Taca z płatkami Sól Indie ZANZIBAR Peugeot
Kod: PG33958Opis szczegółowy produktu
Sól płatkowana Indie
Krystalicznie czyste wody lagun pływowych w północno-wschodnich Indiach to miejsce, w którym sól morska jest wydobywana ręcznie. Wiatr i słońce odparowują czystą wodę, tworząc kryształki drobnej soli, które mieszkańcy laguny ostrożnie zsuwają za pomocą drewnianych wioseł. Dalsze suszenie odbywa się na słońcu, dzięki naturalnemu procesowi suszenia sól zmienia swoją konsystencję na charakterystyczne chrupiące płatki.
Porady i zastosowanie
Tę drobną sól należy stosować do przyprawiania delikatnych potraw. Spróbuj także niezwykłych wariacji na temat deserów czekoladowych i karmelowych z chrupiącymi solonymi płatkami.
Klasyka: na karmelizowanych gruszkach w maśle z lodami waniliowymi
Zaskakujące połączenie: z wiórkami czekoladowymi
O smaku
Czystość wody i wysoka zawartość minerałów nadają soli delikatny smak. Słoność jest bardzo niska, idealna do podania na talerzu lub dodania wyrafinowanego słonego smaku do słodkich deserów.
Najważniejsze rzeczy dotyczące soli naturalnej:
- Przyprawa, która jest żywą historią oceanów
- Stworzone przez naturalne żywioły - wodę, wiatr, słońce, kamień...
- Pełna zawartość łatwo przyswajalnych minerałów
Jak solić:
- Średnie dzienne spożycie soli w Europie wynosi do 20 g na osobę, co stanowi do 4 razy więcej niż ludzki organizm jest w stanie przetworzyć
- Nigdy nie solić potraw przed ich spróbowaniem
- Unikaj używania soli produkowanej przemysłowo
- Zastąp część soli, ziołami i sokiem z cytryny, które przyjemnie zastępują sól
- Nigdy nie solić potraw podczas gotowania (z wyjątkiem potraw gotowanych na wolnym ogniu i wody do makaronu)
- Idealnym momentem na solenie jest ostateczne doprawienie potrawy tuż przed podaniem lub pojedynczo na talerzu
- Wybierz odpowiednią sól zanzibarską w zależności od jej zasolenia, dla każdej z nich znajdziesz skalę
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Sól |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 1 kg |
Rodzaj produktu: | Młynek |
Seria: | Peugeot ZANZIBAR |
Margin: | E |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.