Nóż do trybowania SOK Olive Sunshine Damascus Dellinger 15 cm
Kod: DNGRDBKOK55BOpis szczegółowy produktu
Niezwykle ostry japoński nóż do trybowania Boning 6" z serii SOK Olive Sunshine Damascus wykonany ze stali damasceńskiej o efektownym designie i najwyższej jakości. Nóż z charakterystycznym zakrzywionym i prostym ostrzem nadaje się do oddzielania mięsa od kości, ścięgien i części tłustych.
Zwężone ostrze noża damasceńskiego będzie pomocne przy trybowaniu wokół stawów i kości. Błyszcząca, wysokiej jakości stal i piękny wzór najwyższej jakości drewna oliwnego tworzą idealną parę, a efekt końcowy jest absolutnie hipnotyzujący. Każdy nóż jest ostrzony ręcznie i osiąga nadzwyczajną do ekstremalnej ostrość z wysoką twardością rdzenia.
Seria SOK Olive Sunshine Damascus:
Ostrze noży japońskich z serii SOK Olive Sunshine Damascus posiada rdzeń wykonany z japońskiej stali vg10, która jest bardzo dobrze zabezpieczona przed korozją i zewnętrznymi uszkodzeniami mechanicznymi. Japońska stal vg10 charakteryzuje się wyjątkową ostrością przy twardości R61 +/- 1 Rockwell. Rdzeń z japońskiej stali vg10 jest umieszczony pomiędzy 66 warstwami 2 stali nierdzewnych o różnej twardości (stal damasceńska), które zapewniają wyjątkową trwałość i wytrzymałość. Pozwala to zobaczyć poszczególne warstwy na ostrzu, tworząc mieniący się wzór damasceński Sunshine, który minimalizuje tarcie podczas cięcia i zapobiega przywieraniu krojonych składników do ostrza. Damasceński wzór przypominający promienie słonecznego słońca jest wyjątkowy, niepowtarzalny. Doskonale wyważone ostrze o japońskim kształcie i ręczne ostrzenie sprawią, że szybko zapomnisz o innych nożach w swojej kuchni. Noże damasceńskie SOK Olive Sunshine staną się Twoimi ulubionymi!
Rękojeść w kształcie litery D wykonana jest z pięknego drewna oliwnego i ozdobiona na końcach czerwonymi pierścieniami. Jest ona zawsze starannie ręcznie polerowana, ergonomicznie ukształtowana i zaprojektowana dla doskonałej kontroli dłoni. Specjalnie zaprojektowany kształt osłony jest odpowiedni dla azjatyckiej rękojeści noża. Drewno oliwne jest bardzo atrakcyjne kolorystycznie i cieszy się dużym popytem. Jest ono szczególnie poszukiwane przez producentów noży oraz artystów. Drewno może być pięknie polerowane, jest mocne i twarde.
Główne zalety:
- Nóż szefa kuchni w stylu japońskim
- Nóż nadający się do trybowania
- Rdzeń ze stali VG-10, 67 warstw stali damasceńskiej
- Rękojeść z drewna oliwnego w kształcie litery D
- Długotrwała ostrość przy twardości R61 +/- 1 Rockwell
- Damasceński wzór tego noża jest unikalny i niepowtarzalny
- Idealne wyważenie noża
- Trwałe i stabilne wymiarowo drewno oliwne
- Nie nadaje się do mycia w zmywarce
Specyfikacja produktu:
- Długość rękojeści: 100 mm
- Długość ostrza: 150 mm
- Długość całkowita: 250 mm
- Waga: 80 g
- Materiał: stal damasceńska, drewno oliwne
Ostrzeżenie:
Każdy nóż wykonany jest z naturalnych materiałów. Każdy kawałek ze stali damasceńskiej jest oryginalny i niepowtarzalny, dlatego Twój nóż może nie wyglądać dokładnie tak jak na zdjęciu. Nóż, który otrzymasz będzie miał taką samą jakość i szczegóły, ale może się nieznacznie różnić.
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Noże do wykrawania |
---|---|
Waga: | 2 kg |
Kolor: | Brązowy |
Materiał: | Stal damasceńska |
Rozmiar: | 25 cm |
Długość ostrza: | 15 cm |
Rodzaj produktu: | Nóż do odkostniania |
Seria: | Dellinger SOK Olive Sunshine |
Margin: | E |
K překladu: | CZ AUTO |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.