Garnek do sous vide, SV 50, Steba

Kod: STEBASV50
Marka: Steba
1 112 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

Sous Vide Steba SV 50 to kuchenka zanurzeniowa używana do gotowania metodą Sous-Vide. Mięso przygotowane metodą Sous-Vide będzie kruche i soczyste. Ponadto, wszystkie produkty spożywcze zachowują maksymalną ilość witamin.

Kuchenka jest przenośna, można jej używać w każdym pojemniku o głębokości co najmniej 15 cm. Łatwa w użyciu, posiada wyświetlacz LCD, timer i precyzyjną regulację temperatury. Jest to idealny wybór dla tych, którzy lubią gotować w stałej, niskiej temperaturze.

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Uniwersalna kuchenka zanurzeniowa SV 50 niemieckiego producenta Steba jest doskonałym pomocnikiem przy gotowaniu metodą sous-vide. Sous vide jest zasadniczo powolne gotowanie w stałej niskiej temperaturze, podczas którego maksymalna ilość soków, smak i aromat, jak również korzyści zdrowotne są zachowane w żywności. Mięso przyrządzone metodą sous-vide jest kruche, delikatne i soczyste. Z pomocą tej kuchenki zanurzeniowej możesz gotować jak szefowie kuchni z najlepszych restauracji. Kuchenki można używać w każdym pojemniku o głębokości większej niż 15 cm. Korpus kuchenki wykonany jest ze stali nierdzewnej. Wyświetlacz LCD podaje informacje o aktualnej temperaturze. Timer można ustawić na maks. 99 godzin, a precyzyjna regulacja temperatury zapewnia zawsze odpowiednią temperaturę dla danego rodzaju gotowania. Kuchenka uniwersalna Steba jest mobilna, przenośna i łatwa w obsłudze. Gotuj jak profesjonalista!

SPECYFIKACJA

Wymiary zewnętrzne (w x sz x gł): 37,5 x 8 x 10,5 cm

Wymiary opakowania (w x sz x gł): 40 x 10 x 12 cm

Waga urządzenia: 1,1 kg

Waga opakowania: 1,2 kg

Moc: 800 W

Typ kuchenki: zanurzeniowa

Obieg wody: 0,8 l/min

Timer: do 99 h

Materiał: korpus ze stali nierdzewnej, wytrzymały plastik

Kolor: czarny, stal nierdzewna

ZALETY I WADY

plus

Metoda gotowania Sous-Vide umożliwia powolne gotowanie w stałej niskiej temperaturze. Dzięki temu Twoje danie będzie miękkie, soczyste i zachowa maksimum smaku i aromatu.

Kuchenka zanurzeniowa jest kompaktowa i przenośna.

Można jej używać w każdym pojemniku o głębokości co najmniej 15 cm.

Aktualny stan temperatury na wyświetlaczu LCD, precyzyjna kontrola temperatury, timer.

minus

Wyższa cena zakupu

PRAKTYCZNE PORADY

Kuchenki zanurzeniowej Steba Sousvide można używać w każdym naczyniu o głębokości 15 cm lub większej.

SV 50 podgrzewa 20 l wody do temperatury 56 °C z dokładnością do ok. 0,5 °C za 45 minut

Nadaje się na kuchenkę: NIE

Możliwość stosowania w piekarniku: NIE

Możliwość mycia w zmywarce: NIE

I jak to właściwie działa?

Metoda Sous Vide jest sekretem najlepszych szefów kuchni od dziesięcioleci, ale teraz jest dostępna dla każdego użytkowanika. Jest to przygotowywanie żywności w niższych temperaturach w próżni.

season seal simmer


Doprawić

Przygotować potrawę w woreczku próżniowym Lekko podgotować

Mięso przygotowane w próżni zachowuje wszystkie swoje naturalne walory smakowe. Ale jeśli dobrze je doprawisz, smak przypraw przeniknie całe mięso.

Najważniejszy moment całej procedury - pakowanie próżniowe Na tym etapie odessiesz powietrze z woreczków foliowych, uszczelniając je i zapobiegając wydostawaniu się z nich smaków i aromatów podczas gotowania

W tej metodzie składniki są gotowane dłużej, delikatniej i w niższej temperaturze. Jeśli na przykład chcesz, aby wołowina była średnio krwista, nie powinnieneś przekraczać temperatury 56,5°C.