwe. Osełka ze stali chromowanej WÜSTHOF umożliwia precyzyjne ostrzenie noży. Zaleca się konserwację ostrza przed lub po każdym użyciu noża.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nawet najlepszy nóż z czasem traci swoją pierwotną ostrość. Dlatego konieczne jest ciągłe ostrzenie lub utrzymywanie ostrości noży . Z właściwą techniką i odpowiednimi ostrzarkami lub szlifierkami niemieckiej marki WÜSTHOF zadanie to jest łatwe. Osełka ze stali chromowanej WÜSTHOF umożliwia precyzyjne ostrzenie noży. Zaleca się konserwację ostrza przed lub po każdym użyciu noża.

Chromowany Ikon cr?me

  • Rdzeń wykonany ze specjalnego stopu stali o twardości 65°HRC
  • Chromowane, twardsze niż noże WÜSTHOF
  • Rączka wykonana z wytrzymałego tworzywa sztucznego w kolorze kremowym
  • Z trzema nitami i aplikacją ze stali nierdzewnej
  • Ziarno ścierne J 320, używane do rozjaśniania i wygładzania ostrza

Jest łatwy w użyciu:

  1. Trzymając ostrze noża pod ostrym kątem (ok. 15-20°) w stosunku do ostrzałki, ciągnij je na przemian z jednej i drugiej strony z równomierną siłą po ostrzałce.
  2. Czynność powtórzyć w zależności od ostrości ostrza (z obu stron 5-10 razy).
  3. Bardzo ważne jest, aby zachować ostry kąt i ostrzyć nóż na całej długości ostrza, od rękojeści do czubka noża.
  4. Prędkość ruchu nie odgrywa żadnej roli w procesie szlifowania.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Szlifierki i ostrzałki
Gwarancja: 2 lata
Materiał: Chrom
Rodzaj produktu: Ostrzenie noży
Rozmiar: 26 cm
Seria: WÜSTHOF Classic Ikon creme

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: