produkt nie jest już w sprzedaży

Patelnia Wok z dwoma uchami Ø 36 cm nierdzewna

ze szklaną pokrywką

Opis produktu

Patelnia Wok z dwoma uchami Ø 36 cm nierdzewna, WMF zawiera:

  • 1x patelnia Wok Ø 36 cm
  • 1x szklana pokrywka z nierdzewną rękojeścią

Pokaźnych rozmiarów patelnia Wok ze szklaną pokrywką i uchami wykonana ze stali nierdzewnej niemieckiej firmy WMF w modnym, ponadczasowym designie zrobi z każdego mistrza kuchni azjatyckiej! Jeżeli należycie Państwo do grona miłośników tak popularnych w dzisiejszych czasach pikantnych i niecodziennych smaków, w Państwa kuchni nie może zabraknąć tego pomocnika.

Głęboka patelnia Wok o okrągłym kształcie w Azji jest uważana na jedną z najważniejszych części kuchennego wyposażenia. Dzięki jej doskonałym właściwościom i szerokiemu wachlarzowi zastosowań z pewnością się w niej Państwo zakochacie.

Patelnie wok można wykorzystać nie tylko do przygotowywania prawdziwych azjatyckich potraw i przysmaków, ale także do delikatnego i oszczędnego podsmażania różnego rodzaju warzyw, mięsa, ryb i owoców morza. Można w nich smażyć w głębokim tłuszczu, a przy wykorzystaniu pokrywki także dusić według Państwa fantazji.

PORADA: Najpopularniejszą metodą przygotowywania dań w woku jest tzw. "stir-fry". Polega ona na szybkim opiekaniu, podsmażaniu składników w wysokich temperaturach i przy ciągłym obracaniu.

Z patelni wok o stylowym designie będą Państwo często i chętnie korzystać nie tylko podczas gotowania, ale także podczas serwowania. Każdy biesiadnik z pewnością doceni kolorowe, świeże, chrupiące potrawy kusząco podane w pojemnej patelni o pięknym kształcie.

Opatentowane dno TransTherm-Allherdboden® gwarantuje równomierne rozprowadzanie ciepła, a także jego wspaniałą akumulację. Oszczędzi to cenną energię i zapewni osiągnięcie optymalnych rezultatów podczas smażenia i opiekania.

Bezpieczne uchwycenie i manipulację umożliwiają dwa boczne ucha ze szlachetnej stali nierdzewnej.

  • Wykonana z wysokiej jakości stali nierdzewnej Cromargan®
  • Materiał neutralny smakowo i zapachowo, odporny na działanie kwasów
  • Opatentowana konstrukcja dna TransTherm-Allherdboden®
  • Równomierne rozprowadzenie ciepła a następnie jego utrzymanie
  • Ergonomiczne, nierdzewne ucha zapewniają pewne uchwycenie i wygodną manipulację
  • Wysoki, zaokrąglony kształt – wygodne mieszanie i obracanie większej ilości dania.
  • Do przygotowywania azjatyckich potraw włącznie "stir-fry"
  • Do oszczędnego opiekania, smażenia, duszenia i smażenia w głębokim tłuszczu
  • Szeroki brzeg ułatwia wykładanie zawartości patelni
  • Odpowiednia do wszystkich typów kuchenek, z płytą indukcyjną włącznie
  • Optymalna do palników o średnicy 22 cm
  • Pokrywka z wysokiej jakości szkła z rękojeścią ze stali nierdzewnej
  • Opracowano w Niemczech
  • Łatwo się czyści
  • Można myć w zmywarce

Porady dotyczące smażenia:

Oleje tłoczone na zimno nie są odpowiednie do smażenia na powierzchniach nieprzywierających, ze względu na fakt, że przy wyższych temperaturach są niestabilne a ich składniki mogłyby przylgnąć do powierzchni i ograniczyć jej nieprzywierające właściwości.

Masła i margaryny nie powinno się podgrzewać do temperatury wyższej niż 150°C (margaryna ok 170°C). Sprawdzą się na przykład do smażenia jajek, naleśników, dań panierowanych i ryb. Tłuszcz należy powoli rozgrzać, do momentu aż pojawią się małe pęcherzyki powietrza, zmniejszyć intensywność grzania, poczekać aż bąbelki znikną. Następnie można zacząć smażyć.

Miłośnikom gotowania polecamy do smażenia masło klarowane. Nie zawiera wody ani białka, nadaje się do delikatnego smażenia i podsmażania w wysokich temperaturach 190°C – 210°C. Ma specyficzny smak i różni się właściwościami od tradycyjnego masła.

Powszechnie używane oleje roślinne, np. rzepakowy, słonecznikowy czy mieszane oleje wytrzymują temperatury 190°C – 220°C. Nadają się do smażenia, (także w głębokim tłuszczu) większych produktów, najlepiej się sprawdzą do podsmażania mięsa. Używając tych olejów należy zwrócić uwagę, aby nie przypalać tłuszczu. Jeżeli olej zacznie się dymić oznacza to, że jest rozgrzany do zbyt wysokiej temperatury.

Utwardzone tłuszcze roślinne wytrzymują temperatury 190°C – 220°C. Zwykle są sprzedawane w blokach, łatwo dzielą się na porcje. Idealnie nadają do smażenia na złoty kolor. Odpowiednie do smażenia potraw mącznych (np. naleśników) oraz dań panierowanych (kotletów).

KOD: WM0753576380

Wyświetlić cały opis produktuSchować cały opis produktu