produkt nie jest już w sprzedaży

Patelnia Ø 24 cm wysoka Passion Orange

Silargan®; rękojeść z tworzywa sztucznego

Opis produktu

Głęboka patelnia do smażenia Passion Orange Silit zamieni gotowanie we wspaniałą zabawę!

Na klasycznej głębokiej patelni będą Państwo z radością przyrządzać rozmaite opiekane lub smażone smakołyki.

Bez względu na to, czy jesteście Państwo zapalonymi amatorami czy prawdziwymi szefami kuchni – w wyposażeniu Waszej kuchni nie może zabraknąć klasycznej patelni do smażenia z wysoką krawędzią! Z jej pomocą przygotowanie zarówno jajek na boczku, jak i potraw „haute-cuisine” pójdzie jak z płatka.

Klasyczny okrągły kształt z podwyższoną krawędzią jest niezwykle praktyczny podczas przyrządzania omletów, warzywnych i mięsnych mieszanek, risotto, makaronów w kremowych sosach lub potraw na bazie owoców morza. Klopsy, racuszki, souté na szybko – fantazja nie zna granic!

Szeroka krawędź umożliwia wygodne wylewanie zawartości patelni bez ryzyka plam.

Patelnie Passion Orange wykonane z opatentowanego materiału Silargan® o gładkiej, nieporowatej powierzchni są odporne na zarysowanie. Nie przejmują smaków i zapachów. Umożliwiają zdrowe gotowanie z minimalną ilością tłuszczu. Bardzo łatwo się je czyści.

Masywne stalowe jądro szczyci się perfekcyjną przewodnością cieplną, patelnia bardzo szybko się rozgrzeje i długo utrzyma pożądaną temperaturę. Świetne na szybkie podsmażanie i opiekanie w wysokich temperaturach, odpowiednie na płyty indukcyjne.

Żaroodporna ergonomiczna rękojeść z wytrzymałego tworzywa sztucznego umożliwia wygodną i bezpieczną manipulację.

Naczynia z serii Passion Orange

  • Praktyczne garnki do wszechstronnego użytku, w pięknych kolorach
  • Przystosowane do gotowania, duszenia, pieczenia, serwowania i przechowywania przygotowanego jedzenia
  • Wytrzymałe, energooszczędne dno przeznaczone jest do wszystkich rodzajów kuchenek, także indukcyjnych
  • Przystosowane do gotowania z małą ilością wody
  • Pokrywka wykonana z żaroodpornego szkła, przeznaczona do używania w piekarniku do temperatury 180°C
  • Pomysłowo poszerzone brzegi garnków zapewniające wygodne odcedzanie bez rozlewania
  • Wykonane z polerowanej stali nierdzewnej uchwyty garnków minimalnie nagrzewają się podczas gotowania
  • Z unikalnego, opatentowanego materiału Silargan®
  • Materiał, z którego wykonane są garnki, jest wyjątkowo twardy, odporny na zarysowania, ekstremalnie gładki i łatwo się czyści
  • Nie zawiera niklu, idealny dla alergików
  • Garnki z systemem piętrowym do zaoszczędzenia miejsca
  • Można myć w zmywarce do naczyń

Rewolucyjna seria Passion wprowadza do kuchni zaawansowaną technologię. Wytrzymałe, a jednocześnie eleganckie i praktyczne garnki w znakomitych kolorach Passion idealnie nadają się nie tylko do gotowania, ale także do serwowania i przechowywania przygotowanego jedzenia. Odważne kolory ożywią dom i zmienią zwykłe gotowanie w przyjemność.

Niemiecka firma Silit wprowadziła na rynek praktyczne garnki najwyższej jakości Passion, wykonane z unikalnego materiału Silargan®. Ten wyjątkowy materiał o gładkiej, ceramicznej powierzchni jest bardzo wytrzymały, twardy i odporny na zarysowania. Silit udziela na materiał Silargan® gwarancji na 30 lat!

Garnki są odpowiednie do gotowania z użyciem małej ilości wody, dlatego przygotowane przez Państwa potrawy zachowają więcej witamin, substancji mineralnych, naturalny kolor i charakterystyczny aromat. Dzięki wykorzystanym materiałom, garnki są idealnie przystosowane do pieczenia i gotowania z dużą wydajnością energetyczną. Garnki Passion są wykonane z jednego kawałka stali, dlatego też ciepło rozchodzi się równomiernie i szybko. Unikalny materiał Silargan® długo utrzymuje temperaturę, a wykorzystanie pomysłowych pokrywek oszczędzi Państwa cenną energię i czas.

