Forma do pieczenia 3 szt. paryski bagietka antracytowy węgiel drzewny Emile Henry

Kod: EH795506
549 zł –23 %
Forma do pieczenia 3 szt. paryski bagietka antracytowy węgiel drzewny Emile Henry
549 zł –23 % 419 zł
Wyprzedane
Pozycja została wyprzedana…

Informacje szczegółowe

Opis szczegółowy produktu

Ciepłe pieczywo z chrupiącą skórką, puszyste bagietki paryskie i lekkie tosty. Nigdy nie uwierzysz, ile prawdziwej radości można wyczarować ze śniadania z domowymi wypiekami. Nawet jeśli będziesz musiał poświęcić trochę czasu na tradycyjne przygotowanie, zostaniesz wynagrodzony rozkoszą chrupiącego pieczywa upieczonego z miłością i troską. Jeśli dodasz do tego domową marmoladę i świeże masło, śniadanie szybko stanie się najpopularniejszym i najbardziej oczekiwanym posiłkiem w Twoim domu. Odkrywanie na nowo domowych wypieków to powrót do tradycji, kiedy w domu pachniało świeżo upieczonym chlebem.

Ponieważ doskonałość francuskich bagietek tkwi w pieczeniu, projektanci z Emile Henry poświęcili wiele lat na rozwój formy. Powstała w ten sposób forma doskonale naśladuje środowisko ceramicznego pieca piekarniczego. Wilgoć, która powstaje na początku pieczenia, powoli wydostaje się przez otwory w górnej części formy, dokładnie w takiej ilości, jaka jest potrzebna do utrzymania miękkiego wnętrza i chrupiącej skórki. Najlepszą bagietkę i jej stopień chrupkości można również ocenić ze słuchu.

Każdy produkt Emile Henry jest oryginalny: wykonany z czysto naturalnych Materiałów i ręcznie robiony , abyś i Ty mógł odkryć autentyczną przyjemność z francuskiej kuchni i sztukę cieszenia się życiem. Wysokiej jakości glina burgundzka jest wypalana w temperaturze 1100°Crazem z glazurą. Naczynia Emile Henry są zatem odporne na uderzenia i zarysowania, dzięki czemu możesz nie tylko piec, ale także porcjować i podawać swoje potrawy. Wszystkie pojemniki mogą być używane w kuchence mikrofalowej. Po wyjęciu z zamrażarki możesz natychmiast wstawić naczynia Emile Henry do piekarnika lub kuchenki mikrofalowej. Wszystkie naczynia Emile Henry mają trwałe kolory i oczywiście można je myć w zmywarce.

Wskazówki, jak jeść prawdziwe francuskie bagietki "po parysku", czyli o każdej porze dnia:

  • Na śniadanie z masłem i dżemem
  • Po prostu zanurzone w kawie lub gorącej czekoladzie
  • Z serem dojrzewającym, gotowanym jajkiem lub pasztetem
  • Bagietka wypełniona pastą, szynką, tuńczykiem lub sałatką
  • Podczas każdego głównego posiłku
  • Zawsze świeże i nigdy nie poddawane innym procesom

Parametry dodatkowe

Kategoria: Formy do chleba
Gwarancja: 2 lata
Waga: 1 kg
Rodzaj produktu: Forma do pieczenia
Margin: E
Pozycja została wyprzedana…

Bądź pierwszą osobą, która napisze post do tej pozycji.

Nie wypełniaj tego pola: