język japoński nóż szefa kuchni Gjuto Dellinger Rosewood 21 cm
Kod: DNGRXZF3210Opis szczegółowy produktu
Bardzo ostry i ciężki japoński nóż GYUTO/Chef 8,5" Dellinger Octagonal Full Damascus (długość ostrza 210 mm) wykonany ze stali damasceńskiej o efektownym wzornictwie i najwyższej jakości. Grzbiet noża i ostrze zwężają się do punktu, co pozwala na wszechstronne wykorzystanie niezwykłej siły cięcia. Krojenie, plastrowanie, czyszczenie mięsa, owoców i warzyw - nic nie będzie problemem dla tego unikalnie ukształtowanego japońskiego noża. Nóż szefa kuchni GYUTO dzięki wyższemu czubkowi nadaje się również do podawania ziół, warzyw i orzechów. Długie ostrze i ośmiokątny uchwyt zapewniają najlepszą kontrolę podczas cięcia i krojenia. Japońska sztuka, precyzja i nowe technologie sprawiają, że ten nóż z pełnej stali damasceńskiej jest wyjątkowy i niepowtarzalny.
Gyuto 210 mm posiada bardzo ostre ostrze wykonane z 110 warstw dwóch twardych stali nierdzewnych i kutych (10Cr15CoMoV + 9Cr18MoV). Ostrze tego noża poddawane jest hartowaniu w bardzo precyzyjnych piecach do obróbki cieplnej w próżni. Każdy nóż jest ręcznie szlifowany i przy twardości około 60 HRC osiąga wyjątkową do ekstremalnej ostrość. Damasceński wzór tego noża jest unikalny, niepowtarzalny i stanie się symbolem Twojej indywidualności.
Rękojeść w kształcie ośmiokąta wykonana jest z egzotycznego drewna Rose-Wood (palisander) i rogu bawolego z mosiężnymi przejściami. Jest zawsze starannie ręcznie polerowane, ergonomicznie ukształtowane. Idealnie zaprojektowane do doskonałego kontrolowania w dłoni. Specjalnie zaprojektowany kształt osłony jest odpowiedni do azjatyckiego chwytu noża.
Główne zalety:
- Japoński nóż szefa kuchni & nóż szefa kuchni
- 110 warstw stali damasceńskiej
- Ośmiokątna rękojeść z naturalnego drewna różanego + róg bawoli
- Grzbiet noża i ostrze zwężają się do punktu, zapewniając wszechstronne zastosowanie wyjątkowej siły cięcia
- Przeznaczony do krojenia, plasterkowania, czyszczenia mięsa, owoców i warzyw
- Nadaje się również do kołyskowego krojenia ziół, warzyw i orzechów
- Jest częścią repertuaru wielu szefów kuchni
- Twardość około 60 HRC pozwala na uzyskanie wyjątkowej lub ekstremalnej ostrości
- Damasceński wzór tego noża jest unikalny i niepowtarzalny
- Ergonomicznie ukształtowany i ręcznie polerowany uchwyt
- Do ostrzy noży ze stali damasceńskiej zalecamy stosowanie diamentowych i wodnych kamieni szlifierskich
- Nie nadaje się do mycia w zmywarce
Specyfikacja produktu:
- Długość uchwytu: 135 mm
- Długość ostrza: 210 mm
- Długość całkowita: 362 mm
- Waga: 160 g
Ostrzeżenie:
Każdy nóż wykonany jest z naturalnych materiałów. Każdy kawałek stali damasceńskiej jest oryginalny i niepowtarzalny, dlatego Twój nóż może nie wyglądać dokładnie tak jak na zdjęciu. Nóż, który otrzymasz będzie miał taką samą jakość i szczegóły, ale może się nieznacznie różnić.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Noże japońskie |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 0.43 kg |
Kolor: | Brązowy |
Materiał: | Stal damasceńska |
Rozmiar: | 21 cm |
Długość ostrza: | 21 cm |
Rodzaj produktu: | Japoński nóż |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.