Następną zaletą garnków z tej serii jest możliwość wykorzystania ich w piekarniku. Garnki posiadają stabilne, ergonomiczne ucha z polerowanej stali nierdzewnej, które wytrzymują temperatury do 250°C. Ciężkie pokrywki zostały zaprojektowane do energooszczędnego gotowania. Do ich wykonania użyto żaroodpornego szkła i wysokiej jakości polerowanej stali nierdzewnej. Pokrywek można używać w piekarniku w temperaturze maks. 180°C.

Dzięki gładkiej powierzchni, garnki i pokrywki z serii Passion są łatwe w konserwacji. Naczynia są przystosowane do mycia w zmywarce.

Ostrzeżenie:

  • Podczas pieczenia w piekarniku, do wkładania i wyjmowania naczyń, należy używać chwytaków do gorących garnków.
  • Gorących pokrywek nie należy chłodzić gwałtownie, aby nie doszło do uszkodzenia pod wpływem szoku termicznego.
  • Do czyszczenia nie należy używać abrazyjnych (ściernych) gąbeczek lub szczoteczek.

Na temat wykorzystanego materiału i technologii:

NIE JEST TO POWIERZCHNIA NIEPRZYWIERAJĄCA! Do smażenia zawsze należy używać oleju lub innego rodzaju tłuszczu! Puste naczynie z tłuszczem lub olejem rozgrzać na 3/4 mocy kuchenki, a następnie NATYCHMIAST zmniejszyć temperaturę do 1/3 mocy lub mniej. Naczynia świetnie przewodzą ciepło, mniejsza temperatura jest wystarczająca do dopieczenia posiłku. Wystarczy po prostu pozostawić potrawę tak długo, aż zarumieni się jej spodnia część, wtedy bez problemu mięso lub inna przyrządzana potrawa odklei się od dna.

Firma Silit opracowała unikalny materiał Silargan® produkowany za pomocą najnowocześniejszej technologii. Silargan® prezentuje doskonałą syntezę specjalnej ferromagnetycznej stali i bardzo odpornej powierzchni ceramicznej high-tech. Garnki wykonane z Silarganu® są ucieleśnieniem najwyższej jakości naczyń z długą żywotnością. Silit udziela na materiał Silargan® przedłużonej gwarancji na 30 lat!

Naczynia wykonane z Silarganu® są wytrzymałe i odporne na zarysowania. Silargan® to odpowiedni materiał do produkcji naczyń, które są kamieniem milowy na drodze do zdrowego odżywiania i świadomego stylu życia. Jest neutralny w smaku. Co więcej, nie zawiera niklu. Jest najlepszym rozwiązaniem dla alergików.

Porady dotyczące smażenia:

Oleje tłoczone na zimno nie są odpowiednie do smażenia na powierzchniach nieprzywierających, ze względu na fakt, że przy wyższych temperaturach są niestabilne, a ich składniki mogłyby przylgnąć do powierzchni i ograniczyć jej nieprzywierające właściwości.

Masła i margaryny nie powinno się podgrzewać do temperatury wyższej niż 150°C (margaryna ok. 170°C). Sprawdzą się na przykład do smażenia jajek, naleśników, dań panierowanych i ryb. Tłuszcz należy powoli rozgrzewać, do momentu aż pojawią się małe pęcherzyki powietrza, zmniejszyć intensywność grzania, poczekać aż bąbelki znikną. Następnie można zacząć smażyć.

Miłośnikom gotowania polecamy do smażenia masło klarowane. Nie zawiera wody ani białka, nadaje się do delikatnego smażenia i podsmażania w wysokich temperaturach 190°C – 210°C. Ma specyficzny smak i różni się właściwościami od tradycyjnego masła.

Powszechnie używane oleje roślinne, np. rzepakowy, słonecznikowy czy mieszane oleje wytrzymują temperatury 190°C – 220°C. Nadają się do smażenia (także w głębokim tłuszczu) większych produktów, najlepiej sprawdzą się do podsmażania mięsa. Używając tych olejów należy zwrócić uwagę, aby nie przypalać tłuszczu.

KOD: SL2110300014

Wyświetlić cały opis produktuSchować cały opis produktu