Nóż do warzyw FOUR STAR 9 cm, Zwilling
Kod: ZW35075600KSProdukty powiązane
Opis szczegółowy produktu
Seria FOUR STAR® niemieckiej firmy ZWILLING J. I. Henckels jest już legendą wśród noży wysokiej jakości, często poszukiwaną przez mistrzów kuchni. Po raz pierwszy został wprowadzony na rynek w 1976 roku i dzięki zastosowaniu wysokiej jakości materiałów oraz rewolucyjnej technologii produkcji noży z gładką syntetyczną rękojeścią, stał się jednym z najlepiej sprzedających się noży na świecie. Są to bardzo ostre, wysokiej jakości noże wykonane ze specjalnej stali opatentowaną metodą kucia z jednego kawałka stali, co zapewnia wysoki komfort i bezpieczeństwo ich użytkowania. Do serii należy również ten nóż do warzyw o długości ostrza 9 cm.
Ostre noże, które zachowują ostrość przez długi czas, są niezbędne w kuchni nie tylko dla kucharzy hobbystów. W serii FOUR STAR® znajdziecie Państwo noże o różnych wielkościach i kształtach ostrza. Marka ZWILLING to znak jakości, gorąco polecamy!
Seria FOUR STAR®
- Prosty design, bezpieczny i wygodny uchwyt
- Światowa legenda wśród noży wysokiej jakości
- Ergonomiczny, antypoślizgowy uchwyt z tworzywa sztucznego
- Standardowa nasada rękojeści
- Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
- Specjalna stal produkowana dla ZWILLING J. I. Henckels
- Ostrze FRIODUR®, hartowane
- Nóż SIGMAFORGE® - wykuty z jednego kawałka stali
- Twardość ok. 57 HRC w skali Rockwella
- Szlifowaniy ręczne
- Laserowe sterowanie ostrzem
- Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
- Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne
- Produkt zdobył prestiżowe nagrody za wzornictwo: iF product design oraz Busse Longlife Design
Zastosowane technologie i materiały
Do produkcji noży użyto specjalnej, wysokogatunkowej stali z optymalną ilością chromu i węgla, wyprodukowanej według wysokich wymagań specjalnie dla firmy ZWILLING J. I. Henckels. Dzięki twardości Rockwella ok. 57 HRC , stal ta jest elastyczna, ma dobrą początkową wydajność cięcia, długą żywotność ostrza i doskonałą odporność na korozję. Noże wykonane z tej specjalnej stali są również łatwe do naostrzenia. Potwierdzeniem prawidłowej "receptury" jej produkcji jest fakt, że wykonano z niej już ponad 100 milionów noży bez zmiany składu stali.
Ponadto właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C i zahartowaniu jest zamrażana do -70 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.
Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.
Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu wbija się w żywność. Kształt ostrza pomaga intuicyjnie używać noża do łatwego i precyzyjnego cięcia.
Standardowa podstawa ostrza jest zintegrowana jako część ostrza w jednym kawałku stali. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru, chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.
Ergonomiczny, wytrzymały uchwyt wykonany jest z trwałego tworzywa sztucznego, które jest odporne na uderzenia, wstrząsy i działanie kwasów spożywczych. Można go myć w zmywarce. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Noże do carvingu |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 0.1 kg |
Rozmiar: | 9 cm |
Rodzaj produktu: | Nóż kuchenny |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO-PRO-title |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.