Japoński nóż do chleba 24 cm 4000FC MIYABI

Kod: MB33956231
749 zł –20 %
Japoński nóż do chleba 24 cm 4000FC MIYABI
749 zł –20 % 599 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…
"Kuchnia, w której nie można znaleźć dobrego noża, nie jest kuchnią"

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

"Kuchnia, w której nie można znaleźć dobrego noża, nie jest kuchnią"

Masaharu Morimoto, ekspert kuchni japońskiej i szef kuchni

Japoński nóż do chleba z długim i wystarczająco mocnym ostrzem jest idealny do krojenia chleba i pieczywa. Ząbkowane ostrze z łatwością przebija się przez chrupiącą skórkę pieczywa, a cięcia będą czyste i precyzyjne. Zaprojektowany w tradycyjnym, praktycznym stylu, nóż ten jest idealny do codziennego użytku w Twojej kuchni. Wytrzymała ośmiokątna rękojeść dobrze leży w dłoni i zwiększa bezpieczeństwo chwytu.

Specyfikacja: długość ostrza 24 cm

Przyjemność z gotowania zaczyna się już na etapie przygotowań, gdzie nóż odgrywa niezrównaną rolę. Selfpońskie noże z serii MIYABI 4000FC z wdziękiem przeprowadzą Cię przez wszystkie rytuały przygotowywania posiłków. Noże z tradycyjnymi rękojeściami zostały stworzone z naciskiem na elegancję oraz maksymalną praktyczność i bezpieczeństwo.

Ostrze wykonane jest z podwójnie hartowanej stali chromowej FC61. Aby osiągnąć jeszcze lepsze właściwości, zastosowano unikalny proces hartowania CRYODUR®, podczas którego stal jest mrożona w temperaturze -196°C. Uzyskany w ten sposób Materiał charakteryzuje się wyjątkową twardością . Tradycyjny proces ręcznego ostrzenia Honbazuke jest sprawdzony przez setki lat pracy mistrzów nożownictwa. Jest to wieloetapowy proces szlifowania, w którym nóż jest najpierw ostrzony za pomocą pionowego i poziomego obrotowego kamienia szlifierskiego, a na koniec ostrze jest polerowane skórzanym pasem do honowania. Symetryczny szlif i krawędź katany zapewniają łatwe przebijanie się przez surowce. Wycięta osłona zapobiega ześlizgnięciu palców na ostrze.

Ośmiokątny uchwyt zapewnia doskonałą kontrolę nad cięciem i skuteczne wsparcie podczas krojenia. Drewno hebanowe jest naturalnie trwałe i stabilne wymiarowo ze względu na swoje wysokie usłojenie. Ozdobny trzpień klamki jest przyzwoitym i dekoracyjnym sposobem. Idealne wyważenie noża zapewnia komfort i zapobiega zmęczeniu dłoni. Noże MIYABI 4000FC w pełni zaspokoją Twoje pragnienie posiadania precyzyjnego narzędzia japońskiego pochodzenia.

  • Wykonane z podwójnie hartowanej stali chromowanej FC61
  • Twardość 61 Rockwell
  • CRYODUR® - unikalna metoda liofilizacji/utwardzania
  • Ostrze 2-warstwowe
  • Wycięta osłona zwiększa bezpieczeństwo używania
  • Autentyczny, wąski kształt japoński
  • Ostrze Katana edge
  • Symetryczny szlif
  • Honbazuke unikalny trójfazowy szlif ręczny
  • Wysoka trwałość ostrza, odporność na korozję i optymalna elastyczność
  • Wygodny uchwyt wykonany z drewna pakka
  • Kształt ośmiokątny, drewno impregnowane
  • Idealne wyważenie dla wygodnej manipulacji z nożem
  • Szpilka ozdobna
  • Grawerowane logo
  • Nie nadaje się do mycia w zmywarce
  • Dożywotnia gwarancja na wady fabryczne ostrza

Piękno i precyzja to główne cechy japońskiej kultury, a ta sama filozofia została zachowana przez markę MIYABI z Seki, centrum japońskiego przemysłu nożowniczego, od XIV wieku. Japoński producent tradycyjnych noży połączył swoje precyzyjne wykonanie ze sprawdzonymi procesami produkcyjnymi i standardami niemieckiej marki ZWILLING J. A. HENKELS. Dzięki temu grupa biznesowa ZWIL LING mogła rozszerzyć swoje portfolio o własną produkcję autentycznych noży japońskich, w samym sercu japońskiego przemysłu nożowniczego.

Produkcja japońskich mieczy jest tradycją w Kraju Wschodzącego Słońca od wielu stuleci. Miecze samurajskie były i są podziwiane za ich wyjątkową elegancję, ostrość, piękno i techniczną perfekcję. Precyzyjnie wykonane narzędzia MIYABI z autentycznymi japońskimi ostrzami są godnym naśladowcą tej tradycji. Zachwycająca, niemal "chirurgiczna" ostrość noży zachowuje strukturę użytych składników. Bądź tak wymagający jak japońscy szefowie kuchni, a Twoim celem zawsze będzie idealnie wyglądające danie.

Zalecenia i konserwacja:

  • Nie należy używać noży do krojenia bardzo twardych produktów, takich jak np. produkty mrożone.
  • Nie należy narażać noża na długotrwały kontakt z wodą lub solą
  • Unikaj zginania noża
  • Aby zachować ostrość, zaleca się umyć nóż ręcznie delikatnym środkiem czyszczączym i natychmiast wysuszyć
  • Chroń nóż przed zderzeniem
  • Jeśli nie używasz noża przez dłuższy czas, zaleca się owinąć go w suchą tkaninę lub gazetę. Olej do tuszu używany przy drukowaniu gazet chroni ostrze przed ewentualną korozją
  • W ramach pielęgnacji możesz ostrze przecierać ścierką nasączoną olejem, co zwiększy odporność na korozję
  • Przechowuj nóż w bezpiecznym miejscu

Parametry dodatkowe

Kategoria: Noże do pieczywa
Gwarancja: 2 lata
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Dodaj komentarz
Nie wypełniaj tego pola:

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: