Nóż Nakiri DAMASCUS Samura 16,7 cm
Kod: SMRSNDNNOpis szczegółowy produktu
Noże Samura wykonane są z najlepszej japońskiej i szwedzkiej stali, hartowanej do 58 - 61 HRC. Ostrza mają japoński kształt i łagodne zwężenie od czubka, co zapewnia im fantastyczną wydajność cięcia. Noże Samura są ostrzone pod kątem 17 stopni. Jest to więcej niż w przypadku noży japońskich, ale mniej niż w przypadku noży europejskich. Do produkcji uchwytów użyto najlepszych, nowoczesnych materiałów: Micarta, G10, drewno stabilizowane, tworzywo sztuczne z delikatną powierzchnią, Kraton i kompozyty.
Japoński nóż kuchenny Nakiri DAMASCUS wykonany jest z bardzo wytrzymałej stali damasceńskiej o twardości 61 HRC. Główne przeznaczenie - rozdrabnianie, krojenie i siekanie warzyw. Jest to profesjonalny nóż, który potrafi dokładnie pokroić warzywa, posiekać kapustę i cebulę, a także pokroić warzywa i owoce w najcieńsze plasterki.
Główne zalety noży Samura:
- wykonane z najlepszej japońskiej i szwedzkiej stali, hartowane do 58 - 61 HRC
- fantastyczna wydajność cięcia dzięki japońskiemu kształtowi ostrza i delikatnemu zwężeniu od czubka
- kąt ostrzenia 17 stopni (tj. większy niż w przypadku noży japońskich, ale mniejszy niż w przypadku noży europejskich)
- rękojeści wykonane z najlepszych nowoczesnych materiałów: micarta, G10, drewno stabilizowane, tworzywo sztuczne z delikatną powierzchnią, Kraton i kompozyty.
Specyfikacja produktu:
- Długość całkowita: 31 cm
- Długość ostrza: 16,7 cm
- Waga: 252 g
- Materiał ostrza: stal damasceńska
- Materiał rękojeści: G-10
- Zalecane jest mycie ręczne
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Noże japońskie |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 1 kg |
Kolor: | Czarny |
Materiał: | Stal damasceńska |
Rozmiar: | 17 cm |
Długość ostrza: | 17 cm |
Rodzaj produktu: | Nóż japoński i Santoku |
Margin: | E |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.