Nóż szefa kuchni 20 cm TWIN® Cztery gwiazdki II ZWIL LING

Kod: ZW30071201
579 zł –14 %
Nóż szefa kuchni 20 cm TWIN® Cztery gwiazdki II ZWIL LING
579 zł –14 % 499 zł
W magazynie (2 Szt)

Nóż szefa kuchni TWIN® Four Star II to solidny, wytrzymały nóż z szerokim ostrzem o cienkiej, ale wytrzymałej krawędzi. Wszechstronne urządzenie dla profesjonalistów i kucharzy hobbystów, które czyści warzywa, ale także sieka zioła i kotlety.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż szefa kuchni TWIN® Four Star II to solidny, wytrzymały nóż z szerokim ostrzem o cienkiej, ale wytrzymałej krawędzi. Wszechstronne urządzenie dla profesjonalistów i kucharzy hobbystów, które czyści warzywa, ale także sieka zioła i kotlety.

Seria TWIN® Four Star II

  • Ergononomiczny uchwyt z tworzywa sztucznego z aplikacją ze stali nierdzewnej
  • Standard patronatu
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Stal specjalna produkowana dla ZWIL LING J. A. Henckels
  • Ostrze FRIODUR®, mrozoodporne
  • Nóż SIGMAFORGE® - wykuty z jednego kawałka
  • Twardość ok. 57 HRC w skali Rockwella
  • Szlifowanie ręczne
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
  • Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne

Noże z serii TWIN® Four Star II niemieckiej firmy ZWIL LING J. A. Henckels to odrodzenie legendy wśród noży wysokiej jakości, klasycznej serii noży Four Star, która po raz pierwszy pojawiła się na rynku w 1976 roku i stała się jednym z najlepiej sprzedających się noży na świecie. Innowacyjne, przyjazne dla konsumenta noże TWIN® Four Star II charakteryzują się nowoczesnym wzornictwem, doskonałym wyważeniem i ponadprzeciętną ostrością.

Są to noże dla domowych i profesjonalnych kucharzy wykonane z najwyższej jakości stali o optymalnym rozłożeniu ciężaru, bezpieczne i wygodne w użyciu. Kąt ostrza jest kontrolowany przez laser podczas produkcji każdego noża, aby zagwarantować jakość. Noże są wyjątkowo ostre i mają długą żywotność. Laserowo wycięte logo firmy na pięcie uchwytu dodaje dodatkowego akcentu ekskluzywności.

Zastosowane technologie i Materiały

Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokogatunkowej stali z optymalną ilością chromu i węgla , wyprodukowanej według specjalnych wymagań wyłącznie dla firmy ZWIL LING J. A. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC , stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jej produkcji jest fakt, że wykonano z niej już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu stali.

Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C i zahartowaniu do -70 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu penetruje żywność. Kształt podstawki pomaga intuicyjnie używać noża do łatwego i precyzyjnego cięcia.

Standardowa osłona jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Ergononomiczny uchwyt wykonany jest z wytrzymałego Materiału syntetycznego, który jest odporny na stłuczenia, uderzenia i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

Na pięcie rękojeści znajduje się aplikacja ze stali nierdzewnej z logo ZWIL LING. Nadaje to nożowi widoczny znak ekskluzywności i niezawodności. Wyrafinowaną konstrukcję noży TWIN® Four Star II najlepiej docenić, gdy okaże się, że aplikacja pomaga również doskonale wyważyć nóż.

Konserwacja noży ZWIL LING

Noże z plastikową rękojeścią można myć w zmywarce, ale zaleca się mycie ręczne, które jest delikatniejsze dla noża. Jeśli wolisz myć w zmywarce, pamiętaj, że wysokiej jakości noże mogą ulec uszkodzeniu, jeśli podczas procesu mycia będą miały kontakt z innymi sztućcami, garnkami lub patelniami. Dlatego podczas wkładania naczyń do zmywarki należy sprawdzić, czy ostrza noży nie dotykają innych przedmiotów. Producent zaleca również program ekonomiczny z maksymalną temperaturą 55 °C dla ewentualnego użycia zmywarki.

Ostrzenie noży ZWIL LING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. Do ostrzenia noży z serii TWIN® Four Star II możemy polecić wszystkie ostrzałki i osełki ZWIL LING z naszej oferty, można też użyć kamieni do ostrzenia. Oferujemy również oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - możemy zorganizować przesłanie noża do ZWIL LING J. A. Henckels w Keenmczech. W razie potrzeby możemy również polecić fachowca z doświadczeniem w ostrzeniu noży ZWIL LING w Pradze.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże kuchenne
Gwarancja: 2 lata
Długość ostrza: 20 cm
Nieruchomości: Można myć w zmywarce
Rodzaj produktu: Nóż kuchenny
Rozmiar: 20 cm
Seria: ZWILLING TWIN® Four Star II

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: