Pieprz SIKARA MADAGASCAR ZANZIBAR 10 g, Peugeot
Kod: PG32739Opis szczegółowy produktu
Biały pieprz Sikara z Madagaskaru
Pochodzenie i historia
Uprawa zielonego pieprzu jest bardziej typowa dla Madagaskaru. Przy uprawie pieprzu białego, aby uzyskać duże ziarna pieprzu, należy pozwolić mu dojrzeć. Gérard Vives stworzył system zbierania w różnych miejscach najlepszych ziaren, które są następnie moczone w słodkiej wodzie, myte, suszone na słońcu i wreszcie starannie sortowane. W wyniku tego procesu powstaje rzadki i wyjątkowy biały pieprz.
Porady i zastosowanie w gastronomii
Nadaje się do małży, ostryg, białego mięsa, drobiu, białych ryb, wieprzowiny i cielęciny oraz białych sosów. Doskonały dodatek smakowy do makaronów, ryżu, warzyw gotowanych na parze, warzyw z grilla, kabaczków, dyni, grzybów, szparagów, fasoli szkarłatnej lub zwykłej, pomidorów i sałatek. Polecamy również stosowanie go do deserów z dodatkiem pomarańczy i gruszek.
O smaku
Biały pieprz sikara ma bardzo świeży, roślinny aromat
i kwiatowy smak, z dominującą nutą mentolu,
a także nuty anyżu, cytryny i eukaliptusa
Mielenie pieprzu
Mielenie służy przede wszystkim do wydobycia pełnego smaku pieprzu. Cząsteczki aromatyczne znajdują się w rdzeniu ziarna pieprzu, a ostry smak głównie na zewnątrz. Dlatego, aby uzyskać ostrzejszy smak, należy użyć drobnego mielenia, a aby uzyskać maksymalny smak, należy wybrać grubsze mielenie, które doskonale uwolni esencję ziarna. Pieprz musi być zmielony dopiero w ostatniej chwili! Mocne chwile są ulotne... Jeśli chcesz cieszyć się pieprzem w najlepszym wydaniu, nie gotuj go razem z potrawą przez długi czas, straci swoją moc.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Pieprz i przyprawy |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 0.1 kg |
Rodzaj produktu: | Młynek |
Seria: | Peugeot ZANZIBAR |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO-PRO-title |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.