Pieprz czerwony - zapas Kampot Cambodia ZANZIBAR Peugeot

Kod: PG32760
29 zł
W magazynie (12 Szt)

Nadaje się do młynka ZANZIBAR.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Pieprz czerwony Kampot z Kambodży

Pochodzenie i historia

Pieprz czerwony nie był uprawiany w Kampot, dopóki nie pojawił się Gérard Vives. Z tą samą troską o jakość i szacunek dla natury, która doprowadziła go do ożywienia regionalnej produkcji czarnego pieprzu, wprowadził Farmlink, wyzwanie polegające na stworzeniu całkowicie naturalnego procesu, który pozwala dojrzałemu pieprzowi zachować piękny czerwony kolor nawet po wysuszeniu. Z czasem hodowcy wynaleźli proces, który rozprzestrzenił się na cały region, ku uciesze każdego smakosza.

Porady i zastosowanie w gastronomii


Doskonale nadaje się do przyprawiania kurczaka, drobiu, białego mięsa, golonki, jagnięciny, ciepłych sałatek i anchois. Może być również stosowany jako alternatywa do pieprzu czarnego, szczególnie do czerwonych mięs lub tłustych ryb.

O smaku

Czerwono-brązowy pieprz jest bardzo mocny i ostry. Ten uroczy i elegancki pieprz ma w sobie nuty pieczonego chleba i makaronu, owoców cytrusowych, przypraw i ananasa.

Mielenie pieprzu

Mielenie służy przede wszystkim do wydobycia pełnego smaku pieprzu. Cząsteczki aromatyczne znajdują się w rdzeniu ziarna pieprzu, a ostry smak głównie na zewnątrz. Dlatego, aby uzyskać ostrzejszy smak, należy użyć drobnego mielenia, a aby uzyskać maksymalny smak, należy wybrać grubsze mielenie, które doskonale uwolni esencję ziarna. Pieprz musi być zmielony dopiero w ostatniej chwili! Mocne chwile są ulotne... Jeśli chcesz cieszyć się pieprzem w najlepszym wydaniu, nie gotuj go razem z potrawą przez długi czas, straci swoją moc.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Młynki
Gwarancja: 2 lata
Kolor: Czerwony
Rodzaj produktu: Młynek
Seria: Peugeot ZANZIBAR

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: