produkt nie jest już w sprzedaży

Patelnia Ø 28 cm wysoka CeraProtect niebieska Selara Stone

powierzchnia nieprzywierająca o wyglądzie marmuru

Kontaktuj nas pod telefonem 800 012 033 lub napisz, i chętnie pomożemy.

Opis produktu

Głęboka patelnia do smażenia Selara Stone z powierzchnią nieprzywierającą CeraProtect® o designerskim wyglądzie marmuru umożliwia przygotowanie rozmaitych opiekanych lub smażonych smakołyków.

Bez względu na to, czy jesteście Państwo zapalonymi amatorami czy prawdziwymi szefami kuchni – w wyposażeniu Waszej kuchni nie może zabraknąć klasycznej patelni do smażenia z wysoką krawędzią! Z jej pomocą przygotowanie zarówno jajek na boczku, jak i potraw „haute-cuisine” pójdzie jak z płatka.

Klasyczny okrągły kształt z podwyższoną krawędzią jest niezwykle praktyczny podczas przyrządzania omletów, warzywnych i mięsnych mieszanek, risotto, makaronów w kremowych sosach lub potraw na bazie owoców morza. Klopsy, racuszki, souté na szybko – fantazja nie zna granic!

Dzięki odlewanemu aluminium patelnia jest lekka i łatwa w manipulacji. Ergonomicznie ukształtowana, odporna na ciepło plastikowa rękojeść gwarantuje bezpieczny uchwyt. Korpus patelni został wykonany z odlewanego aluminium, który charakteryzuje się świetną przewodnością cieplną, umożliwia szybkie rozgrzewanie patelni, równomierne rozprowadzanie ciepła po całej powierzchni i w końcu, utrzymanie tej właściwej temperatury. Te cechy pozwolą na osiągnięcie optymalnych wyników grillowania i opiekania! Nie tylko oszczędzą Państwo cenną energię i czas, ale także wszystkie kawałki będą równomiernie opieczone, bez zbędnego obracania i podrzucania.

Patelnia Selara z powierzchnią nieprzywierającą CeraProtect® może być rozgrzana do temperatury 400°C. Wysoka odporność na ekstremalną temperaturę gwarantuje maksymalne bezpieczeństwo zapobiegając uszkodzeniom wynikającym z przegrzania. Nie muszą się Państwo obawiać również oparów po rozgrzaniu do 250°C, ponieważ patelnia została wykonana bez dodatku PTFE. W piekarniku nie należy jej jednak używać w temperaturach powyżej 70°C, ponieważ doszłoby do uszkodzenia patelni!

Dzięki twardej warstwie nieprzywierającej CeraProtect®, patelnia jest najlepsza do przygotowywania potraw z minimalną ilością tłuszczu. Ekstremalnie nieprzywierająca powierzchnia sprawdzi się podczas opiekania delikatnych potraw, takich jak warzywa i potrawy mączne, ale także podczas przyrządzania delikatnego sauté. Pokarmy nie przylepiają się, swobodnie krążą po gładkiej powierzchni bez potrzeby używania naczyń kuchennych. Dzięki gładkiej powierzchni, patelnia jest niezwykle łatwa w konserwacji. Do umycia wystarczy jedynie gąbeczka, standardowy płyn do mycia naczyń i ciepła woda.

  • Kolekcja Selara Stone – warstwa nieprzywierająca o wyglądzie stylowego marmuru
  • Wykonana z lekkiego odlewanego aluminium o perfekcyjnej przewodności cieplnej
  • Bardzo szybkie i równomiernie nagrzewanie, łatwe utrzymanie optymalnej temperatury
  • Ergonomiczna rękojeść z materiału sztucznego gwarantuje wygodne posługiwanie się patelnią i bezpieczny, pewny uchwyt
  • Z powierzchnią nieprzywierającą na mineralnej bazie CeraProtect®
  • Niezawodne właściwości nieprzywierające olśnią podczas smażenia z małą ilością tłuszczu
  • Zdrowe gotowanie, bez dodatku PTFE-PFOA
  • Podwyższona krawędź – wygodne mieszanie i obracanie, pomieści większe ilości
  • Uniwersalne wykorzystanie, świetna do wielu rodzajów pokarmów
  • Gładka powierzchnia sprawia, że jest niezwykle łatwa w czyszczeniu
  • Odporna na temperatury do 400°C (na kuchence)
  • Odpowiednia do zapiekania w piekarniku – tylko do temperatury 70°C
  • Odpowiednia na wszystkie źródła ciepła, oprócz indukcji
  • Przedłużona 5-letnia gwarancja na warstwę nieprzywierającą CeraProtect®
  • Tylko mycie ręczne

Ostrzeżenie:

Do czyszczenia nie należy używać abrazyjnych gąbek lub szczotek ani abrazyjnych środków czyszczących.

Porady dotyczące smażenia:

Oleje tłoczone na zimno nie są odpowiednie do smażenia na powierzchniach nieprzywierających, ze względu na fakt, że przy wyższych temperaturach są niestabilne, a ich składniki mogłyby przylgnąć do powierzchni i ograniczyć jej nieprzywierające właściwości.

Masła i margaryny nie powinno się podgrzewać do temperatury wyższej niż 150°C (margaryna ok. 170°C). Sprawdzą się na przykład do smażenia jajek, naleśników, dań panierowanych i ryb. Tłuszcz należy powoli rozgrzewać, do momentu aż pojawią się małe pęcherzyki powietrza, zmniejszyć intensywność grzania, poczekać aż bąbelki znikną. Następnie można zacząć smażyć.

Miłośnikom gotowania polecamy do smażenia masło klarowane. Nie zawiera wody ani białka, nadaje się do delikatnego smażenia i podsmażania w wysokich temperaturach 190°C – 210°C. Ma specyficzny smak i różni się właściwościami od tradycyjnego masła.

Powszechnie używane oleje roślinne, np. rzepakowy, słonecznikowy czy mieszane oleje wytrzymują temperatury 190°C – 220°C. Nadają się do smażenia (także w głębokim tłuszczu) większych produktów, najlepiej sprawdzą się do podsmażania mięsa. Używając tych olejów należy zwrócić uwagę, aby nie przypalać tłuszczu.

KOD: SL2110296522

Wyświetlić cały opis produktuSchować cały opis produktu