Garnek do sous vide, SV 50, Steba
Kod: STEBASV50Opis szczegółowy produktu
Uniwersalna kuchenka zanurzeniowa SV 50 niemieckiego producenta Steba jest doskonałym pomocnikiem przy gotowaniu metodą sous-vide. Sous vide jest zasadniczo powolne gotowanie w stałej niskiej temperaturze, podczas którego maksymalna ilość soków, smak i aromat, jak również korzyści zdrowotne są zachowane w żywności. Mięso przyrządzone metodą sous-vide jest kruche, delikatne i soczyste. Z pomocą tej kuchenki zanurzeniowej możesz gotować jak szefowie kuchni z najlepszych restauracji. Kuchenki można używać w każdym pojemniku o głębokości większej niż 15 cm. Korpus kuchenki wykonany jest ze stali nierdzewnej. Wyświetlacz LCD podaje informacje o aktualnej temperaturze. Timer można ustawić na maks. 99 godzin, a precyzyjna regulacja temperatury zapewnia zawsze odpowiednią temperaturę dla danego rodzaju gotowania. Kuchenka uniwersalna Steba jest mobilna, przenośna i łatwa w obsłudze. Gotuj jak profesjonalista!
SPECYFIKACJA
Wymiary zewnętrzne (w x sz x gł): 37,5 x 8 x 10,5 cm
Wymiary opakowania (w x sz x gł): 40 x 10 x 12 cm
Waga urządzenia: 1,1 kg
Waga opakowania: 1,2 kg
Moc: 800 W
Typ kuchenki: zanurzeniowa
Obieg wody: 0,8 l/min
Timer: do 99 h
Materiał: korpus ze stali nierdzewnej, wytrzymały plastik
Kolor: czarny, stal nierdzewna
ZALETY I WADY
| |
Wyższa cena zakupu |
PRAKTYCZNE PORADY
Kuchenki zanurzeniowej Steba Sousvide można używać w każdym naczyniu o głębokości 15 cm lub większej.
SV 50 podgrzewa 20 l wody do temperatury 56 °C z dokładnością do ok. 0,5 °C za 45 minut
Nadaje się na kuchenkę: NIE
Możliwość stosowania w piekarniku: NIE
Możliwość mycia w zmywarce: NIE
I jak to właściwie działa?
Metoda Sous Vide jest sekretem najlepszych szefów kuchni od dziesięcioleci, ale teraz jest dostępna dla każdego użytkowanika. Jest to przygotowywanie żywności w niższych temperaturach w próżni.
|
Przygotować potrawę w woreczku próżniowym | Lekko podgotować | ||
Mięso przygotowane w próżni zachowuje wszystkie swoje naturalne walory smakowe. Ale jeśli dobrze je doprawisz, smak przypraw przeniknie całe mięso. |
Najważniejszy moment całej procedury - pakowanie próżniowe Na tym etapie odessiesz powietrze z woreczków foliowych, uszczelniając je i zapobiegając wydostawaniu się z nich smaków i aromatów podczas gotowania |
W tej metodzie składniki są gotowane dłużej, delikatniej i w niższej temperaturze. Jeśli na przykład chcesz, aby wołowina była średnio krwista, nie powinnieneś przekraczać temperatury 56,5°C. |
Parametry dodatkowe
Kategoria: | Cyrkulatory Sous Vide |
---|---|
Gwarancja: | 2 lata |
Waga: | 1.3 kg |
Rodzaj produktu: | Pakowanie próżniowe i Sousvide |
Margin: | A |
K překladu: | CZ AUTO-PRO-title |
Pozycja została wyprzedana… |
Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.