Nóż do warzyw 9 cm EPICURE WÜSTHOF

Kod: WU396609
479 zł –20 %
Nóż do warzyw 9 cm EPICURE WÜSTHOF
479 zł –20 % 383 zł
W magazynie (2 Szt)

Noże EPICURE to narzędzie dla każdego, kto żyje gotowaniem. Pomogą one przezwyciężyć wszelkie wyzwania. Łączą one w sobie zalety dwóch wielkich filozofii: efektywność i lekkość japońskich noży z niemiecką jakością i bezpieczeństwem. Uosabiają one zupełnie nowy typ noża, który sprawdza się we wszystkich stylach gotowania i wyznacza nowy standard dla funkcji i wydajności wysokiej jakości noża. Przy tworzeniu serii EPICURE konsekwentnie dążono do tego, aby zrezygnować z tego, co zbędne, a zoptymalizować to, co niezbędne.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Noże EPICURE to narzędzie dla każdego, kto żyje gotowaniem. Pomogą one przezwyciężyć wszelkie wyzwania. Łączą one w sobie zalety dwóch wielkich filozofii: efektywność i lekkość japońskich noży z niemiecką jakością i bezpieczeństwem. Uosabiają one zupełnie nowy typ noża, który sprawdza się we wszystkich stylach gotowania i wyznacza nowy standard dla funkcji i wydajności wysokiej jakości noża. Przy tworzeniu serii EPICURE konsekwentnie dążono do tego, aby zrezygnować z tego, co zbędne, a zoptymalizować to, co niezbędne.

Nóż do warzyw EPICURE to mały, lekki, wszechstronny nóż z krótkim prostym ostrzem. Nadaje się do czyszczenia lub krojenia warzyw i owoców, może być również stosowany np. do czyszczenia grzybów.

Seria EPICURE

  • Wysokiej jakości noże kute w Solingen
  • Doskonale wyważone, o wyjątkowej ergonomii, ułatwiają pracę
  • Nitowany uchwyt dostosowuje się do naturalnych ruchów dłoni
  • Rękojeść wykonana z Materiału specjalnego: włókno naturalne i żywica
  • Top niemiecka stal stopowa X50CrMoV15 używana
  • Nadzwyczajne ostrze, które jest łatwe w utrzymaniu
  • Twardość 58 HRC w skali Rockwella
  • Specjalny, sterowany komputerowo proces szlifowania PEtec
  • Precyzyjne ręczne gładzenie i polerowanie dla uzyskania doskonałej krawędzi
  • Ścisła ciągła kontrola jakości, ostrze sprawdzane laserem
  • Innowacyjna osłona zapewniająca pewny chwyt
  • Płynne przejście między osłoną a rękojeścią
  • Bezszwowe, higieniczne mocowanie smoczków
  • Noże można myć w zmywarce, jednak zaleca się mycie ręczne
  • Przedłużona gwarancja na wady produkcyjne i Materiałowe na 15 lat

Cechą szczególną serii EPICURE jest wydłużony kształt rękojeści oraz Materiał użyty do jej produkcji. Projektanci wybrali naturalne włókno i żywicęjako Materiał, który pozwolił im zaoferować użytkownikowi przyjemne w dotyku drewno oraz trwałość i higieniczną czystość syntetycznych alternatyw. Połączyli w ten sposób zalety obu Materiałów i nie obciążyli środowiska. Szersza powierzchnia ostrza nie tylko zapewnia lepszą kontrolę podczas prowadzenia noża, ale także pomaga szybko i czysto przenieść jedzenie do garnka.

Duszą każdego noża jest jego ostrze. Seria EPICURE wykonana jest z jednego kawałka stali stopowej X50CrMoV15. Doskonałe właściwości tej stali nierdzewnej są dodatkowo wzmocnione przez proces hartowania i kucia, co zwiększa wydajność cięcia noża i znacznie wydłuża jego żywotność. Seria EPICURE charakteryzuje się twardością 58 w skali Rockwella, idealną dla noży kuchennych. Noże EPICURE pokochasz za ich wysoką ostrość początkową, którą zachowują przez długi czas . Ostrza są wytrzymałe i łatwe do naostrzenia.

