Nóż szefa kuchni 26 cm FOUR STAR® ZWIL LING

Kod: ZW31071261
479 zł –6 %
Nóż szefa kuchni 26 cm FOUR STAR® ZWIL LING
479 zł –6 % 449 zł
W magazynie (1 Szt)

Nóż szefa kuchni FOUR STAR® to solidny, wytrzymały nóż z szerokim ostrzem o delikatnej, ale trwałej krawędzi. Wszechstronne urządzenie dla profesjonalistów i kucharzy hobbystów, które czyści warzywa, ale także sieka zioła i kotlety.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż szefa kuchni FOUR STAR® to solidny, wytrzymały nóż z szerokim ostrzem o delikatnej, ale trwałej krawędzi. Wszechstronne urządzenie dla profesjonalistów i kucharzy hobbystów, które czyści warzywa, ale także sieka zioła i kotlety.

Seria FOUR STAR®

  • Prosta konstrukcja, bezpieczny i wygodny uchwyt
  • Światowa legenda wśród noży wysokiej jakości
  • Ergononomiczny, antypoślizgowy uchwyt z tworzywa sztucznego
  • Standard patronatu
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Stal specjalna produkowana dla ZWIL LING J. A. Henckels
  • Ostrze FRIODUR®, mrozoodporne
  • Nóż SIGMAFORGE® - wykuty z jednego kawałka
  • Twardość ok. 57 HRC w skali Rockwella
  • Szlifowanie ręczne
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
  • Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne
  • Produkt zdobył prestiżowe nagrody za wzornictwo: iF product design oraz Busse Longlife Design

Seria FOUR STAR® niemieckiej firmy ZWIL LING J. A. Henckels jest już legendą wśród noży wysokiej jakości, która jest często poszukiwana przez mistrzów kuchni. Po raz pierwszy został wprowadzony na rynek w 1976 roku i dzięki zastosowaniu wysokiej jakości Materiałów oraz rewolucyjnej technologii produkcji noży z bezszwową syntetyczną rękojeścią, stał się jednym z najlepiej sprzedających się noży na świecie. Są to bardzo ostre, wysokiej jakości noże wykonane ze specjalnej stali opatentowaną metodą kucia z jednego kawałka stali, co zapewnia wysoki komfort i bezpieczeństwo ich użytkowania.

Ostre noże, które zachowują ostrość przez długi czas, są niezbędne w kuchni nie tylko dla kucharzy hobbystów. W serii FOUR STAR® znajdziecie Państwo noże o różnych wielkościach i kształtach ostrza. Marka ZWIL LING to znak jakości, gorąco polecamy!

Zastosowane technologie i Materiały

Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokogatunkowej stali z optymalną ilością chromu i węgla , wyprodukowanej według specjalnych wymagań wyłącznie dla firmy ZWIL LING J. A. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC , stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jej produkcji jest fakt, że wykonano z niej już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu stali.

Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C i zahartowaniu do -70 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu penetruje żywność. Kształt podstawki pomaga intuicyjnie używać noża do łatwego i precyzyjnego cięcia.

Standardowa osłona jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Ergononomiczny, nie rozpryskujący się uchwyt wykonany jest z trwałego tworzywa sztucznego, które jest odporne na uderzenia, wstrząsy i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

Konserwacja noży ZWIL LING

Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. Producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C dla ewentualnego użycia zmywarki.

Ostrzenie noży ZWIL LING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. Do ostrzenia noży z serii FOUR STAR® możemy polecić wszystkie ostrzałki i osełki ZWIL LING, które znajdziecie Państwo w naszej ofercie, można też użyć kamieni do ostrzenia. Oferujemy również oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - możemy zorganizować przesłanie noża do ZWIL LING J. A. Henckels w Keenmczech. W razie potrzeby możemy również polecić fachowca z doświadczeniem w ostrzeniu noży ZWIL LING w Pradze.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże kuchenne
Gwarancja: 2 lata
Długość ostrza: 26 cm
Rodzaj produktu: Nóż kuchenny
Rozmiar: 26 cm
Seria: ZWILLING FOUR STAR®

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: