język japoński nóż szefa kuchni Gjuto Dellinger Rosewood 21 cm

Kod: DNGRXZF3210
Marka: Dellinger
779 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

Bardzo ostry i ciężki japoński nóż GYUTO/Chef 8,5" Dellinger Octagonal Full Damascus (długość ostrza 210 mm) wykonany ze stali damasceńskiej o efektownym wzornictwie i najwyższej jakości. Grzbiet noża i ostrze zwężają się do punktu, co pozwala na wszechstronne wykorzystanie niezwykłej siły cięcia. Krojenie, plastrowanie, czyszczenie mięsa, owoców i warzyw - nic nie będzie problemem dla tego unikalnie ukształtowanego japońskiego noża. Nóż szefa kuchni GYUTO dzięki wyższemu czubkowi nadaje się również do podawania ziół, warzyw i orzechów. Długie ostrze i ośmiokątny uchwyt zapewniają najlepszą kontrolę podczas cięcia i krojenia. Japońska sztuka, precyzja i nowe technologie sprawiają, że ten nóż z pełnej stali damasceńskiej jest wyjątkowy i niepowtarzalny.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Bardzo ostry i ciężki japoński nóż GYUTO/Chef 8,5" Dellinger Octagonal Full Damascus (długość ostrza 210 mm) wykonany ze stali damasceńskiej o efektownym wzornictwie i najwyższej jakości. Grzbiet noża i ostrze zwężają się do punktu, co pozwala na wszechstronne wykorzystanie niezwykłej siły cięcia. Krojenie, plastrowanie, czyszczenie mięsa, owoców i warzyw - nic nie będzie problemem dla tego unikalnie ukształtowanego japońskiego noża. Nóż szefa kuchni GYUTO dzięki wyższemu czubkowi nadaje się również do podawania ziół, warzyw i orzechów. Długie ostrze i ośmiokątny uchwyt zapewniają najlepszą kontrolę podczas cięcia i krojenia. Japońska sztuka, precyzja i nowe technologie sprawiają, że ten nóż z pełnej stali damasceńskiej jest wyjątkowy i niepowtarzalny.

Gyuto 210 mm posiada bardzo ostre ostrze wykonane z 110 warstw dwóch twardych stali nierdzewnych i kutych (10Cr15CoMoV + 9Cr18MoV). Ostrze tego noża poddawane jest hartowaniu w bardzo precyzyjnych piecach do obróbki cieplnej w próżni. Każdy nóż jest ręcznie szlifowany i przy twardości około 60 HRC osiąga wyjątkową do ekstremalnej ostrość. Damasceński wzór tego noża jest unikalny, niepowtarzalny i stanie się symbolem Twojej indywidualności.

Rękojeść w kształcie ośmiokąta wykonana jest z egzotycznego drewna Rose-Wood (palisander) i rogu bawolego z mosiężnymi przejściami. Jest zawsze starannie ręcznie polerowane, ergonomicznie ukształtowane. Idealnie zaprojektowane do doskonałego kontrolowania w dłoni. Specjalnie zaprojektowany kształt osłony jest odpowiedni do azjatyckiego chwytu noża.

Główne zalety:

  • Japoński nóż szefa kuchni & nóż szefa kuchni
  • 110 warstw stali damasceńskiej
  • Ośmiokątna rękojeść z naturalnego drewna różanego + róg bawoli
  • Grzbiet noża i ostrze zwężają się do punktu, zapewniając wszechstronne zastosowanie wyjątkowej siły cięcia
  • Przeznaczony do krojenia, plasterkowania, czyszczenia mięsa, owoców i warzyw
  • Nadaje się również do kołyskowego krojenia ziół, warzyw i orzechów
  • Jest częścią repertuaru wielu szefów kuchni
  • Twardość około 60 HRC pozwala na uzyskanie wyjątkowej lub ekstremalnej ostrości
  • Damasceński wzór tego noża jest unikalny i niepowtarzalny
  • Ergonomicznie ukształtowany i ręcznie polerowany uchwyt
  • Do ostrzy noży ze stali damasceńskiej zalecamy stosowanie diamentowych i wodnych kamieni szlifierskich
  • Nie nadaje się do mycia w zmywarce

Specyfikacja produktu:

  • Długość uchwytu: 135 mm
  • Długość ostrza: 210 mm
  • Długość całkowita: 362 mm
  • Waga: 160 g

Ostrzeżenie:

Każdy nóż wykonany jest z naturalnych materiałów. Każdy kawałek stali damasceńskiej jest oryginalny i niepowtarzalny, dlatego Twój nóż może nie wyglądać dokładnie tak jak na zdjęciu. Nóż, który otrzymasz będzie miał taką samą jakość i szczegóły, ale może się nieznacznie różnić.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże japońskie
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.43 kg
Kolor: Brązowy
Materiał: Stal damasceńska
Rozmiar: 21 cm
Długość ostrza: 21 cm
Rodzaj produktu: Japoński nóż
Margin: E
K překladu: CZ AUTO
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: