Pojemnik z pieprzem Mélange Viandes Rouges ZANZIBAR
Kod: PG32784Opis szczegółowy produktu
Mieszanka do czerwonych mięs.
Pochodzenie i historia.
Mieszanka do czerwonego mięsa została stworzona, aby dodać doskonałego, głębokiego smaku czerwonemu mięsu. Świetnie sprawdzi się także jako niezbędny dodatek do innych posiłków. Charakteryzuje się silnym, aromatycznym, ale i zrównoważonym zapachem. Zawiera czarny pieprz, który wpływa na intensywność smaku, biały pieprz i dziko rosnący biały pieprz odpowiadają za świeży aromat, różowy pieprz wprowadza kwiatowe zapachy, a żółta gorczyca zapewnia mieszance owocowy posmak.
Wskazówki dotyczące użycia.
Mieszanka jest świetnym dopełnieniem grillowanego, czerwonego mięsa, a także pieczonych i powoli gotowanych dań. Pasuje także do ryb, takich jak tuńczyk, makrela, sardynki, śledzie i anchois.
O smaku.
To mieszanka silnych ziół, ale i delikatna, zrównoważona przyprawa, która swym aromatem sprawi radość wszystkich smakoszom.
Mielenie pieprzu.
Mielenie służy głównie do uwalniania pełni smaku pieprzu. Aromatyczne cząsteczki mieszczą się w środku ziarnka pieprzu, natomiast drobinki odpowiadające za ostry smak znajdują się głównie na jego zewnętrznej stronie. W celu zwiększenia pikantności Państwa potraw należy zmielić pieprz na drobno, natomiast jeśli priorytetem jest uwolnienie aromatu, proszę zmielić przyprawę na grubsze ziarna. Pieprz należy zmielić na sam koniec gotowania! Jeśli chcą Państwo cieszyć się jak najgłębszym smakiem pieprzu, nie wolno zbyt wcześnie dodawać go do gotujących się potraw, ponieważ straci swoją siłę i smak.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Pieprz i przyprawy |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 1 kg |
Rodzaj produktu: | Młynek |
Seria: | Peugeot ZANZIBAR |
Margin: | E |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.