Nóż Santoku z wycięciem TWIN® Cuisine ZWILLING

Kod: ZW30348181
869 zł –26 %
Nóż Santoku z wycięciem TWIN® Cuisine ZWILLING
869 zł –26 % 639 zł
W magazynie (2 Szt)

Nóż Santoku z wycięciem TWIN® Cuisine należy do noży typu azjatyckiego. Charakteryzuje się szerokim i przede wszystkim ostrym ostrzem. Ten uniwersalny produkt kuchni azjatyckiej można wykorzystać na trzy sposoby: do przygotowania mięsa, ryb i warzyw. Wszystkie noże Santoku produkowane przez firmę ZWILLING J. A. Henckels mają precyzyjnie wypolerowaną krawędź. Wyżej wypolerowana faseta zmniejsza tarcie, dzięki czemu krojenie jest bardziej precyzyjne i wymaga mniej wysiłku.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż Santoku z wycięciem TWIN® Cuisine należy do noży typu azjatyckiego. Charakteryzuje się szerokim i przede wszystkim ostrym ostrzem. Ten uniwersalny produkt kuchni azjatyckiej można wykorzystać na trzy sposoby: do przygotowania mięsa, ryb i warzyw. Wszystkie noże Santoku produkowane przez firmę ZWILLING J. I. Narzędzia Henckels mają precyzyjnie wypolerowaną krawędź. Wyżej wypolerowana faseta zmniejsza tarcie, dzięki czemu krojenie jest bardziej precyzyjne i wymaga mniej wysiłku.

Dzięki fakturowanej powierzchni cięcia ostrza, jest to idealne narzędzie do krojenia np. cienkich plasterków szynki - cięcie po obu stronach ostrza sprawia, że miękkie produkty nie przywierają. Doskonałe ostrze noża Santoku docenisz również podczas krojenia pomidorów, których kształt i tekstura nie zmieniają się podczas krojenia.

Seria TWIN® Cuisine

  • Rewolucyjny design, ergonomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego z aplikacją ze stali nierdzewnej
  • Innowacyjna technologia produkcji - ekskluzywny pełny poziomy trzon bez nitów
  • Standardowa nasada rękojeści
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Specjalna stal produkowana dla ZWILLING J. I. Henckels
  • Ostrze FRIODUR®, hartowane
  • Nóż SIGMAFORGE® - wykuty z jednego kawałka stali
  • Twardość ok. 57 HRC w skali Rockwella
  • Precyzyjne gładzenie, ostrzenie ręczne - noże są ostre i pozostają ostre przez długi czas
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
  • Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne
  • Produkt zdobył prestiżowe nagrody za design: Red Dot Design Award oraz GOOD DESIGN

Noże z serii TWIN® Cuisine niemieckiej firmy ZWILLING J. I. Henckels to doskonała synteza nowoczesnej koncepcji noży z wytrzymałą rękojeścią z tworzywa sztucznego i sprawdzonym systemem full tang - ale w nowej odsłonie. Rewolucyjny poziomy trzonek tych noży stanowi bezkompromisowo doskonałe rozwiązanie konstrukcyjne, aplikacja ze stali nierdzewnej z logo marki na grzbiecie rękojeści również nadaje nożom widoczny znak ekskluzywności i niezawodności. Noże TWIN® Cuisine dzięki swojej innowacyjnej konstrukcji spełniają najwyższe wymagania w zakresie komfortu użytkowania i precyzyjnej kontroli noża.

Zastosowane technologie i materiały

Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokogatunkowej stali z optymalną ilością chromu i węgla, wyprodukowanej według wysokich wymagań specjalnie dla firmy ZWILLING J. I. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC , stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jej produkcji jest fakt, że wykonano z niej już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu stali.

Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność.

Standardowa podstawa ostrza jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Rewolucyjna, ergonomiczna rękojeść wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych oraz nadaje się do mycia w zmywarce. Poziome połączenie trzonu ze stopką tworzy wyjątkowy design, który przyciąga wzrok już na pierwszy rzut oka. W komplecie znajduje się również aplikacja ze stali nierdzewnej z logo ZWILLING na dolnej części rękojeści. Nadaje to nożowi widoczny znak ekskluzywności i niezawodności. Przemyślność noża TWIN® Cuisine najlepiej docenić, gdy okaże się, że aplikacja pomaga również idealnie wyważyć nóż.

Pozioma stopka jest produkowany przy użyciu nowej technologii kucia firmy ZWILLING J. I. Henckels, pozwala na stworzenie noża o harmonijnie rozłożonej wadze. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega również gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

Konserwacja noży ZWILLING

Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. W przypadku mycia w zmywarce producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C.

Ostrzenie noży ZWILLING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. Noże Santoku, które mają specjalne ostrze, nie są wyjątkiem. TWIN Stone Pro i TWIN Finishing Stone Pro są odpowiednie do ostrzenia noży ZWILLING Santoku. Oferujemy również oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - możemy zapewnić przesłanie noża do ZWILLING J. I. Henckels w Niemczech. W razie potrzeby możemy również polecić fachowca z doświadczeniem w ostrzeniu noży ZWILLING w Pradze.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże japońskie i noże Santoku
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.43 kg
Długość ostrza: 18 cm
Właściwości: Można myć w zmywarce
Rodzaj produktu: Nóż japoński i Santoku
Rozmiar: 18 cm
Seria: ZWILLING TWIN® Cuisine
K překladu: CZ AUTO-PRO
Margin: A

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola:

Please log in again

We are sorry for interrupting your flow. Your CSRF token is probably not valid anymore. To keep your e-shop secure, we need you to log in again.

Thank you for your understanding.

Zaloguj sie