-25 %

produkt nie jest już w sprzedaży

Promocyjny nóż kucharski Spitzenklasse Plus 20 cm PC

Performance Cut – długotrwała, ekstremalna ostrość

Opis produktu

Nóż kucharski Spitzenklasse Plus to solidny, ciężki nóż z szeroką klingą i delikatnym, a przy tym odpornym ostrzem. Grzbiet i klinga noża są delikatnie wygięte i zwężają się w kierunku czubka, dzięki czemu nóż kucharski ma wszechstronne zastosowanie, można nim kroić warzywa, porcjować czy siekać mięso. Nadaje się również do szatkowania i siekania ziół, warzyw lub orzechów. Czubek noża nie traci kontaktu z deską do krojenia, a ostrze porusza się w górę i w dół. Jedna strona noża kucharskiego jest szersza i służy do równomiernego filetowania ryb.

  • Kucharski nóż z ostrzem 20 cm z serii Spitzenklasse Plus
  • W świątecznym opakowaniu podarunkowym
  • Rękojeść z niezwykle wytrzymałego tworzywa sztucznego z 3 nitami
  • Wygodny i bezpieczny chwyt
  • Ze specjalnej stali nożowej najwyższej jakości
  • Kute z jednego kawałka
  • Wyprodukowano za pomocą technologii Performance Cut tworzącej wyjątkowo trwałe ostrza
  • Twardość ok. 55–57 HRC według skali Rockwella
  • Innowacyjna, dużo ostrzejsza klinga
  • Próg wspierający bezpieczną pracę z nożem
  • Łagodne przejście między progiem a rękojeścią
  • Powierzchnia bez szpar pomaga zachować optymalną higienę i ułatwia czyszczenie
  • Laserowa kontrola ostrza
  • Łatwe czyszczenie, zalecane mycie ręczne
  • Szeroki wybór noży

Seria noży Spitzenklasse Plus niemieckiej firmy WMF nawiązuje do tradycyjnej serii Spitzenklasse, klasyki wśród noży. Nitowane części uchwytu wykonane są ze specjalnego tworzywa sztucznego i – w przeciwieństwie do serii Spitzenklasse – mają zaokrąglone krawędzie. Doskonałe połączenie pojedynczych elementów noży nie pozwala na zatrzymywanie osadu i bakterii.

Klingi z kutej nożowej stali są produkowane w innowacyjnej technologii Performance Cut. Ostrze jest ponadto kontrolowane za pomocą lasera. Zapewnia to doskonałe właściwości ostrza podczas krojenia i długotrwałą ostrość klingi na jej całej długości. Żywotność noży jest dwa razy dłuższa niż wymagają tego normy. Seria Spitzenklasse Plus oferuje wszystkie możliwe rodzaje noży, zawsze z odpowiednim ostrzem i właściwym kształtem klingi.

Użyte technologie i materiały

Do produkcji noży została użyta specjalna wysokiej jakości stal nożowa o twardości ok 55–57 HRC według Rockwella, która jest drobnoziarnista, twarda i mniej skłonna do korozji. Co więcej dzięki płaskiemu szlifowi posiada dużą odporność na uszkodzenia czy wyłamania, równocześnie zachowując doskonałe właściwości krajalnicze. Jej właściwości są na potrzeby produkcji noży dodatkowo ulepszane poprzez kucie, które homogenizuje i zagęszcza jej strukturę.

Specjalna technologia Performance Cut łączy w sobie zalety tradycyjnego kucia i nowoczesnych procesów produkcyjnych. Efektem jest doskonałe ostrze. O wyjątkowej jakości noża decyduje również wykonany pod niezmiennym kątem precyzyjny szlif. To właśnie płaski szlif sprawia, że nóż jest wyjątkowo ostry.

Wzmocniony próg noża jest zintegrowaną częścią klingi utworzoną z jednego kawałka stali. Zapewnia właściwe rozłożenie wagi, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną pracę z nożem.

Rękojeść jest wyprodukowana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego wygodnie leży w dłoni dzięki zaokrąglonym krawędziom. Trzonek jest przymocowany do stopki noża trzema nitami. Doskonałe połączenie pojedynczych elementów noży nie pozwala na zatrzymywanie osadu i bakterii. Są one więc absolutnie higieniczne.

Konserwacja noży WMF

Noże Spitzenklasse Plus nie nadają się do mycia w zmywarce. Noże tak wysokiej klasy należy myć wyłącznie ręcznie pod bieżącą wodą, aby zachować ich właściwości, jak również zaoszczędzić czas.

Ostrzenie noży WMF

Każdy nóż od czasu do czasu wymaga ostrzenia, w optymalnym przypadku za pomocą stalki po każdym użyciu. Do ostrzenia noży serii Spitzenklasse Plus zalecamy stalki (należy ostrzyć pod kątem 13°), albo ostrzałki WMF.

KOD: WM1895489992

Wyświetlić cały opis produktuSchować cały opis produktu