Nóż Santoku 18 cm ZWILLING® Diplôme

Kod: ZW54207181
Outlet
Marka: ZWILLING
699 zł –20 %
Nóż Santoku 18 cm ZWILLING® Diplôme
699 zł –20 % 559 zł
W magazynie (2 Szt)

Nóż Santoku ZWILLING® Diplôme należy do typu noży azjatyckich. Charakteryzuje się szerokim i przede wszystkim ostrym ostrzem. Ten uniwersalny produkt kuchni azjatyckiej można wykorzystać na trzy sposoby: do przygotowania mięsa, ryb i warzyw. Wszystkie noże Santoku produkowane przez firmę ZWILLING J. A. Henckels mają precyzyjnie wypolerowaną krawędź. Wyżej wypolerowana faseta zmniejsza tarcie, dzięki czemu krojenie jest bardziej precyzyjne i wymaga mniej wysiłku.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż Santoku ZWILLING® Diplôme należy do typu noży azjatyckich. Charakteryzuje się szerokim i przede wszystkim ostrym ostrzem. Ten uniwersalny produkt kuchni azjatyckiej można wykorzystać na trzy sposoby: do przygotowania mięsa, ryb i warzyw. Wszystkie noże Santoku produkowane przez firmę ZWILLING J. A. Henckels mają precyzyjnie wypolerowaną krawędź. Wyżej wypolerowana faseta zmniejsza tarcie, dzięki czemu krojenie jest bardziej precyzyjne i wymaga mniej wysiłku.

Seria ZWILLING® Diplôme

  • Piękne noże o najwyższej wydajności wykonane w Japonii
  • Łączy innowacyjną niemiecką technologię z japońskim know-how
  • Wykonane we współpracy z mistrzami kuchni Le Cordon Bleu
  • Ostry kąt krawędzi 20° zapewniający oryginalną japońską ostrość
  • Ergonomiczny uchwyt z trzema nitami zapewnia łatwą pracę
  • Specjalny kształt podstawy noża ze skróconymi okuciami
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Wysokiej jakości stalowe ostrze wykonane z japońską precyzją
  • Specjalna stal FC-61 do wyjątkowo precyzyjnego i dokładnego cięcia
  • Wysoka twardość ok. 61 HRC wg Rockwella
  • Honbazuke - unikalne trójfazowe japońskie szlifowanie ręczne i honowanie
  • Zalecane jest mycie ręczne, noże wysokiej jakości nie nadają się do mycia w zmywarce

Seria noży ZWILLING® Diplôme została wyprodukowana w nowoczesnym wzornictwie z delikatnymi liniami. Szczególnie dobrze opracowany jest dynamiczny kształt rękojeści. Dzięki trzem nitom nawiązuje do tradycji klasycznych noży kutych, ale jednocześnie nadaje całości nowoczesności dzięki wyrafinowanemu kształtowi podstawy, która naśladuje skos ściętej pięty rękojeści. Ergonomiczna rękojeść o bezszwowej konstrukcji zapewnia bardzo wygodny chwyt, umożliwiając lekką pracę.

Dzięki ich eleganckim liniom, doskonałemu cięciu i wygodnemu uchwytowi, pokochasz noże ZWILLING® Diplôme od pierwszej chwili. Są to wyjątkowe, bardzo ostre noże z trwałym ostrzem , odpowiednie dla początkujących i profesjonalistów, opracowane we współpracy ze znaną na całym świecie szkołą gotowania Le Cordon Bleu. Dzięki temu noże spełniają wysokie wymagania mistrzów kuchni.

Zastosowane technologie i materiały

Rdzeń wykonany jest z podwójnie hartowanej stali chromowej FC-61. Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Tradycyjne ręczne ostrzenie Honbazuke jest sprawdzone przez setki lat pracy mistrzów nożowniczych. Jest to wieloetapowy proces szlifowania, w którym nóż jest najpierw ostrzony za pomocą pionowego i poziomego obrotowego kamienia szlifierskiego, a na koniec ostrze jest polerowane skórzanym pasem do honowania. Symetryczny szlif zapewnia łatwą penetrację surowców.

Stabilne ostrze i idealna geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt całkowity 20° zapewnia jeszcze większą ostrość, dzięki czemu krojenie staje się jeszcze przyjemniejsze. Kształt ostrza pomaga intuicyjnie używać noża do łatwego i precyzyjnego cięcia.

Osłona jest zintegrowana jako część ostrza z jednego kawałka stali, co zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem. W nożach ZWILLING® Diplôme skrócono okucie w osłonie, aby zapewnić wygodniejszy chwyt i większą zręczność.

Ergononomiczna rekojeść wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Mocowanie jest całkowicie ukryte. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii.

Konserwacja noży ZWILLING

Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. W przypadku mycia w zmywarce producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C.

Ostrzenie noży ZWILLING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. Kamień TWIN Stone Pro i kamień ostrzący TWIN Finishing Stone Pro są odpowiednie do ostrzenia noży ZWILLING® Diplôme . Oferujemy również oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - możemy zorganizować przesłanie noża do ZWILLING J. A. Henckels w Niemczech. W razie potrzeby możemy również polecić fachowca z doświadczeniem w ostrzeniu noży ZWILLING w Pradze.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże japońskie i noże Santoku
Gwarancja: 2 lata
Długość ostrza: 18 cm
Rodzaj produktu: Nóż japoński i Santoku
Rozmiar: 18 cm
Seria: ZWILLING Diplôme

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola:

Please log in again

We are sorry for interrupting your flow. Your CSRF token is probably not valid anymore. To keep your e-shop secure, we need you to log in again.

Thank you for your understanding.

Zaloguj sie