WMF

Nóż do chleba / nóż kuchenny Chef’s Edition PC

Performance Cut, z podwójnie ząbkowanym ostrzem, w eleganckiej drewnianej kasecie

  • 496 zł
  • w magazynie 1 szt.
Do listy życzeń

Warianty produktu:

Następne kolory:

Kod: WM1882026032
Marka: WMF
Seria: WMF Chef’s Edition
Designer: WMF Studio
Kolor / wymiary: dł. 37 cm, ostrze 24 cm / 9 ½"
Materiał: kute z jednego kawałka
Performance Cut – doskonałe ostrze
rękojeść: stal nierdzewna Cromargan®
specjalna kuta stal nożowa
wysoka twardość klingi 55–57 HRC

Opis produktu

Nóż do chleba / nóż kuchenny Chef’s Edition został wyposażony w mocne i długie ząbkowane ostrze. Tego typu ostrze poradzi sobie ze wszystkim, kroi w linii prostej i nie ześlizguje się z krojonej powierzchni. Dzięki długim zębom można łatwo i bez problemu pokroić chrupiące pieczywo na gładkie kromki. Ząbkowane ostrze kroi warzywa i owoce nie niszcząc ich struktury.

Seria Chef’s Edition

  • Połączenie wyraźnego designu z funkcjonalnością
  • Noże ze specjalnej, wysokiej jakości stali nożowej
  • Kute z jednego kawałka stali
  • Wyśmienite, wytrzymałe ostrze wykonane w technologii Performance Cut
  • Twardość ok. 55 - 57 HRC w skali Rockwella
  • Zakrzywiony kształt zapewnia wygodę, precyzję i bezpieczeństwo
  • Płynne połączenie gardy z rękojeścią
  • Łączone bez szczelin, niezniszczalne rękojeści z matowej stali nierdzewnej Cromargan®
  • Laserowa kontrola ostrza
  • Zalecane mycie ręczne
  • Atrakcyjne opakowanie – drewniana kaseta

Noże Chef’s Edition ze specjalnej, kutej stali nożowej, docenią głównie wymagający kucharze, dla których najważniejsza jest wysoka jakość, ostrość i wyraźny design Made in Germany. Połączenie tradycyjnego kowalstwa i nowoczesnej technologii produkcji Performance Cut. Efektem są bardzo ostre noże, odporne na uszkodzenia i wyszczerbienie, których nie sposób stępić. Żywotność noża dwukrotnie przekracza wymagania normatywne.

Projektanci WMF Studio pomyśleli o wszystkim. Noże są dostosowane do trzymania w taki sposób, jak robią to zawodowi kucharze. Rękojeści z matowej stali nierdzewnej 18/10 Cromargan® nadają nożom wyrafinowany wygląd. Zwraca uwagę dynamiczny kształt. Noże Chef’s Edition wyglądają luksusowo, a zarazem nowocześnie i ponadczasowo.

Zastosowane technologie i materiały

Do produkcji noży wykorzystano specjalną, wysokiej jakości stal nożową, która jest drobnoziarnista, twarda i odporna na korozję. Płaski szlif oznacza dużą wytrzymałość na uszkodzenie i wyszczerbienie oraz długie zachowanie właściwości użytkowych. Dodatkowo kucie poprawia wrodzone cechy stali, homogenizując i zagęszczając jej strukturę.

Specjalna technologia Performance Cut łączy zalety tradycyjnego kucia i nowoczesnych procesów produkcji. W efekcie powstaje ostrze najwyższej jakości. Decydujące dla jakości noża jest również dokładne szlifowanie pod stałym kątem. To właśnie płaski szlif sprawia, że noże są tak ostre.

Garda została wykonana z jednego kawałka stali, dzięki czemu jest zintegrowana z ostrzem. Zapewnia właściwe rozłożenie wagi i precyzyjne prowadzenie noża po linii cięcia. Okucie gardy płynnie przechodzi w przednią część rękojeści, jeszcze bardziej ułatwiając trzymanie.

Ergonomiczna rękojeść wykonana jest z wysokiej jakości matowej stali szlachetnej Cromargan®, zawierającej 72 % stali, 18 % chromu i 10 % niklu. Materiał jest trwały, nierdzewny i odporny na działanie kwasów spożywczych. Cromargan® ma piękny połysk i jest łatwy w czyszczeniu.

Konserwacja noży WMF

Noże Chef’s Edition nie nadają się do mycia w zmywarce. Noże tak wysokiej klasy należy myć tylko ręcznie pod bieżącą wodą, by zachować ich właściwości, jak również oszczędzić czas.

KOD PRODUCENTA: 18.8202.6032

O firmie WMF

WMF

Marka WMF jest synonimem niemieckiej precyzji, tradycji, nowoczesnych technologii i trendów. Celem firmy jest zapewnienie swoim klientom doskonałego sprzętu do gotowania i serwowania. Ergonomiczne, wyrafinowane produkty wysokiej jakości szczycą się szeregiem nagród za design i patenty technologiczne.