Dziękispecjalnemu , sterowanemu komputerowoprocesowi ostrzenia nożyWÜSTHOF noże pozostają idealnie ostre. Komputer używa lasera do pomiaru ostrza i przekazuje robotowi informacje potrzebne do jego idealnego naostrzenia. Dzięki komputerowemu wspomaganiu produkcji noże te charakteryzują się wyjątkowo wysoką początkową wydajnością cięcia (na całej długości ostrza) oraz długą żywotnością. Selfkość ostrza jest wysoka i, co ważne, łatwo odnawialna.

Zastosowane technologie i Materiały

Noże WÜSTHOF produkowane są z wysokiej jakości niemieckiej stali X50CrMoV15, która zawiera ok. 0,5 % węgla oraz pierwiastki stopowe: chrom, molibden i wanad. Dzięki dodatkowi chromu jest odporny na korozję, co jest pożądane w przypadku noży kuchennych.

Precyzyjne ostrza są formowane z taśmy stalowej poprzez kucie w Matrycy. Są one utwardzane przez 15 minut w temperaturze 1070 °C, a następnie szybko schładzane do temperatury 60 °C w ciągu dwóch minut. Późniejsze odpuszczanie (proces powolnego podgrzewania Materiału do 200 °C przez 45 minut) uwalnia ostrze od naprężeń wewnętrznych i stabilizuje jego strukturę martenzytyczną. Dzięki temu ostrze uzyskuje optymalną wymaganą twardość 58° Rockwell i wyższą ciągliwość.

Specjalny proces ostrzenia noży WÜSTHOF o nazwie PEtec (Precision Edge Technology) zapewnia idealny kąt cięcia. Jest to najnowocześniejsza technologia, w której noże są ostrzone przez roboty, które są kontrolowane i monitorowane przez komputery. Zaletą tego procesu jest precyzyjna geometria na całej długości ostrza, niezwykła i niezwykle wysoka początkowa wydajność cięcia noża, porównywalna z ostrzem brzytwy, a także długa żywotność ostrza.

Stabilne ostrze i idealna geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt 15° zapewnia jeszcze większą ostrość, dzięki czemu krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu penetruje żywność.

Nowo zaprojektowana osłona i jej innowacyjna geometria zapewnia równomierne rozłożenie ciężaru wokół środka noża, dzięki czemu jest on łatwiejszy w obsłudze. Jest on zintegrowany jako część ostrza wykonanego z jednego kawałka stali. Chroni palce przed ześlizgnięciem się na ostrze i zapewnia precyzyjną kontrolę nad nożem.

Ergononomiczna rękojeść z naturalnego włókna i żywicy została zaprojektowana w taki sposób, aby wywierać większy nacisk na krojony przedmiot, a tym samym pracować z dużo większą wydajnością. Jest on szerszy w przedniej części i zwęża się ku tyłowi. Tylko w ten sposób może się on dostosować do naturalnego chwytu dłoni. Jednocześnie gwarantuje zwiększone bezpieczeństwo i zauważalnie łatwiejszą obsługę. Trzonek jest przymocowany do trzonka dwoma nitami. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega gromadzeniu się osadów i bakterii.

Ostrzenie noży WÜSTHOF

Każdy nóż trzeba od czasu do czasu naostrzyć, ponieważ po dłuższym użytkowaniu tępi się. Do konserwacji i ożywienia ostrza używamy chromowanych osełeki polecamy kamienie do ostrzenia WÜSTHOF. Dla mniej doświadczonych oferujemy również szlifierki o prostszej obsłudze. Wystarczy kilka razy delikatnie przejechać ostrzem przez rowek szlifierski, a ostrze zostanie przywrócone do stanu używalności.

Red. FirmaWüsthof Dreizackwerk KG została założona w Solingen już w 1814 roku.W ciągu 200 lat istnienia firmy siedem pokoleń rodziny Wüsthof sprawowało nad nią pieczę. Szczyci się jednymi z najbardziej zaawansowanych, wysoce zautoMatyzowanych procesów produkcyjnych na świecie. Na przykład w produkcji noży w blisko 40 etapach wykorzystuje 100 robotów.

Dziś noże WÜSTHOF sprzedawane są w ponad 80 krajach na całym świecie. Dzięki zastosowaniu wysokiej klasy Materiałów i nowoczesnych technologii sterowanych komputerowo są wygodne w użytkowaniu i przygotowywaniu potraw. Kulinarna rozkosz sama w sobie.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże specjalne
Gwarancja: 2 lata
Rodzaj produktu: Nóż specjalny
Seria: WÜSTHOF EPICURE

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: