produkt nie jest już w sprzedaży

Nóż uniwersalny / do szpikowania Chef’s Edition PC

Performance Cut, w eleganckiej, drewnianej kasecie

Opis produktu

Nóż uniwersalny / do szpikowania Chef’s Edition to mały, lekki i wszechstronny nóż z delikatnym ostrzem. Dzięki ostrzu o odpowiednim kształcie jest idealny do szpikowania i przyrządzania mięsa. Równie dobrze nadaje się do obierania, krojenia, czyszczenia, ewentualnie do ozdobnego wykrawania owoców i warzyw.

Seria Chef’s Edition

  • Połączenie wyraźnego designu z funkcjonalnością
  • Noże ze specjalnej, wysokiej jakości stali nożowej
  • Kute z jednego kawałka stali
  • Wyśmienite, wytrzymałe ostrze wykonane w technologii Performance Cut
  • Twardość ok. 55 - 57 HRC w skali Rockwella
  • Zakrzywiony kształt zapewnia wygodę, precyzję i bezpieczeństwo
  • Płynne połączenie gardy z rękojeścią
  • Łączone bez szczelin, niezniszczalne rękojeści z matowej stali nierdzewnej Cromargan®
  • Laserowa kontrola ostrza
  • Zalecane mycie ręczne
  • Atrakcyjne opakowanie – drewniana kaseta

Noże Chef’s Edition ze specjalnej, kutej stali nożowej, docenią głównie wymagający kucharze, dla których najważniejsza jest wysoka jakość, ostrość i wyraźny design Made in Germany. Połączenie tradycyjnego kowalstwa i nowoczesnej technologii produkcji Performance Cut. Efektem są bardzo ostre noże, odporne na uszkodzenia i wyszczerbienie, których nie sposób stępić. Żywotność noża dwukrotnie przekracza wymagania normatywne.

Projektanci WMF Studio pomyśleli o wszystkim. Noże są dostosowane do trzymania w taki sposób, jak robią to zawodowi kucharze. Rękojeści z matowej stali nierdzewnej 18/10 Cromargan® nadają nożom wyrafinowany wygląd. Zwraca uwagę dynamiczny kształt. Noże Chef’s Edition wyglądają luksusowo, a zarazem nowocześnie i ponadczasowo.

Zastosowane materiały i technologie

Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokiej jakości stali nożowej, która jest drobnoziarnista, twarda i nie koroduje. Płaski szlif oznacza dużą wytrzymałość na uszkodzenie i wyszczerbienie oraz długie zachowanie właściwości użytkowych. Dodatkowo kucie poprawia wrodzone cechy stali, homogenizując i zagęszczając jej strukturę.

Specjalna technologia Performance Cut łączy zalety tradycyjnego kucia i nowoczesnych procesów produkcji. W efekcie powstaje ostrze najwyższej jakości. Decydujące dla jakości noża jest również dokładne szlifowanie pod stałym kątem. To właśnie płaski szlif sprawia, że noże są tak ostre.

Garda została wykonana z jednego kawałka stali, dzięki czemu jest zintegrowana z ostrzem. Zapewnia właściwe rozłożenie wagi i precyzyjne prowadzenie noża po linii cięcia. Okucie gardy płynnie przechodzi w przednią część rękojeści, jeszcze bardziej ułatwiając trzymanie.

Ergonomiczna rękojeść wykonana jest z wysokiej jakości matowej stali szlachetnej Cromargan®, zawierającej 72 % stali, 18 % chromu i 10 % niklu. Materiał jest trwały, nierdzewny i odporny na działanie kwasów spożywczych. Cromargan® ma piękny połysk i jest łatwy w czyszczeniu.

Konserwacja noży WMF

Noże Chef’s Edition nie nadają się do mycia w zmywarce. Noże tak wysokiej klasy należy myć tylko ręcznie pod bieżącą wodą, by zachować ich właściwości, jak również oszczędzić czas.

Ostrzenie noży WMF

Każdy nóż od czasu do czasu wymaga ostrzenia, w optymalnym przypadku za pomocą stalki po każdym użyciu. Do ostrzenia noży serii Chef’s Edition zalecamy stalki (należy ostrzyć pod kątem 13°), albo ostrzałki WMF.

KOD: WM1882056032

Wyświetlić cały opis produktuSchować cały opis produktu