Nowość

produkt nie jest już w sprzedaży

Patelnia do serwowania Ø 24 cm CeraDur®

błyszcząca powierzchnia wewnętrzna

Opis produktu

Na patelni do serwowania ze stali nierdzewnej z nieprzywierającą powierzchnią CeraDur® niemieckiej firmy WMF z radością przygotują Państwo rozmaite opiekane i smażone przysmaki. Patelnia szczególnie sprawdzi się do przygotowywania risotto, mięsnych i warzywnych gulaszy, makaronów z kremowymi sosami lub przepysznej paelli z ryb i owoców morza. Tę piękną patelnią o błyszczącej powierzchni można wykorzystać do serwowania potraw bezpośrednio na stół, a także bez obaw zapiekać je w piekarniku.

Pyszne, świeże i kuszące dania prosto z kuchenki na Państwa stół. Aromatyczne potrawy, z których unoszą się piękne zapachy serwujcie Państwo na gorąco prosto z kuchenki na pięknie nakryty stół sprawiając radość niecierpliwym biesiadnikom.

Połączenie materiałów najwyższej jakości zapewni zawsze wyśmienity efekt, niezależnie czy będą Państwo podsmażać, opiekać czy smażyć.

Klasyczny, okrągły kształt z wyższym brzegiem jest szczególnie praktyczny przy przygotowywaniu na przykład różnych omletów, mięsnych czy warzywnych gulaszy, risotto, makaronów z kremowymi sosami czy potraw z owocami morza. Kotleciki, racuchy czy szybkie sauté – fantazja nie zna granic!

Szeroki brzeg umożliwi wygodne wylewanie zawartości bez rozlewania.

Patelnie z nieprzywierającą powierzchnią CeraDur® są odporne na ekstremalnie wysokie temperatury i umożliwiają zdrowe gotowanie z użyciem minimalnej ilości tłuszczu, a dodatkowo łatwo się czyszczą.

Masywny, stalowy rdzeń z opatentowanym dnem TransTherm świetnie przewodzi ciepło, patelnia nagrzewa się równomiernie a następnie bardzo dobrze utrzymuje odpowiednią temperaturę. W ten sposób gotujemy oszczędnie, nie marnując cennej energii.

Patelnie idealnie sprawdzą się do szybkiego smażenia i opiekania w wysokich temperaturach i można ich używać także na kuchenkach indukcyjnych.

Ergonomiczny kształt uch ze szlachetnej stali nierdzewnej, które nie nagrzewają się oraz umożliwiają wygodną i bezpieczną manipulację przy gotowaniu i serwowaniu potraw bezpośrednio z patelni.

Dzięki uchom ze stali nierdzewnej oraz braku klasycznej plastikowej rączki patelnię można włożyć do piekarnika i wyczarować w ten sposób na przykład doskonale zapieczone warzywa au gratin ze złotą serową skórką.

  • Z polerowanej szlachetnej stali nierdzewnej 18/10 Cromargan®
  • Wewnętrzna warstwa jest trwała i niezniszczalna
  • Dobrze znosi wysokie temperatury – wytrzyma temperaturę do 400°C
  • Można używać w piekarniku w temperaturze do 250°C
  • Opatentowana konstrukcja dna TransTherm®
  • Równomiernie się nagrzewa, ciepło perfekcyjnie się rozchodzi i utrzymuje temperaturę
  • Gotowanie oszczędzające energię
  • Ergonomiczne nierdzewne ucha gwarantują bezpieczną manipulację
  • Wewnętrzna nieprzywierająca powłoka CeraDur® stworzona na bazie ceramiki
  • Najlepsze wyniki osiągnąć można przy użyciu małej ilości oleju
  • Idealna do łatwo przypiekających się potraw takich jak opiekane ziemniaki, jajka, naleśniki, ryby i steki
  • Umożliwia smażenie, duszenie, szybkie opiekanie i smażenie w głębokim tłuszczu w wysokich temperaturach
  • Nadaje się do użycia na wszystkich typach kuchenek z płytą indukcyjną włącznie
  • 2 lata gwarancji na nieprzywierającą powierzchnię
  • Łatwo się czyści, mycie ręczne

Porady dotyczące smażenia:

Oleje tłoczone na zimno nie są odpowiednie do smażenia na powierzchniach nieprzywierających, ze względu na fakt, że przy wyższych temperaturach są niestabilne a ich składniki mogłyby przylgnąć do powierzchni i ograniczyć jej nieprzywierające właściwości.

Masła i margaryny nie powinno się podgrzewać do temperatury wyższej niż 150°C (margaryna ok 170°C). Sprawdzą się na przykład do smażenia jajek, naleśników, dań panierowanych i ryb. Tłuszcz należy powoli rozgrzać, do momentu aż pojawią się małe pęcherzyki powietrza, zmniejszyć intensywność grzania, poczekać aż bąbelki znikną. Następnie można zacząć smażyć.

Miłośnikom gotowania polecamy do smażenia masło klarowane. Nie zawiera wody ani białka, nadaje się do delikatnego smażenia i podsmażania w wysokich temperaturach 190°C – 210°C. Ma specyficzny smak i różni się właściwościami od tradycyjnego masła.

Powszechnie używane oleje roślinne, np. rzepakowy, słonecznikowy czy mieszane oleje wytrzymują temperatury 190°C – 220°C. Nadają się do smażenia, (także w głębokim tłuszczu) większych produktów, najlepiej się sprawdzą do podsmażania mięsa. Używając tych olejów należy zwrócić uwagę, aby nie przypalać tłuszczu. Jeżeli olej zacznie się dymić oznacza to, że jest rozgrzany do zbyt wysokiej temperatury.

Utwardzone tłuszcze roślinne wytrzymują temperatury 190°C – 220°C. Zwykle są sprzedawane w blokach, łatwo dzielą się na porcje. Idealnie nadają do smażenia na złoty kolor. Odpowiednie do smażenia potraw mącznych (np. naleśników) oraz dań panierowanych (kotletów).

KOD: WM0748346021

Wyświetlić cały opis produktuSchować cały opis produktu