Wyprzedaż
-40 %

Kod: ML645535
Marka: MAUVIEL
Seria: MAUVIEL M’150C (żeliwo)
Kolor / wymiary: 35 cm, wys. 4,5 cm
Materiał: miedź 1,5 mm
wewnętrzna warstwa stal nierdzewna 18/10
żeliwny uchwyt/rękojeść

Opis produktu

Seria miedzianych naczyń M’héritage francuskiej firmy Mauviel to kombinacja dwóch materiałów - miedzi i stali nierdzewnej. Połączenie tych dwóch tradycyjnych materiałów podkreśla radość gotowania. Miedź posiada absolutnie nieprzezwyciężoną przewodność cieplną, co zapewnia dokładną kontrolę nad procesem gotowania. Natomiast warstwa ze stali nierdzewnej wewnątrz naczyń jest idealna do codziennego użytku.

Seria M’héritage oferuje trzy rodzaje uchwytów do wyboru - żeliwny, z brązu i ze stali nierdzewnej. Każdy więc może sobie wybrać rękojeści w zależności od indywidualnych wymagań estetycznych.

Seria M’héritage jest kwintesencją doświadczeń i tradycji produkcji miedzianych naczyń od 1830 roku, co sprawia, że naczynia z tej serii są wysoko cenione przez profesjonalistów i wymagających kucharzy amatorów z całego świata.

Zalety miedzianych naczyń Mauviel M’héritage:

Materiał M’héritage

  • dwie warstwy materiału - 90% miedzi i 10% stali nierdzewnej 18/10
  • wysoka wydajność: miedź rozgrzewa się równomiernie i bardzo szybko dzięki ekstremalnie wysokiej przewodności cieplnej, zapewniając w ten sposób absolutną kontrolę nad procesem gotowania
  • świetna wytrzymałość: naczynia z uchwytem żeliwnym posiadają warstwę miedzi o grubości 1,2 - 2,5 mm, naczynia z uchwytem ze stali nierdzewnej warstwę 1,5 mm, natomiast naczynia z uchwytem z brązu warstwę o grubości od 1,2 do 2,5 mm; uchwyty i ucha przymocowane są za pomocą solidnych nitów ze stali nierdzewnej
  • uchwyty ze stali nierdzewnej na kuchence nagrzewają się wolniej. W piekarniku wszystkie rodzaje uchwytów nagrzewają się tak samo
  • warstwa wewnętrzna ze stali nierdzewnej 18/10 pomaga zachować smak i walory odżywcze potraw, jest łatwa w czyszczeniu, nie trzeba odnawiać powierzchni
  • zewnętrzna warstwa z miedzi polerowana jest na wysoki połysk
  • miedziane naczynia nadają się do kuchenek gazowych, elektrycznych, ceramicznych i do piekarnika. W celu gotowania na płytach indukcyjnych należy używać oryginalnej podstawki indukcyjnej, którą można nabyć osobno
  • wszystkie produkty Mauviel wytwarzane są we Francji

Jak używać miedzianych naczyń Mauviel:

Przed pierwszym użyciem i każdorazowo po użyciu należy zmyć naczynia gorącą wodą ze środkiem do mycia naczyń, wypłukać i wysuszyć.

Naczynia nie nadają się do mycia w zmywarce!

Gotowanie:

  • wszystkie produkty z serii M’héritage można stosować w piekarniku
  • sól należy dodawać dopiero po zagotowaniu się wody
  • nigdy nie przegrzewać pustego garnka lub patelni, gdyż może to spowodować nieodwracalne uszkodzenie produktu
  • gotować zawsze z niską lub średnią mocą grzejną kuchenki
  • z upływem czasu, w razie częstego używania, kolor miedzi ulega zmianie - chodzi o normalne zjawisko niemające żadnego wpływu na właściwości materiału
  • w razie gotowania na kuchence gazowej należy upewnić się, aby płomień nie wydobywał się poza dno garnka lub patelni

Konserwacja:

  • w celu konserwacji naczyń Mauviel nigdy nie używać wybielaczy. Mogłoby to spowodować nieodwracalne uszkodzenia
  • w razie przypieczenia potrawy do powierzchni wewnętrznej garnka należy pozostawić go do odmoczenia w gorącej wodzie z dodatkiem środka do mycia naczyń
  • w celu przywrócenia błyszczącej, miedzianej powierzchni należy używać pasty do czyszczenia miedzi "Copperbrill", w celu uzyskania więcej informacji proszę kliknąć tutaj
  • miedziane naczynia nie nadają się do zmywania w zmywarce! Środki do mycia naczyń w zmywarkach są bardzo agresywne i wyraźnie skracają żywotność naczyń

KOD PRODUCENTA: 6455-35

O firmie MAUVIEL

MAUVIEL

Firma Mauviel została założona 190 lat temu w Normandii. To znaczy w regionie znanym z produkcji naczyń miedzianych i akcesoriów kuchennych. Jej asortyment obejmuje naczynia z powierzchnią nieprzywierającą, naczynia wykonane z dwóch lub więcej materiałów lub warstwowe naczynia.