-7 %

produkt nie jest już w sprzedaży

Patelnia do naleśników Ø 27 cm Durit Protect Plus

odlewane aluminium z powierzchnią nieprzywierającą

Kontaktuj nas pod telefonem 800 012 033 lub napisz, i chętnie pomożemy.

Opis produktu

Patelnię do naleśników Durit Protect Plus renomowanej niemieckiej firmy WMF doceni każdy miłośnik tego dania. Niezależnie, czy są Państwo fanami babcinych naleśników z dzieciństwa z klasycznym dżemem truskawkowym, wersji przygotowywanej przez mamę z twarogiem, rodzynkami w rumie i cukrem waniliowym, czy też preferują Państwo nowoczesne podejście do naleśników na słono na przykład z łososiem i jajkiem w koszulce, z nieprzywierającą a jednocześnie niezwykle lekką patelnią odlewaną z aluminium firmy WMF wyczarujecie Państwo naleśniki i omlety na sto sposobów.

Francuska wersja słodkich naleśników jest znana pod nazwą "crepes", natomiast ze słonym odpowiednikiem spotkają się Państwo w restauracjach, bistrach i cukierniach oznaczonych w menu jako "galettes". Prawdziwe, bretońskie galettes przygotowuje się z mąki gryczanej.

Przygotowywanie naleśników zarówno po polsku, jak i we francuskim stylu będzie zabawą. Koniec z przypalaniem, nieporęcznym obracaniem naleśników na patelni z wysokim brzegiem i wyrzucaniem zeskrobanych, nieudanych sztuk! Z naszym pomocnikiem w dłoni przygotowywanie całej sterty finezyjnych, równiutkich naleśników będzie bajecznie proste.

Rdzeń patelni wykonano z aluminium, materiału charakteryzującego się lekkością, wytrzymałością i idealnym przewodnictwem cieplnym. Patelnia nagrzewa się nie tylko szybko, ale również równomiernie na całej powierzchni. Utrzymywanie i korygowanie temperatury podczas gotowania jest bardzo łatwe.

Nie muszą się Państwo obawiać, że naleśniki będą niedopieczone w środku i przypalone na brzegach. Będą równomiernie upieczone w krótkim czasie, co zaoszczędzi nie tylko czas i wysiłek, ale także cenną energię.

Płaski kształt patelni z bardzo niskim brzegiem umożliwia wygodne obracanie naleśników i omletów. Używanie patelni ułatwia antypoślizgowa rękojeść, która idealnie leży w dłoni. Odkryjcie Państwo w sobie mistrza naleśników i zaimponujcie znajomym podrzucaniem naleśników lecących wysoko do góry.

Nieprzywierająca powłoka Durit Protect Plus jest trwała i odporna na zarysowania.

  • Nieprzywierająca powłoka Durit Protect Plus
  • Idealna do przygotowywania delikatnych cienkich naleśników
  • Francuskie słodkie "crepes" i słone "galettes", którym nie można się oprzeć
  • Wykonana z aluminium – lekkiego materiału o doskonałym przewodnictwie cieplnym
  • Szybko i równomiernie się nagrzewa, łatwość korygowania temperatury
  • Płaski kształt patelni z niskim brzegiem zapewnia łatwe przewracanie
  • Ergonomiczny kształt rękojeści wykonanej z specjalnego żaroodpornego tworzywa sztucznego
  • Zdrowe gotowanie z użyciem minimalnej ilości tłuszczu
  • Patelnia nadaje się do wszystkich typów kuchenek, z płytą indukcyjną włącznie
  • Łatwo i szybko się czyści, mycie ręczne
  • 2 lata gwarancji na powierzchnię nieprzywierającą

Porady dotyczące smażenia:

Oleje tłoczone na zimno nie są odpowiednie do smażenia na powierzchniach nieprzywierających, ze względu na fakt, że przy wyższych temperaturach są niestabilne a ich składniki mogłyby przylgnąć do powierzchni i ograniczyć jej nieprzywierające właściwości.

Masła i margaryny nie powinno się podgrzewać do temperatury wyższej niż 150°C (margaryna ok 170°C). Sprawdzą się na przykład do smażenia jajek, naleśników, dań panierowanych i ryb. Tłuszcz należy powoli rozgrzać, do momentu aż pojawią się małe pęcherzyki powietrza, zmniejszyć intensywność grzania, poczekać aż bąbelki znikną. Następnie można zacząć smażyć.

Miłośnikom gotowania polecamy do smażenia masło klarowane. Nie zawiera wody ani białka, nadaje się do delikatnego smażenia i podsmażania w wysokich temperaturach 190°C – 210°C. Ma specyficzny smak i różni się właściwościami od tradycyjnego masła.

Powszechnie używane oleje roślinne, np. rzepakowy, słonecznikowy czy mieszane oleje wytrzymują temperatury 190°C – 220°C. Nadają się do smażenia, (także w głębokim tłuszczu) większych produktów, najlepiej się sprawdzą do podsmażania mięsa. Używając tych olejów należy zwrócić uwagę, aby nie przypalać tłuszczu. Jeżeli olej zacznie się dymić oznacza to, że jest rozgrzany do zbyt wysokiej temperatury.

Utwardzone tłuszcze roślinne wytrzymują temperatury 190°C – 220°C. Zwykle są sprzedawane w blokach, łatwo dzielą się na porcje. Idealnie nadają do smażenia na złoty kolor. Odpowiednie do smażenia potraw mącznych (np. naleśników) oraz dań panierowanych (kotletów).

KOD: WM0570044291

Wyświetlić cały opis produktuSchować cały opis produktu