Nóż szefa kuchni TWIN FOUR STAR II 20 cm, Zwilling

Kod: ZW30071201
Marka: ZWILLING
639 zł –26 %
Nóż szefa kuchni TWIN FOUR STAR II 20 cm, Zwilling
639 zł –26 % 469 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

Nóż szefa kuchni TWIN® Four Star II to solidny, wytrzymały nóż z szeroką głownią o cienkim, ale wytrzymałym ostrzu. Wszechstronne urządzenie dla profesjonalistów i kucharzy hobbystów, którym oczyścisz warzywa, ale także posiekasz zioła lub kotlety.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż szefa kuchni TWIN® Four Star II to solidny, wytrzymały nóż z szeroką głownią o cienkim, ale wytrzymałym ostrzu. Wszechstronne urządzenie dla profesjonalistów i kucharzy hobbystów, którym oczyścisz warzywa, ale także posiekasz zioła lub kotlety.

Seria TWIN® Four Star II

  • Ergononomiczna rękojeść z tworzywa sztucznego z aplikacją ze stali nierdzewnej
  • Standardowa nasada rękojeści
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Specjalna stal produkowana dla ZWILLING J. I. Henckels
  • Ostrze FRIODUR®, hartowane
  • Nóż SIGMAFORGE® - wykuty z jednego kawałka stali
  • Twardość ok. 57 HRC w skali Rockwella
  • Szlifowaniy ręczne
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
  • Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne

Noże z serii TWIN® Four Star II niemieckiej firmy ZWILLING J. I. Henckels to odrodzenie legendy wśród noży wysokiej jakości, klasycznej serii noży Four Star, która po raz pierwszy pojawiła się na rynku w 1976 roku i stała się jednym z najlepiej sprzedających się noży na świecie. Innowacyjne, przyjazne dla konsumenta noże TWIN® Four Star II charakteryzują się nowoczesnym designem, doskonałym wyważeniem i ponadprzeciętną ostrością.

Są to noże dla domowych i profesjonalnych kucharzy wykonane z najwyższej jakości stali o optymalnym rozłożeniu ciężaru, bezpieczne i wygodne w użyciu. Kąt ostrza jest kontrolowany przez laser podczas produkcji każdego noża, aby zagwarantować jakość. Noże są wyjątkowo ostre i mają długą żywotność. Laserowo wycięte logo firmy na dolnej części rękojeści dodaje dodatkowego akcentu ekskluzywności.

Zastosowane technologie i materiały

Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokogatunkowej stali z optymalną ilością chromu i węgla, wyprodukowanej według wysokich wymagań specjalnie dla firmy ZWILLING J. I. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC , stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jej produkcji jest fakt, że wykonano z niej już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu stali.

Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność. Kształt ostrza pomaga intuicyjnie używać noża do łatwego i precyzyjnego cięcia.

Standardowa podstawa ostrza jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Ergononomiczna rekojeść wykonana jest z wytrzymałego materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

W dolnej części rękojeści znajduje się aplikacja ze stali nierdzewnej z logo ZWILLING. Nadaje to nożowi widoczny znak ekskluzywności i niezawodności. Wyrafinowaną konstrukcję noży TWIN® Four Star II najwięcej docenisz wtedy, gdy przekonasz się, że aplikacja pomaga również doskonale wyważyć nóż.

Konserwacja noży ZWILLING

Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. W przypadku mycia w zmywarce producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C.

Ostrzenie noży ZWILLING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. Do ostrzenia noży z serii TWIN® Four Star II polecamy wszystkie ostrzałki i osełki ZWILLING z naszej oferty, można też użyć kamieni do ostrzenia. Oferujemy również oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - możemy zapewnić przesłanie noża do ZWILLING J. I. Henckels w Niemczech. W razie potrzeby możemy również polecić fachowca z doświadczeniem w ostrzeniu noży ZWILLING w Pradze.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże szefa kuchni
Gwarancja: 2 lata
Waga: 0.34 kg
Rozmiar: 20 cm
Długość ostrza: 20 cm
Właściwości: Można myć w zmywarce
Rodzaj produktu: Nóż kuchenny
Seria: ZWILLING TWIN® Four Star II
Margin: E
K překladu: CZ AUTO-PRO-title
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: