Noże do wykrawania

10 pozycji razem
Nóż do krojenia SAMURAI 10 cm, Dellinger
197 zł
DNGRSXLKHP35
Nóż do wykrawania CLASSIC 14 cm, Wüsthof
469 zł
WU4602
Nóż do wykrawania CLASSIC 10 cm, Wüsthof
469 zł
WU4601
Nóż do wykrawania CLASSIC 16 cm, Wüsthof
529 zł
WU4603
Nóż do wykrawania GO FOR GOLD 15 cm, F.DICK
420 zł
FDCK814561580
Nóż do wykrawania GO FOR GOLD 21 cm, F.DICK
529 zł –12 %
464 zł
FDCK814562180
Mały nóż do warzyw UTILITY SAMURAI 13 cm, Dellinger
299 zł –6 %
281 zł
DNGRSXLKHP5U
Nóż do wykrawania PROFESSIONAL „S”, Zwilling
449 zł –24 %
337 zł
ZW31024141
Mały nóż do warzyw GO FOR GOLD 7 cm, F.DICK
329 zł
FDCK814460780
Nóż do wykrawania FOUR STAR 14 cm, Zwilling
359 zł –19 %
289 zł
ZW31086141

Noże do trybowania - dokładnie to, czego potrzebujesz do trybowania mięsa

Co to jest nóż do trybowania?

Nóż do trybowania to rodzaj noża kuchennego z długim, cienkim, elastycznym ostrzem z ostrym czubkiem. Służy do odkostniania kawałków mięsa, ryb i drobiu oraz usuwania skóry z mięsa i ryb. Noże do trybowania muszą być niezwykle ostre, a im dłużej pozostają ostre, tym są trwalsze.

Jak dbać o nóż do trybowania?

Pomimo faktu, że większość noży do trybowania wykonana jest ze stali nierdzewnej, która jest dość odporna na rdzę, woda może nadal wchodzić w interakcje z ostrzem lub drewnianymi uchwytami. Dlatego zaleca się ręczne czyszczenie i suszenie noży do trybowania bezpośrednio po użyciu, tak jak w przypadku większości noży kuchennych. Po wyczyszczeniu należy również odpowiednio przechowywać nóż, umieszczając go w bloku na noże lub na stojaku magnetycznym.

Jak utrzymać ostrość noża do trybowania?

Aby zachować ostrość ostrza noża do trybowania, należy pamiętać o dwóch rzeczach.

  • użycie przyjaznej dla noża deska do krojenia która nie stępi noża. Najlepszym wyborem jest drewniana lub bambusowa deska do krojenia lub deska do krojenia wykonana z wysokiej jakości tworzywa sztucznego Kulina
  • regularnie ostrzyć nóż do trybowania. Jego nieząbkowane ostrze można naostrzyć za pomocą ostrzałki do noży dostępnej w sklepach Kulina
  • nigdy nie należy umieszczać noża do trybowania w zmywarce. Opłucz ostrze w ciepłej wodzie z mydłem, przetrzyj krawędź miękką ściereczką i natychmiast osusz

Co odróżnia nóż do filetowania od noża do trybowania?

Noże do filetowania są znane ze swojej elastyczności i ostrych jak brzytwa ostrzy i są przeznaczone do cięcia ryb i usuwania ości. Noże do trybowania są lepszą opcją do twardszych mięs, takich jak wieprzowina, wołowina czy kurczak.

W naszym sklepie internetowym można nabyć najwyższej klasy noże do trybowania takich producentów jak F. DIKCK, Wusthof, i Dellinger. Jeśli w kuchni przygotowujesz dużo mięsa, powinieneś przyjrzeć się niektórym z naszych bardziej wytrzymałych noży, w tym nożom rzeźniczym i tasakom, a także przeczytać nasz przewodnik po nożach kuchennych tutaj.