Taca ze świeżym solenie mieszanki ZANZIBAR Peugeot
Kod: PG33965Opis szczegółowy produktu
Świeża mieszanka solna
Tworzenie mieszanek przyprawowych to prawdziwa alchemia - odpowiednie wyważenie subtelności ziół i mocy przypraw, aby wydobyć smak potrawy. Świeża mieszanka skórki cytrynowej, soli, zielonego anyżu, kopru włoskiego i nasion kolendry jest owocowa, kwaśna i lekko gorzka. Anyż i koper włoski dodają nutę chłodzącą, a kolendra podkreśla przyjemny owocowy smak cytrusów.
Porady i zastosowanie
Sól ta ma niemal powszechne zastosowanie. Jego świeżość najlepiej jednak komponuje się z pieczonymi i grillowanymi rybami, warzywami, drobiem, makaronami, ryżem i pastami do smarowania.
Klasyczny: do grillowanych porów lub kopru włoskiego, z mozzarellą
Zaskakujące połączenie: ze świeżym kozim serem, miodem, orzechami i miętą
O smaku
Bardzo aromatyczny, świeży smak. Zrównoważona kwasowość cytryn, która tworzy w ustach przyjemną i świeżą eksplozję z solą i innymi przyprawami.
Najważniejsze rzeczy dotyczące soli naturalnej:
- Przyprawa, która jest żywą historią oceanów
- Stworzone przez naturalne żywioły - wodę, wiatr, słońce, kamień...
- Pełna zawartość łatwo przyswajalnych minerałów
Jak solić:
- Średnie dzienne spożycie soli w Europie wynosi do 20 g na osobę, co stanowi do 4 razy więcej niż ludzki organizm jest w stanie przetworzyć
- Nigdy nie solić potraw przed ich spróbowaniem
- Unikaj używania soli produkowanej przemysłowo
- Zastąp część soli, ziołami i sokiem z cytryny, które przyjemnie zastępują sól
- Nigdy nie solić potraw podczas gotowania (z wyjątkiem potraw gotowanych na wolnym ogniu i wody do makaronu)
- Idealnym momentem na solenie jest ostateczne doprawienie potrawy tuż przed podaniem lub pojedynczo na talerzu
- Wybierz odpowiednią sól zanzibarską w zależności od jej zasolenia, dla każdej z nich znajdziesz skalę
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Pieprz i przyprawy |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 1 kg |
Rodzaj produktu: | Młynek |
Seria: | Peugeot ZANZIBAR |
Margin: | E |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.