Czerwonypieprz KAMPOT CAMBODIA ZANZIBAR , Peugeot
Kod: PG32760Opis szczegółowy produktu
Pieprz czerwony Kampot z Kambodży
Pochodzenie i historia
Czerwony pieprz nie był uprawiany w Kampot, dopóki nie pojawił się Gérard Vives. Z tą samą troską o jakość i szacunek dla natury, która doprowadziła go do ożywienia regionalnej produkcji czarnego pieprzu, wprowadził Farmlink, wyzwanie polegające na stworzeniu całkowicie naturalnego procesu, który pozwala dojrzałemu pieprzowi zachować piękny czerwony kolor nawet po wysuszeniu. Z czasem hodowcy wynaleźli proces, który rozprzestrzenił się na cały region, ku uciesze każdego smakosza.
Porady i zastosowanie w gastronomii
Doskonale nadaje się do przyprawiania kurczaka, drobiu, białego mięsa, golonki wieprzowej, jagnięciny, ciepłych sałatek i anchois. Może być również stosowany jako alternatywa do pieprzu czarnego, szczególnie do czerwonych mięs lub tłustych ryb.
O smaku
Czerwono-brązowy pieprz jest bardzo mocny i ostry. Ten uroczy i elegancki pieprz ma w sobie nuty pieczonego chleba i makaronu, owoców cytrusowych, przypraw i ananasa.
Mielenie pieprzu
Mielenie służy przede wszystkim do wydobycia pełnego smaku pieprzu. Cząsteczki aromatyczne znajdują się w rdzeniu ziarna pieprzu, a ostry smak głównie na zewnątrz. Dlatego, aby uzyskać ostrzejszy smak, należy użyć drobnego mielenia, a aby uzyskać maksymalny smak, należy wybrać grubsze mielenie, które doskonale uwolni esencję ziarna. Pieprz musi być zmielony dopiero w ostatniej chwili! Mocne chwile są ulotne... Jeśli chcesz cieszyć się pieprzem w najlepszym wydaniu, nie gotuj go razem z potrawą przez długi czas, straci swoją moc.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Pieprz i przyprawy |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 0.1 kg |
Kolor: | Czerwony |
Rodzaj produktu: | Młynek |
Seria: | Peugeot ZANZIBAR |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO-PRO-title |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.