Nóż Santoku SAMURAI 17 cm, Dellinger
Kod: DNGRSXLKHP7Produkty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Niezwykle ostry japoński nóż Santoku 7" Dellinger Samurai (długość ostrza 170 mm) wykonany ze stali damasceńskiej o efektownym designie i najwyższej jakości. Nóż Santoku Dellinger Samurai to bezlitosny kuchenny wojownik, który jest gotowy do wszystkiego - spełni każde Twoje życzenie.
Japońskie słowo "santoku" oznacza w przybliżeniu "trzy cnoty", co wskazuje na wszechstronność tego stylu noża i rodzaj cięć, w których jest doskonały (cięcie, krojenie i siekanie). Ostrze jest zazwyczaj krótsze niż w przypadku noża szefa kuchni o znacznie innej geometrii. Nóż Santoku jest często uważany za połączenie noża szefa kuchni i nakiri, dając Ci korzyści z obu wymienionych. Wyższa powierzchnia zmniejsza tarcie, dzięki czemu krojenie jest bardziej precyzyjne. SANTOKU jest idealnym towarzyszem przy obróbce mięsa, ryb, warzyw i owoców. Niezrównane właściwości noża docenisz na przykład podczas krojenia cebuli. Ostrość ostrza zapewnia minimalną stratę płynów, zatem Twoje potrawy będą pełne soków i witamin. Szerokie ostrze i rękojeść o zachodnim kształcie zapewniają najlepszą kontrolę podczas krojenia i cięcia.
Posiada ultra ostry rdzeń tnący wykonany z japońskiej stali vg10, które jest bardzo dobrze zabezpieczone przed korozją. Japońska stal vg10 charakteryzuje się długotrwałą ostrością przy twardości R62 +/- 1 Rockwell. Rdzeń z japońskiej stali vg10 jest umieszczony pomiędzy 66 warstwami 2 nierdzewnych stali damasceńskich (stal damasceńska), które zapewniają wyjątkową trwałość i wytrzymałość. Doskonale wyważone, precyzyjnie zwężające się ostrze o japońskim kształcie z błyszczącym damasceńskim wzorem Tiny Wawe minimalizuje tarcie podczas cięcia i zapobiega przywieraniu krojonych składników do ostrza. Damasceński wzór, przypominający wzburzone morze, jest unikalny, niepowtarzalny i stanie się symbolem Twojej indywidualności.
Rękojeść w stylu zachodnim wykonana jest z materiału G-10 i ozdobiona centralnie umieszczonym nitem mozaikowym z emblematem samurajów. Jest ona zawsze starannie ręcznie polerowana, ergonomicznie ukształtowana i zaprojektowana dla doskonałej kontroli dłoni. Specjalnie zaprojektowany kształt osłony jest odpowiedni do azjatyckiego chwytu noża. Potrójne nitowanie zapewnia doskonałą wytrzymałość, stabilność i połączenie damasceńskiego ostrza z rękojeścią. Materiał G-10 jest wodoodporny i całkowicie bezwonny. Możesz być pewien, że ten materiał nie będzie korodował, utleniał się ani stawał się z czasem coraz bardziej miękki i kruchy. Materiał ten nie wymaga praktycznie żadnej konserwacji, w przeciwieństwie do tradycyjnych materiałów, takich jak drewno.
Główne zalety:
- Niezwykle ostry japoński nóż
- Stal damasceńska (damascus steel)
- Bardzo ostry rdzeń tnący
- 66 warstw z 2 nierdzewnych stali damasceńskich
- Długotrwała ostrość przy twardości R62 +/- 1 Rockwell
- Doskonale wyważone, precyzyjnie zwężające się japońskie ostrze
- Damasceński wzór tego noża jest unikalny i niepowtarzalny
- Rękojeść w stylu zachodnim z materiału G-10
- Ozdobiona centralnym nitem mozaikowym z emblematem samuraja
- Ergonomiczny kształt
- Nie wymaga praktycznie żadnej konserwacji
- Nie nadaje się do mycia w zmywarce
Specyfikacja produktu:
- Długość rękojeści: 115 mm
- Długość ostrza: 170 mm
- Długość całkowita: 310 mm
- Waga: 238 g
- Materiał: stal damasceńska, G-10
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Noże Santoku |
---|---|
Waga: | 2 kg |
Kolor: | Czarny |
Materiał: | Stal damasceńska |
Rozmiar: | 31 cm |
Długość ostrza: | 17 cm |
Rodzaj produktu: | Nóż Santoku |
Seria: | Dellinger Samurai |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO-PRO-title |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.