Pieprz SIKARA MADAGASCAR ZANZIBAR 10 g, Peugeot

Kod: PG32739
Marka: Peugeot
40 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

Nadaje się do młynka ZANZIBAR.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Biały pieprz Sikara z Madagaskaru

Pochodzenie i historia

Uprawa zielonego pieprzu jest bardziej typowa dla Madagaskaru. Przy uprawie pieprzu białego, aby uzyskać duże ziarna pieprzu, należy pozwolić mu dojrzeć. Gérard Vives stworzył system zbierania w różnych miejscach najlepszych ziaren, które są następnie moczone w słodkiej wodzie, myte, suszone na słońcu i wreszcie starannie sortowane. W wyniku tego procesu powstaje rzadki i wyjątkowy biały pieprz.

Porady i zastosowanie w gastronomii

Nadaje się do małży, ostryg, białego mięsa, drobiu, białych ryb, wieprzowiny i cielęciny oraz białych sosów. Doskonały dodatek smakowy do makaronów, ryżu, warzyw gotowanych na parze, warzyw z grilla, kabaczków, dyni, grzybów, szparagów, fasoli szkarłatnej lub zwykłej, pomidorów i sałatek. Polecamy również stosowanie go do deserów z dodatkiem pomarańczy i gruszek.

O smaku

Biały pieprz sikara ma bardzo świeży, roślinny aromat
i kwiatowy smak, z dominującą nutą mentolu,
a także nuty anyżu, cytryny i eukaliptusa

Mielenie pieprzu

Mielenie służy przede wszystkim do wydobycia pełnego smaku pieprzu. Cząsteczki aromatyczne znajdują się w rdzeniu ziarna pieprzu, a ostry smak głównie na zewnątrz. Dlatego, aby uzyskać ostrzejszy smak, należy użyć drobnego mielenia, a aby uzyskać maksymalny smak, należy wybrać grubsze mielenie, które doskonale uwolni esencję ziarna. Pieprz musi być zmielony dopiero w ostatniej chwili! Mocne chwile są ulotne... Jeśli chcesz cieszyć się pieprzem w najlepszym wydaniu, nie gotuj go razem z potrawą przez długi czas, straci swoją moc.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Pieprz i przyprawy
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.1 kg
Rodzaj produktu: Młynek
Seria: Peugeot ZANZIBAR
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: