Nóż do chleba TWIN® 1731 ZWIL LING 1731

Kod: ZW31866201
1 699 zł
W magazynie (1 Szt)

Nóż do chleba TWIN® 1731 ma długie, grube, ząbkowane ostrze. To ostrze bez trudu kroi twardy chleb i inne wypieki. Dzięki długim, przeszywającym końcówkom daje zgrabne plasterki.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Nóż do chleba TWIN® 1731 ma długie, grube, ząbkowane ostrze. To ostrze bez trudu kroi twardy chleb i inne wypieki. Dzięki długim, przeszywającym końcówkom daje zgrabne plasterki.

Seria TWIN® 1731

  • Topowa linia produktów ZWIL LING
  • Rękojeść z hebanu makassar
  • Ostrze łączy w sobie japońską i europejską kulturę krojenia
  • Doskonała ergonomia
  • Unikalna geometria osłony Pro Touch zapewnia bardziej komfortowe, precyzyjne i bezpieczne sterowanie
  • Innowacyjne ostrze w kształcie klina
  • Ekskluzywna stal o wysokiej wydajności Cronidur 30
  • FRIODUR® - ostrze hartowane na mrozie
  • SIGMAFORGE® - kute w jednym kawałku
  • Twardość ok. 60 HRC wg Rockwella
  • Ręcznie wycinane
  • Laserowe sterowanie ostrzem
  • Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza
  • Noże nie nadają się do mycia w zmywarce

Nowa generacja noży TWIN® 1731 w subtelny sposób łączy sprawdzone techniki z nowoczesną technologią. Są to jedne z najlepszych noży na świecie o twardości ok. 60 HRC wg Rockwella, które w prawdziwym tego słowa znaczeniu zachwycają harmonijnym połączeniem innowacji i designu. Łączą one w sobie zaawansowaną technologicznie produkcję i ręczne wykonanie. Można w nich odkryć bogate doświadczenie i tradycję marki, ale w nowej interpretacji. To klasyka, która w namacalny sposób łączy w sobie mistrzostwo kowalstwa, Materiału i formy.

Zastosowane technologie i Materiały

Aby uzyskać idealną ostrość i trwałość ostrza, do produkcji noży z serii TWIN® 1731 użyto stali Cronidur 30, która została pierwotnie opracowana specjalnie dla przemysłu lotniczego. ZWILING J. A. Henckels jest jedynym producentem, który wykorzystuje ten unikalny rodzaj stali do produkcji noży. Stal Cronidur 30 jest około 100 razy bardziej odporna na korozję niż standardowa stal i jest niezwykle twarda. Połączenie doskonałego know-how w zakresie obróbki stali nierdzewnej i zastosowania wartościowych Materiałów daje prawdziwą przyjemność z użytkowania serii TWIN® 1731.

Właściwości stali są dodatkowo polepszane dla celów produkcji noży poprzez specjalną opatentowaną metodę hartowania FRIODUR®, w której stal jest zamrażana do -70 °C po podgrzaniu do temperatury ponad 1000 °C i zahartowaniu do -70 °C, a następnie jeszcze dwukrotnie podgrzewana do temperatury ok. 250 °C. Powstała w ten sposób struktura molekularna znacznie zwiększa twardość, wytrzymałość i odporność na korozję noża.

Ostrze noża wykute jest z jednego kawałka stali metodą SIGMAFORGE®, która poprawia właściwości stali. Ostrza kute w ten sposób mają gęstszą i bardziej jednorodną strukturę, co zapewnia większą wytrzymałość, ciągliwość i odporność na stępienie.

Stabilne ostrze i doskonała geometria noża zapewniają wyjątkową wydajność cięcia i precyzyjną kontrolę cięcia. Ostry kąt zapewnia jeszcze większą ostrość, co sprawia, że krojenie staje się przyjemniejsze. Dzięki klinowemu szlifowi, nóż bez trudu penetruje żywność.

Osłona Pro Touch jest zintegrowana jako część jednoczęściowego stalowego ostrza. Zapewnia prawidłowe rozłożenie ciężaru oraz precyzyjną i bezpieczną kontrolę noża. Okucie na głowni noży TWIN® 1731 płynnie przechodzi w górną część ricasso, co zapewnia jeszcze wygodniejszy chwyt.

Ergononomiczna rękojeść wykonana jest z olejowanego drewna hebanowego Makassar. Łączy w sobie innowacyjność i design w najbardziej znaczący sposób. Drewno hebanowe jest bardzo rzadkie, twarde i stabilne nawet w wilgotnym środowisku, ale nie nadaje się do mycia w zmywarce.

Piękny wygląd rękojeści podkreśla specjalnie zaprojektowany trzonek noża, który jest widoczny tylko od spodu. Perfekcyjne połączenie poszczególnych części zapobiega również gromadzeniu się osadów i bakterii, dzięki czemu noże spełniają surowe normy higieniczne.

Seria noży ZWIL LING autorstwa mediolańskiego architekta i projektanta Matteo Thuna o czystych kształtach i jakości przyciągnie nie tylko miłośników i koneserów noży, ale przede wszystkim użytkowników, którzy cenią sobie wyjątkowość, wymagają najlepszej możliwej jakości i rozumieją design.

Ostrzenie noży ZWIL LING

Każdy nóż wymaga od czasu do czasu naostrzenia. A ponieważ ostrzenie noży ząbkowanych jest specyficzne, zalecamy zlecanie ostrzenia ekspertom. Dlatego oferujemy oryginalne ostrzenie bezpośrednio u producenta - zorganizujemy przesłanie noża do ZWIL LING J. A. Henckels w Keenmczech.

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże do ciasta
Gwarancja: 2 lata
Długość ostrza: 20 cm
Rodzaj produktu: Nóż do pieczywa
Seria: ZWILLING TWIN® 1731

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: